wichert
Is dit Wichert Hoeker zelf? Hij kan maar beter geen selfies maken en opletten waar hij staat! Zou hij echt het ijs op gaan vandaag? Ahhh we hebben een video..

Morgen gaat het zeker lukken! De plek is nabij Noordeinde in Gelderland.

Yes!


Yes!

Zo is het maar net! Wat voor temperaturen hebben we?

koudenacht5dec

Eerst hierboven naar afgelopen nacht kijken. Strenge vorst wat mij betreft! Officieel op een haar na niet!

schermafdruk-2016-12-05-09-56-29

In Leeuwarden toch mooi een hoge notering voor de eerste decade van december sinds 1951!

schermafdruk-2016-12-05-09-58-46

En dagrecord!! Met ruime marge!

middag0512

Vanmiddag blijft het volgens het HARMONIE-model juist op het IJsselmeer vriezen. Dat moet betekenen dat men ervan uitgaat dat het bevroren is. Kan iemand daar iets over zeggen. Het lijkt me namelijk niet. Dus zal het een afwijking van het model zijn. For all practical purposes hebben we toch een ijsdag morgen.

komendenacht0612

En vannacht duiken we weer diep. En dan morgen allemaal op de schaats. En dan nog met een hoofdlamp de hele nacht op woensdag doorschaatsen. Want woensdag is het voorbij! het gaat dan heftig dooien… Snifsnif. Hebben we altijd nog…

Yummie!

PS Ze hebben het weer gefixed!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.