Omringd door 3000 meter pieken en de meest idyllische natuur is dit stukje van Montafon een beetje verborgen terrein. Het ligt helemaal op het einde van het dal in Partenen. Er zijn geen liftjes naar boven enkel een shuttle-bus en je hebt hier maar één sleepliftje. Toch is deze plek eentje die je absoluut wil bezoeken deze winter!  

De Silvretta Bielerhöhe in al zijn pracht

Je denkt “wat ga ik er nu dan als er maar één liftje is”. Simpel toch, je gaat er sneeuwschoenwandelen of voor de liefhebbers toerskiën. Maar ook langlaufers komen aan hun trekken in dit prachtig stukje van het Montafon. Geniet hier van het uitzicht op de hoogste top de Piz Buin, die met zijn 3212 meter de hoogste is van de regio Voralberg. Langlaufers hebben hier een loipe van 21 kilometer met de Silvrettasee op de achtergrond. Wandelaars halen hun hart op gedurende de 8 kilometer lange wandeling richting de Wiesbadener Hütte. En de echte off-piste freaks, wel die kunnen hier echt wel genieten.

Hou je het zelf liever rustig dan is de sneeuwschoenwandeling een echte aanrader. Je gaat ’s morgen met de Vermuth Bahn omhoog, vervolgens stap je over in de pendelbus die je door de Vermunt-tunnel naar een hoogte van 2017 meter brengt. De prachtige bergtoppen en de bevroren Silvrettasee gaan je doen dagdromen. Het leuke aan deze wandeling is dat ze voor iedereen geschikt is, je hoeft niet de meest sportieve persoon te zijn om hiervan te genieten.

sneeuwschoenwandelen silvretta Bielerhöhe

Deze sneeuwschoenwandeling duurt zo’n 5 uur waarvan je toch makkelijk zo’n 3 uur lang aan het wandelen bent. De prijs voor deze activiteit komt op €30/per persoon, inclusief een lawinepieper, schneeuwschoenen en stokken. Je hoeft dus niet als een gekkie naar de winkel te rennen om ze te kopen. Ideaal als je er voor een eerste keer kennis mee wil maken. Deze wandeling kan je enkel op maandag en vrijdag mee doen.
Reserveren doe je op volgende link.

Ben jij al eens gaan kijken in dit prachtig stukje Montafon? Of heb je al elders gaan sneeuwschoenwandelen? Laat het weten!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

8 reacties

Gesloten voor reacties.