Roc_des_3_Marches-2015_stoeltje

Kijk da’s nog eens mooi ontwaken. Maar het skigebied slaap nog. Pas op 5 december gaat het open om dan niet meer te sluiten tot eind april. In het hart van de Trois Vallées biedt dit skigebied alles wal welke samengestelde groep wintersporters zich maar kan wensen. Om te beginnen heel veel berg en heel veel sneeuw. En ja het is ook koud momenteel! Erg koud.

Roc_des_3_Marches-2015_1123kunstsneeuw

Sneeuwproductie draait op volle toeren bovenop de halve meter sneeuw die overal in het gebied is gevallen. Hier de Roc des Trois Marches.

les_menuires2311

Beneden in het dorp op 1800m halen we die halve meter nog niet. Eerlijk is eerlijk. Maar komende donderdag wel hoor! Want dan passeert Britt met boven 35 en beneden 20cm vers.

lesmenuires2311a

Waar zouden we zijn zonder kunstsneeuw! Die compacte vorm van bevroren water mengt perfect met natuursneeuw en zorgt na bewerking door de pistenbully’s voor een laag die overal tegen kan – ook tegen hoge temperaturen – maar niet tegen de felle zon in april en mei. Maar dat is nog erg ver weg. Daar hoeven we nu nog lang niet aan te denken. Morgenochtend vriest het zeer streng in Les Menuires. Reken op -16ºC.

la-masse2311

En La Masse. Is het niet de berg der bergen voor freeriders die niet ver buiten een skigebied wensen te gaan? Wat een eindeloze flanken en hoekjes met rotsen en rotsjes waar je eindeloos kunt spelen.

tempfrankrijk2311

Nog even wat meteorologie vanochtend. Koud! Morgen nog kouder.

vanoise-neige2311

En kijk die hadden we net even nodig in de Vanoise! Daar kikker je zo lekker van op. En hoe gaat het verder? Van de weerberichten weten we het: dinsdag helder en koud, woensdag en donderdag sneeuw, vrijdag zonnig, zaterdag bewolkt, zondag en maandag weer sneeuw. Verder onduidelijk. Volg dat in de weerberichten vandaag! En ja er is ook al een eerste lawinebulletin uit Les Menuires!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.