Rara wat klopt er niet op bovenstaande foto? Wat was er zo bijzonder dat ik wel een foto moest maken om het vast te leggen en met jullie te delen? Na wekenlang mondkapjesgekloot (buff erg handig en afdoende om boze blikken van het personeel te vermijden) in de skilift in een “bruin” café op de Brennerpas langdurig geknuffel van barpersoneel met stamgasten bij het vertrek van de laatsten. Een verademing!

Wat hing ik in hemelsnaam op de Brennerpas doen? Niets dan mijn nieuwsgierigheid volgen. De snelweg natuurlijk al vaak genoeg genomen. Op weg naar Val Gardena of waar dan ook. Maar nu ik enkele weken in Steinach woonde en ik morgen hier weer vertrek …. wilde ik het toch even zien. En ik wilde weten of de espresso in Italië nog steeds 1 euro kost en lekkerder is dan onze van 2,50. Nou het werd 1,40 … Süd-Tirol is natuurlijk ook nog niet echt Italië. Maar die knuffel maakte alles goed.

Schitterend om met de auto dit “einde der wereld” tegemoet te rijden. Maar uiteindelijk is er dus een heel bijzonder gat daar in het immense massief dat te herkennen is aan graniet waar je ook kijkt. Man wat zouden de Romeinen trots zijn geweest alleen al voor dat lullige asfaltweggetje…. maar die snelweg…. dat is gewoon kunst. Mensen die dat lelijk vinden begrijpen niet dat beton ook natuur is en wij mensen een grappige diersoort. En hij blijft!

Ik was al even bang dat de snelweg gesloopt zou gaan worden, maar de tunnel in aanbouw is enkel voor treinverkeer. De lengte wordt 64km natuurlijk in 2 richtingen. Inclusief een flinke tunnel onder een stuk van Innsbruck. Dus er blijven nog steeds truckers over de Brenner gaan, maar de trein zal veel gaan overnemen. En in Innsbruck wonen wordt er nog aantrekkelijker door …. want je zit voortaan zo in Milaan of Rome.

En uiteindelijk had ik na mijn espresso nog exact een half uur tijd voor het immense outlet shopping center. Belastingvrij of niet. Het was er goedkoop. Twee paar schoenen gescoord, een stoere outdoor portemonnee en iets leuks voor mijn dochter. Geen benzine aan de Italiaanse kant want Oostenrijk is goedkoper! 1,15 voor een liter super. Dat tankt lekker vol en is goed voor de plantjes. Morgen gaat een derde tank leeg maar ik verklap nog niet waarheen. Terug naar Nederland ga ik dus niet.

Categorieën: Lekker verhaal

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.