In een vorige bericht deed ik al uit de doeken dat we zeker nog enkele wintersportgebieden gingen bezoeken. En via San Marino, Montepulciano, Genua en Saluzzo kwamen we terecht in de regio Piëmont. Gekend voor de vaak absurde hoeveelheid sneeuw die hier kan vallen. We gingen kijken in een dorpje niet ver van de Franse grens genaamd Sestriere. In de wintermaanden heb je hier heel wat mogelijkheden, maar ook voor te reizen met de camper? Ben je benieuwd, blijf dan even lezen. 

Sestriere, terug aangename temperaturen

Zowel ik als Dennis (en Penny) waren de hitte beu, na een week in 31°C was het wel goed, we besloten zo snel als het kon terug naar Noord-Italië te reizen, de regio die we het leukst vinden. Onze eerste halte was dus dit leuke dorp, met slechts 850 inwoners. Eenmaal aangekomen was het er inderdaad rustig, heerlijk.

En dan terug 20°C en dat zonnetje, ja meer moet dat niet zijn he. We maakten nog een wandeling samen doorheen de prachtige natuur van Sestriere en dan genoten we van een apéro-moment. Dennis nam ook zijn fiets nog even terwijl ik aan het koken was in de camper. Living la dolce vita, op onze manier ;-).

Sestriere

En nog eentje van tijdens de wandeling.

Hij ontdekte een leuke weggetjes en besloot de dag nadien een elektrische MTB te huren, ikzelf waagde me aan een goede 15 kilometer loopje, berg op en berg af. Heerlijk. Een stukje route gaat langs de pistes, heerlijk om al die mogelijkheden hier weer te zien.

Sestriere tijdens de wintermaanden

Ik geef je nog een tip, de skipassen in Italië zijn vaak goedkoop, hier betaal je voor 1 dag €38. Wanneer je het gebied in zijn geheel bekijkt, genaamd Via Lattea dan heb je ook een massa aan pistenkilometers. Ook het eten en drinken is in Italië vaak goedkoper dan in bijvoorbeeld Frankrijk en Oostenrijk.

Nu, Sestriere ligt best ver, vanaf Utrecht is het zo’n 1142 kilometer en je rijdt dan best over Frankrijk. Natuurlijk hou dan in je achterhoofd dat je pèage moet betalen. Dan het nadeel aan dit prachtige gebied, er was een camperplaats voor €7,50 per 24uur, maar er zijn geen voorzieningen, zowel niet in de zomermaanden als tijdens het wintersportseizoen. Dan is er nog 1 plaats waar alle voorzieningen zijn, hier betaal je €10. Het is ook echt een typisch dorp gebouwd voor de wintersport, dus niet zo héél Idyllisch als La Thuile en Val Gardena. Die 2 blijven toch voor ons persoonlijk nog het leukst.

Zijn er al lezers hier komen wintersporten?


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

ThijsB · 6 september 2019 op 10:08

Ik ben twee winters geleden in Via Lattea geweest en vond het fantastisch! Goed, het is even een dot gas geven maar het was het dubbel en dwars waard. Op de heenweg ook nog even in Bardonecchia gestopt, toen we er toch waren.

Via Lattea is groot, heeft mooie pistes en fantastische off-piste afdalingen (de lariksbossens zijn ongekend). Daarnaast goede koffie en pasta/pizza en je week kan niet meer stuk. Dat er dan ook nog her en der oude liften staan maakt het voor mij althans nog leuker. Een beetje modern, een beetje terug in de tijd en juist dat is de charme er van. Goed, ik verklap niet meer anders wordt het er nog druk… 🙂

    Cescia · 6 september 2019 op 20:52

    Aaaah kijk , exact wat ik er wel van dacht!!!! Nee dat heeft iets é, die oude infrastructuur. Ah Italië is echt zo’n onderschat wintersport-land

Bormio, een pareltje in Noord Italië - Wintersportweerman.nl · 10 september 2019 op 16:00

[…] een dagje  Val Gardena en Sestriere was het nu tijd om Bormio te ontdekken. De timing kon misschien iets beter, want het was er toch […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *