DSCN3860

Obertauern heet u welkom

Herzlichen Grüssen aus Obertauern. Gisteren aangekomen in dit pareltje in Salzburgerland. Een lange reis achter de rug helaas. Veel file onderweg en natuurlijk de eeuwig durende “Bauwstelle”. Uiteindelijk in het donker aangekomen en we werden verwelkomt met een mooie sneeuwbui. En het was koud.

20151127_224703[1]

Tim en Hajo

Eerst maar eens even mijn reisgenoten voorstellen. Vader en zoon Smit. Ze luisteren ook naar de naam Hajo en Tim. Een lange reis is eigenlijk geen probleem als je zulke mensen bij je hebt. We hebben ons nergens onderweg verveeld en hadden genoeg conversatie. Gisteren eerst nog even een hapje eten (voor Tim en mij stond de Wiener Schnitzel op het menu) om daarna lekker te gaan slapen.

DSCN5787[1]

Hotel Kristall

We hebben deze keer onze intrek genomen in Hotel Kristall. Dit hotel ligt naast het hotel waar Hajo en ik in 2013 hebben geslapen. Direct achter het hotel ligt de Zentralbahn. Midden in het dorp. Je kunt op de ski’s zo naar de Zentralbahn skieën, maar dan moeten er niet te veel steentjes op de weg liggen. Het hotel is voorzien van een uitgebreid ontbijt buffet, mooie kamers en bijvoorbeeld ook een sauna.

DSCN5795[1]

Strak blauwe lucht in de ochtend

Na het ontbijt lekker de piste op. En we vielen met onze neus in de boter. Wat een weertje. Hoe strak blauw wil je het hebben. Dat werd dus genieten. Omdat het aan hey begin van het seizoen is zijn nog niet alle liften open. Bijvoorbeeld Gamsleiten II was nog dicht en nog een aantal liften. Het heeft niets te maken met een gebrek aan sneeuw. Dat ligt hier echt volop en de condities zijn werkelijk fenomenaal. Zelden heb ik zo vroeg in het seizoen zulke goede condities gezien.

20151128_100907[1]

Kunstsneeuw productie

Een en ander komt natuurlijk ook door het kunstmatig besneeuwen van de pistes. In Obertauern staan ze de hele dag te blazen. Zowel de kanonnen als de lansen. Het garandeert een perfecte ondergrond. En wie durft te beweren dat kunstsneeuw niet lekker is om op te skiën, die is nog nooit in Obertauern geweest.

DSCN5799[1]

Nog meer kunstsneeuw productie

Zoals je ziet aan de bovenstaande foto begon het al een beetje te betrekken aan het einde van de ochtend. Boven de Höhe Tauern zag je de bewolking snel op je afkomen. Mooie Undulatus nog gezien. Tijdens de lunch in de Hochalm (Kaiserschmarren en Tiroler Gröstl) begon het al te sneeuwen. En op het ogenblik sneeuwt het hier lekker door.

sneeuw obertauern

sneeuwradar rond 16.30 uur

Kiekeboe….daar zitten we. Het zicht is op het ogenblik erg slecht en het waait enorm hard. Voor mij tijd om te stoppen terwijl Tim en Hajo nog even “vader en zoon quality time” gingen besteden. Terwijl de sneeuwkanonnen ook gewoon doorbulderden.

20151128_150429[1]

Bijna uitgeput waterbasin

Dan is het wel grappig om te zien dat het waterniveau van de basins, waar de sneeuwkanonnen het vocht uit onttrekken, toch best wel laag is. Gelukkig hebben ze in Obertauern meerdere waterbasins om de sneeuwkanonnen en sneeuwlansen hun werk te kunnen laten doen.

DSCN5808[1]

Diep winters en kneiter koud

Rond een uur of half 4 terug naar het hotel. Obertauern gedompeld in een diep winterse setting.

Tot slot: voor de twijfelaars onder ons. Het is onnodig om te twijfelen. Doe een short ski. Pak je spullen. Neem een paar dagen vrij als je in de gelegenheid bent. Het is nu nog bijzonder rustig. De prijzen zijn gunstig en de omstandigheden zijn om van te dromen. Obertauern rocks.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

5 reacties

Gesloten voor reacties.