Vandaag is er meteen een heerlijke dump gevallen in de Zillertal Arena. De foto hierboven toont: 20-25cm. Op de berg door de matige wind hier en daar naar 50cm vers tot soms zelfs heupdiep. Zoals jullie misschien weten was ik de hele week in het Edelweisshaus in Königsleiten om mijn new school skiclinics te geven. Vanochtend moest de bus sneeuwkettingen omleggen (moest ik dinsdagavond ook al op de Arlbergpass – St. Christoph –  toen ik voor televisieopnames in Lech moest zijn). Wij rijden om 8 uur weg. Dan moeten de sneeuwkettingen er nog af. En dan houden we sneeuw tot München.     

koenigsleiten

Mooi plaatje van de sparren voor het balkon van Edelweisshaus (klik voor groter beeld). Eind van de middag. 

sneeuwvlokken edelweisshaus

Toen het donker inviel dumpte het weer gigantisch (en nog steeds – om 19.30u – klik voor groter beeld). De Oostenrijkse weerdienst meldt tot en met vrijdag nog eens 50 tot 100cm sneeuw. Ik wil op deze plaats Finn en Wijnand enorm bedanken voor het feit dat ik deze week nooit om 6 uur heb hoeven opstaan voor een weerbericht en dat jullie ook gewoon weerberichten kregen met de nieuwste runs en ensembles. Morgen neemt Finn nog een keer waar. En dan duik ik maandag bovenop het actuele weer. Er moet weer een boude voorspelling komen natuurlijk. 

Als toegift een filmpje van vandaag met de GoPro iets te laag mikkend, maar toch wel weer leuk vanwege alle sprongen over afgezaagde bomen onder de Sonnwendkopf in de mooie Zillertal Arena. Top skigebied! Top ski ook… mijn trouwe Shogun van Salomon. Heb deze week ook hun 24 X-kart, een speels carvende slalomski, meegekregen. Was ook een droom. Een skireview volgt! Tot maandag! 😉 

image
Ps zo veel was er om 19.30 u al gevallen. Ben benieuwd naar foto’s van vanochtend. Beneden in het Zillertal sneeuwde het ook rond 21u maar was pas 4cm gevallen. Moet daar dus nog hebben geregend gister .


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.