Vandaag is er meteen een heerlijke dump gevallen in de Zillertal Arena. De foto hierboven toont: 20-25cm. Op de berg door de matige wind hier en daar naar 50cm vers tot soms zelfs heupdiep. Zoals jullie misschien weten was ik de hele week in het Edelweisshaus in Königsleiten om mijn new school skiclinics te geven. Vanochtend moest de bus sneeuwkettingen omleggen (moest ik dinsdagavond ook al op de Arlbergpass – St. Christoph –  toen ik voor televisieopnames in Lech moest zijn). Wij rijden om 8 uur weg. Dan moeten de sneeuwkettingen er nog af. En dan houden we sneeuw tot München.     

koenigsleiten

Mooi plaatje van de sparren voor het balkon van Edelweisshaus (klik voor groter beeld). Eind van de middag. 

sneeuwvlokken edelweisshaus

Toen het donker inviel dumpte het weer gigantisch (en nog steeds – om 19.30u – klik voor groter beeld). De Oostenrijkse weerdienst meldt tot en met vrijdag nog eens 50 tot 100cm sneeuw. Ik wil op deze plaats Finn en Wijnand enorm bedanken voor het feit dat ik deze week nooit om 6 uur heb hoeven opstaan voor een weerbericht en dat jullie ook gewoon weerberichten kregen met de nieuwste runs en ensembles. Morgen neemt Finn nog een keer waar. En dan duik ik maandag bovenop het actuele weer. Er moet weer een boude voorspelling komen natuurlijk. 

Als toegift een filmpje van vandaag met de GoPro iets te laag mikkend, maar toch wel weer leuk vanwege alle sprongen over afgezaagde bomen onder de Sonnwendkopf in de mooie Zillertal Arena. Top skigebied! Top ski ook… mijn trouwe Shogun van Salomon. Heb deze week ook hun 24 X-kart, een speels carvende slalomski, meegekregen. Was ook een droom. Een skireview volgt! Tot maandag! 😉 

image
Ps zo veel was er om 19.30 u al gevallen. Ben benieuwd naar foto’s van vanochtend. Beneden in het Zillertal sneeuwde het ook rond 21u maar was pas 4cm gevallen. Moet daar dus nog hebben geregend gister .


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.