Septembersneeuw

Het is dit weekend weer aan het sneeuwen gegaan! Heerlijk, eergisteren kregen we al leuke plaatjes van Hans, die bekijk je hier nog even. Nu vandaag is het terug van dat, hierboven zien we Tschierv in Zwitserland op 1664 meter! Dus zet jezelf even achter je computer met een koffie en begin al maar te dromen. De septembersneeuw doet ons nog harder verlangen naar de echte winter, mij althans. Terug dikke sokken, dekentjes, warme truien en wintersport… it’s the most wonderful time of the year ;). Aja en er volgt ook nog een leuk nieuwtje vanuit het Montafon helemaal onderaan het bericht! 

Septembersneeuw doet dromen van de winter

Vandaag stond eigenlijk Livigno op onze planning, helaas hebben we nog geen winterbanden, en gaan we dus even wachten tot morgen. Dikke vlokken vallen hier op 2888 meter, heerlijk.

Nu wanneer we in het dal gaan kijken zie je ook genoeg. We zitten hier op 1810 meter, nog netjes toch. Je kan het volgen op deze link. Wie denkt dat deze sneeuw morgen al verdwenen gaat zijn?

septembersneeuw

Toen dacht ik even “anders gaan we richting Bormio”…. of ook niet ..

 

Nu ik ben even in Val Gardena gaan kijken, daar lag boven een heel klein beetje sneeuw, maar was het voorlopig toch voornamelijk al terug aan het regenen. Even richting de gletschers dan maar.

Hier zien we de Stubaier Gletscher, die je makkelijk kan bereiken vanuit Innsbruck. Ze gaan hier voor een 40 centimeter aan nieuwe sneeuw tegen morgen.

De Pitztaler Gletscher kreeg ook weer een flink pak sneeuw erbij, dat zien we op onderstaande foto.

Hier zien we nog een plaatje vanuit Hochgurgl.

En hier even nog de Tiefenbachgletscher.

Goed nieuws ook voor volgende winter (die van 2020/2021) vanuit het Montafon, lees het even hier. Er komt sneeuwkanonnen op de afdaling richting Gaschurn. Heerlijk nieuws!

Niet alle plaatjes even duidelijk, maar vooral de gletschers en toch ook Noord Italië krijgt al een flinke dosis sneeuw. Ik hoop trouwens dat we morgen wel richting Livigno kunnen rijden.

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

12 reacties

Gesloten voor reacties.