Sensatie en avontuur in St Anton am Arlberg

Met de racefiets, al wandelend, op de E-bike of al klimmend je kan duidelijk op verschillende manieren de pracht van St. Anton am Arlberg ontdekken. Deze partner is niet enkel in de winter, maar ook in de zomer een topbestemming. Daarnaast zijn er tal van evenementen die je een vakantie vol sensatie en avontuur garanderen, zoals de 97 Ferrari’s die hier een tussenstop maakten afgelopen week.  Deze beelden doen je toch verlangen naar een weekendje weg ;-).

 

Een vakantie vol avontuur

Wil je een sportieve vakantie dan is dit echt wel “the place to be”. Met maar liefst 300 kilometer aan wandelroutes kan je hier de mooiste routes ontdekken. Je komt hier doorheen de prachtige natuur en langs de leukste Oostenrijkse hutten. Elke route is duidelijk aangegeven inclusief de bestemming, moeilijkheidsgraad, afstand en wandeltijd.

vakantie vol avontuur en senstatie

Ben je liever op pad met de fiets dan kan je kiezen uit routes voor race-fietsen variërend tussen de 78 en 150 kilometer. Of je kan erop uit met de mountainbike. Met 200 kilometer aan bewegwijzerde routes kom je hier zeker aan jouw trekken. Ga je voor de gemakkelijke ritten met een gewone MTB-fiets, of kies je voor de steile routes met de e-bike?

sensatie in Arlberg

Hou je van klimmen dan is ook voor jou St.Anton am Arlberg een geweldige bestemming. De 3 kilometer lange Arlberger klimroute behoort tot één van de mooiste, maar ook zwaarste tochten van de Alpen. Ga jij de uitdaging aan?

Naast bovenstaande klassiekers is er ook een aanbod aan wateractiviteiten, kegelen, de hoogkoordtuin en kan je hier paragliden. Wil je meer weten over deze activiteiten, klik maar even hier.

Een vakantie vol sensatie

In deze prachtige regio zijn ook tal van evenementen. Aanstaand weekend vind hier een heus “E-bikefest” plaats, maar je hebt hier ook tal van Marathons, zowel voor de mountainbikers al de lopers. Op 30 juni vind hier de Montafon-Arlberg Marathon plaats waarbij de lopers starten in het Silbertal te Montafon en helemaal naar St. Anton am Arlberg lopen. Eind augustus kan je hier terecht voor het Mountain Yoga-festival en later in september is het Almabtrieb. Wil je meer details over het aanbod, klik dan even hier!

Ben jij al eens op zomervakantie geweest naar dit partnergebied? Heb jij nog tips? Deel ze hieronder!

vakantie in St Anton am Arlberg

De bovenstaande plaatjes zijn afkomstig van de Facebookpagina van St.Anton am Arlberg.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!