Sella Ronda prachtig

Je kan niet aan Val Gardena denken zonder de Sella Ronda. Deze uitdagende skitocht van maar liefst 40 kilometer loopt rond het imposante Sellamasief. Eén keer per jaar kan je hier meedoen aan de Sella Ronda Skimarathon, dit jaar plaats vindt die op 16 maart 2018. Ben je in de Dolomieten dan kan je best eens naar Val Gardena om dit event live mee te maken of waag je zelf eens aan deze indrukwekkende tocht.

Sella Ronda 40 km op 6 uur

Vroeger was de Sella Ronda een dag-tripje (van 26 kilometer), ondertussen kan je de tocht wel sneller doen dankzij het vervangen van oudere liften. Momenteel zit je slechts 2 uur in de lift om de ronde af te leggen. Leg jezelf echter geen tijdsdruk op. Geniet van het prachtige uitzicht en de talrijke hutten op het parcours. Ben je een deelnemer van de marathon dan ligt dat natuurlijk anders. Zij gaan tegen de avond omhoog met de bedoeling de 42 kilometer zo snel mogelijk af te leggen. Omhoog gaan ze tegen 1600 meter/uur, omlaag knallen ze er vandoor. Als gewone toerist moet je enkel zorgen dat je voor het sluiten van de liften rond geraakt. Laat je trouwens niet door de afstand ontmoedigen want dit is een tocht die haalbaar is voor de meeste wintersporters.

Sella Ronda Skimarathon

Waag je je aan de Sella Ronda dan kom je doorheen 4 valleien, dankzij de veelal rode en blauwe pistes. Je kan de tocht in 2 richtingen ondernemen, de routes zijn aangeduid in het groen of oranje. Hieronder zie je een mooie kaart van de ronde die je kan afleggen. Zoals je kan zien kan je op verschillende plaatsen met gondels en liften omhoog om aan deze tocht te beginnen.

sella ronda kaart

Ik hoor je al denken? Waarom zou je aan deze uitdaging beginnen? Wel voor het prachtige landschap, omdat het een klassieker is en omdat je het van jouw lijstje kan schrappen.

Wil je meer informatie klik dan even hier.

Sella Ronda Val Gardena

Heb jij al eens de Sella Ronda compleet rond kunnen skiën of snowboarden? Wat vond je er van? Laat het ons zeker weten. Adembenemende foto’s van de tocht, deel ze met ons!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

17 reacties

Gesloten voor reacties.