Gisteren op 17 september 2022 is de 16e editie gereden van de Sella Ronda Bikeday in Val Gardena. Dus sinds ergens begin van het millennium was er medio september nog niet zo veel sneeuw op de dag van het event. Ach niet te veel conclusies aan verbinden maar wel op je netvlies houden.

Geniet van de bijzondere foto’s. Heb verder niet echte beauties gevonden van de huidige sneeuw in de Alpen. Het is een beginnetje maar ook weer niet echt spectaculair. Dus kijken we puur even naar de zuidkant waar de zon zoals gewoonlijk al snel weer terug is.

PS Sinds 2021 zijn er trouwens twee edities per jaar van de Sella Ronda Bikeday: in juni en in september.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.