De Sella Ronda, wellicht wel eens van gehoord. Het is namelijk de meest bekende skiroute van de Dolomieten. Het is een prachtige ronde van 26 kilometer door de schitterende natuur van, en rondom de Sella Stock. Dit grote massif ligt tussen de valleien Val Gardena en Alata Badia. Je kunt deze route in de zomer ook bewandelen. Daarover in de zomer natuurlijk meer. Als je de Sella Ronda doet, kom je over 4 bergpassen, namelijk: Sella/Passo Sella, Passo Gardena/Passo Gardena, Campolongo en Pordoi. langs de ronde heb je vele berg hutten en fantastische vergezichten. In het bericht van 14 november werd al aangegeven, dat de nieuwe  Danter gondel van Selva (Wolkenstein) naar Dantercepies bij het Grödenjoch vandaag, 7 december in gebruik wordt genomen. Als ik op dit moment op de site van Val Gardena kijk, blijkt dit nog niet het geval te zijn.

Het mooie en unieke van deze Sella Ronda is dat de route zowel met de klok mee (groen), als tegen de klok in (Oranje) kan worden genomen. Dit zorgt ervoor dat je vele pistes tegenkomt die je op de groene route wel krijgt, en via de oranje niet, en vice versa natuurlijk. De ronde kun je daarom ook gemakkelijk beide kanten op doen, totaal anders is deze dan. Heeft iemand deze ronde hier wel eens gedaan? Laat dan je ervaring hieronder achter in de reacties.

cartina_sellaronda_0_cf5bc897f2

Tip

Het is wel zeer raadzaam om de laatste pas rond 15:30 te bereiken i.v.m. het sluiten van de liften. De laatste liften sluiten om 17:00. Mocht je een echte gangmaker zijn, dan kun je de ronde ook in 3 uurtjes afleggen. Wel zul je dan de prachtige natuur en bergtentjes aan je voorbij moeten laten gaan.

Op dit moment
De sneeuwhoogte is nog niet om over naar huis te schrijven op dit moment van schrijven, maar gelukkig weet een gebied als Val Gardena als geen ander hoe het sneeuwkanonnen moet gebruiken, en de kunde van pisten preparatie is uitzonderlijk. In het weerbericht van Hajo deze morgen zie je ook een foto dat het ijzig koud is, en de sneeuw van de toppen afgeblazen wordt, waardoor het gras weer te zien is. Gelukkig zijn de lagere gedeeltes van dit gebied goed besneeuwd. En vandaag, tijdens de opening zie je er dan ook heerlijk de mensen skiën. 

webcam

BabY9gjIcAAM_db

hugesize
Voor een iedere wintersporter die het gebied van Val Gardena bezoekt, is het gewoon een must om de Sella Ronda te doen. Wellicht op 1 dag zelfs heen en terug;-) Val Gardena is een prachtige bestemming voor zowel beginnende wintersporters als gevorderden. 

Voor reacties op de weerkaarten en ensembles kunt u natuurlijk hierrr verder reageren


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

13 reacties

Gesloten voor reacties.