Op dit moment speelt Nickelback maar ik ga niet als een groupie achter popsterren aanlopen als er in Nederland, België  en vele andere landen mensen op een nieuw weerbericht zitten te wachten… Hierboven: het weer vandaag in Ischgl vanaf de middag: laatste sneeuwbuitjes en wolkenvelden en verder strak blauw. Morgen en maandag wolkenloos waarschijnlijk. De eerste van die twee dagen pak ik nog mee. Kijk in deze 5 daagse voor Ischgl even wat de temperaturen gaan doen.

bijna boven

Zo kwam ik rond 13 uur naar boven na eerst nog de ochtendruns te hebben bestudeerd. Dat is toch een mooie opening! Zie ook wat Marco over openingen elders geschreven heeft. Alleen we moeten ook niet te hard juichen. Het is geen megasneeuwglaag. Offpiste vermoord je nog steeds je ski’s op rotsig terrein. En als er 1 of 2 warme droge zonnige fasen komen dan kan het zo ook weer de beroerde kant op gaan. Die tweede warme zonnige periode is ineens in de GFS12u komen opduiken. 

ischgl_heaven3011

Deze vond ik wel mooi! Ik heb er ook een panorama van maar die moet ik nog ff stitchen. Vandaag niet meer want ik moet nu naar….

nickelback2 

Nickelback! Vreemde naam eigenlijk. Iets van “Ik wil mijn euro terug?” Of mag ik op de achterkant van het dubbeltje. Nee daar staat Willem Alexander al. Maar goed het leken hele aardige gasten met z’n vieren. Doet me denken aan de Beatles in Obertauern… eens zien:

beatles-obertauern

 

1965. The Beatles in Obertauern voor de film Help! Naast hen staan de “doubles” – die wel konden skiën – wat door de Oostenrijkers tot op de dag van vandaag wordt uitgesproken als “doebbels”.

nickelback1

Tja tegenwoordig gaat het er wel allemaal heftig aan toe. Zou zo eens in een tijdmachine willen stappen om de skisport van zeg 1890, 1912, 1928, 1965 om maar eens wat belangrijke jaartallen te noemen, mee te maken. Ik ben dus één van die uitgenodigde journalisten en heb gelukkig meer verstand van het weer. Alle foto’s in dit artikel zijn trouwens gekiekt met een Samsung Galaxy SIII. Niet slecht toch? Anyway: met heel dat journaille ga ik vanavond op de berg dineren. En dat is geen straf. Er zitten hele leuke mensen bij. En morgen nog een dagje skiën en dan maandagochtend weer op mijn post in Krommenie. Ik mis de Jaap Edenbaan nu al een beetje of mag ik dat niet zeggen?  

3011gfs12

 

De GFS12u zet een streep door de rekening van de sneeuw in Nederland 7 december. Maar je moet als weerman altijd opletten en alles dubbel checken. De GFS12u heeft namelijk wel leuke sneeuwval 24 uur eerder in de nacht van donderdag op vrijdag. Daarna wordt alle kou een beetje naar het oosten weggeblazen en komt er mogelijk een tweede warme droge zonnige fase voor de Alpen. De eerste begint morgen. Die is nog wel te verkroppen. Die tweede moeten we ff niet hebben. Daarom is het ook zo spannend wat het Europese model vanavond doet. Ik laat het helemaal aan jullie over! Suc6 samen! 

Leo doet zondagochtend het weerbericht! We can’t wait to hear his vote! 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

29 reacties

Gesloten voor reacties.