Gisteren hadden we nog die schitterende herfstfoto van de Höttingeralm. Vandaag al een bak sneeuw op de Seegrube, het bergrestaurant van het Nordkette skigebied van Innsbruck.[dc_slider slider=”23137″ captions=”true”]Hier een groeiende verzameling plaatjes. De meeste sneeuw zie ik vallen in Arosa in Zwitserland. De sneeuwgrens is vanochtend het laagst in Centraal-Zwitserland. Daar rond 9 uur al rond 1400m. De komende uren zal met name in Oostenrijk de sneeuwgrens verder dalen. OE24.at heeft hierrr een soort live ticker geïnstalleerd met nu al 30 foto’s. De Oostenrijkse weerdienst heeft een onweerswaarschuwing afgegeven. Bliksem en heftige windstoten zijn mogelijk. Tot vanmiddag kan er 40mm neerslag vallen. Dat betekent dat op een bepaalde hoogte waar de sneeuw droger valt ook wel accumulaties van 20cm mogelijk zijn.

zillertalarena_1709

Deze hierboven uit de Zillertal Arena is wel erg mooi. Klik op de foto voor een groot HD beeld. Zie hierrr de livebeelden van deze en meer 360 graden HD-cams. Ik ga later vanochtend weer kijken. Vul het bericht dan aan met nieuwe plaatjes en kom ook met de prognose.

ens1709

Voorzetje alvast. het wordt schitterend weer juist in de Lage Landen. Een gigantisch mooie nazomerperiode vanaf zondag de 22e. En dan gewoon een hele week lang mogelijk dus tot zondag 29 september aan toe. Het is crisis maar het weer maakt veel goed deze zomer en nu dus ook nazomer. Misschien wel twee zondagen BBQ-en! Wie had dat gedacht.

temp2409

Het Amerikaanse model is veel optimistischer qua temperatuur dan het Europese model. De +21°C op de kaart en zeer bijzonder +24°C in Londen! Arjan heeft ook voor Nederland en België +24°C een kans gegeven. We gaan het zien…   

stelviolive1709

Dit is de Stelviopas vandaag. Op flickr heb ik een nieuwe set met middagplaatjes geüpload. Zie hierrr. Obertauern behoort zeker tot de gebieden met de meeste sneeuwval. Ook Wagrain is heel mooi wit geworden en dus vast de hele Salzburger Sportwelt. De sneeuwgrens is vanochtend wel tijdelijk even naar 1000m gedaald in Oostenrijk, maar grosso modo is het pas wit boven de 1400-1500m. Veel meer dan 8cm accumulatie is nergens gezien. Wat dat betreft is mijn BV1 op 3 fronten mislukt: datum 1 dag te vroeg, sneeuwgrens iets te hoog en sneeuwhoogte net te laag. Heerlijk: het seizoen starten met 0-1! En toch tevreden gezichten want wat een opkikker is dit vandaag.    


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

68 reacties

Gesloten voor reacties.