Gisteren hadden we nog die schitterende herfstfoto van de Höttingeralm. Vandaag al een bak sneeuw op de Seegrube, het bergrestaurant van het Nordkette skigebied van Innsbruck.[dc_slider slider=”23137″ captions=”true”]Hier een groeiende verzameling plaatjes. De meeste sneeuw zie ik vallen in Arosa in Zwitserland. De sneeuwgrens is vanochtend het laagst in Centraal-Zwitserland. Daar rond 9 uur al rond 1400m. De komende uren zal met name in Oostenrijk de sneeuwgrens verder dalen. OE24.at heeft hierrr een soort live ticker geïnstalleerd met nu al 30 foto’s. De Oostenrijkse weerdienst heeft een onweerswaarschuwing afgegeven. Bliksem en heftige windstoten zijn mogelijk. Tot vanmiddag kan er 40mm neerslag vallen. Dat betekent dat op een bepaalde hoogte waar de sneeuw droger valt ook wel accumulaties van 20cm mogelijk zijn.

zillertalarena_1709

Deze hierboven uit de Zillertal Arena is wel erg mooi. Klik op de foto voor een groot HD beeld. Zie hierrr de livebeelden van deze en meer 360 graden HD-cams. Ik ga later vanochtend weer kijken. Vul het bericht dan aan met nieuwe plaatjes en kom ook met de prognose.

ens1709

Voorzetje alvast. het wordt schitterend weer juist in de Lage Landen. Een gigantisch mooie nazomerperiode vanaf zondag de 22e. En dan gewoon een hele week lang mogelijk dus tot zondag 29 september aan toe. Het is crisis maar het weer maakt veel goed deze zomer en nu dus ook nazomer. Misschien wel twee zondagen BBQ-en! Wie had dat gedacht.

temp2409

Het Amerikaanse model is veel optimistischer qua temperatuur dan het Europese model. De +21°C op de kaart en zeer bijzonder +24°C in Londen! Arjan heeft ook voor Nederland en België +24°C een kans gegeven. We gaan het zien…   

stelviolive1709

Dit is de Stelviopas vandaag. Op flickr heb ik een nieuwe set met middagplaatjes geüpload. Zie hierrr. Obertauern behoort zeker tot de gebieden met de meeste sneeuwval. Ook Wagrain is heel mooi wit geworden en dus vast de hele Salzburger Sportwelt. De sneeuwgrens is vanochtend wel tijdelijk even naar 1000m gedaald in Oostenrijk, maar grosso modo is het pas wit boven de 1400-1500m. Veel meer dan 8cm accumulatie is nergens gezien. Wat dat betreft is mijn BV1 op 3 fronten mislukt: datum 1 dag te vroeg, sneeuwgrens iets te hoog en sneeuwhoogte net te laag. Heerlijk: het seizoen starten met 0-1! En toch tevreden gezichten want wat een opkikker is dit vandaag.    


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

68 reacties

Gesloten voor reacties.