schotlandwit

Schitterend ligt Schotland er al bij! Kom we pakken nog een plaatje…

schotlandwit2

Tja de Britten zijn niet altijd optimaal voorbereid op winterweer zoals je ziet. Net als wij trouwens. Meer foto’s hierrr!

Je moet de bewegende beelden hebben om de storm te voelen…

wind79mph

Aan de westkust is sprake van een heuse orkaan met windstoten tot 127km/u. Benieuwd of er vandaag nog schade gemeld wordt. Vooral morgen wordt een pittige dag met veel sneeuw zelfs tot aan de kust. Later zien we de sneeuwgrens toch weer wat stijgen natuurlijk. Laten we nog wat actuele webcams pakken!

cairngorm1012

glencoe1012 glencoe

glencoe1012b

Die laatste is echt mooi. Ze noemen deze piste “The spring run”. Inderdaad in het voorjaar nog maar eens terugkomen. Staat trouwens zeer hoog op het wensenlijstje van deze weerman: eens helemaal naar Schotland reizen om daar te skiën. Jullie weten het: de kids zijn nog te jong voor deze mijnheer om zo flexibele on the move te zijn. Ik zie dat wel als mijn toekomst dus hoop dat jullie nog een jaartje of 5 blijven hangen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.