schotlandwit

Schitterend ligt Schotland er al bij! Kom we pakken nog een plaatje…

schotlandwit2

Tja de Britten zijn niet altijd optimaal voorbereid op winterweer zoals je ziet. Net als wij trouwens. Meer foto’s hierrr!

Je moet de bewegende beelden hebben om de storm te voelen…

wind79mph

Aan de westkust is sprake van een heuse orkaan met windstoten tot 127km/u. Benieuwd of er vandaag nog schade gemeld wordt. Vooral morgen wordt een pittige dag met veel sneeuw zelfs tot aan de kust. Later zien we de sneeuwgrens toch weer wat stijgen natuurlijk. Laten we nog wat actuele webcams pakken!

cairngorm1012

glencoe1012 glencoe

glencoe1012b

Die laatste is echt mooi. Ze noemen deze piste “The spring run”. Inderdaad in het voorjaar nog maar eens terugkomen. Staat trouwens zeer hoog op het wensenlijstje van deze weerman: eens helemaal naar Schotland reizen om daar te skiën. Jullie weten het: de kids zijn nog te jong voor deze mijnheer om zo flexibele on the move te zijn. Ik zie dat wel als mijn toekomst dus hoop dat jullie nog een jaartje of 5 blijven hangen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.