Nice! Met de bus naar de piste. Of wat staat er op die sticker? Gaan de skigebieden in Japan wel open? Geen lawinegevaar dan maar NARSID: Non Avalanch Related Snow Immersion Death.

Tja je zult maar naar je werk moeten met de auto en dit ’s ochtends aantreffen. Over met de auto naar je werk gesproken: als jullie dit vrijdag pas lezen zit ik in de auto naar Oostenrijk. Flink doorrijden om voor middernacht de grens over te gaan. Op zich zou ik als beroepsverkeer ook na de 18e nog binnen mogen…. maar skileraar is nu ook moeilijk uit te leggen met skigebieden die er zombie bij liggen.

Dit lijkt op 1979. Welke datum sloeg het toen toe? Je ziet: ik gooi wat softballen voor de reacties. Leuk hoe jullie op het vorige bericht reageerden. Geeft de burger moed. Wellicht scoor ik in januari weer eens wat sponsoring.

Dit ga ik morgen dus niet meemaken.het is teflonwarm in Europa. Sneeuw enkel in de bergen. Stel je voor je werkt bij de liftmaatschappij en je hebt je net het schompes gewerkt om de pistes in orde te maken. Krijg je het laatste nieuws dat de skiliften vermoedelijk alleen 24 en 25 december gaan draaien. De 26e komt de mega lockdown eroverheen. De moeder aller lockdowns. Moet denken aan het plaatje van Gulliver bij de dwergen die met touwen aan de grond is gebonden.

Ja echt lekker daar in Japan.

En Stefan is vast jaloers hierop. Electroverse heeft meer actuele berichten over veel sneeuw op allerlei plekken.

Hier de witte kerst die ik ga meemaken in Oostenrijk. Juist op kerstavond keldert het kwik en is er sneeuw. Ik ga echt op hoop van zegen. Even uitrusten en bijtanken…. en dan aankijken. En ook op zoek naar betaalde tekstopdrachten. Als ik die kan vinden kan ik langer blijven. Nog best wel hoop dat er vanaf 10 januari ook weer werk is voor skileraren.

Misschien is er iemand die mijn blogje over die leuke overnachtingsplek in Greding in Beieren aan de snelweg nog weet. Nou juist in dat Greding is een kleine autogarage die geen “Söderwindel” tolereert. Ik ff opzoeken wat dat is Söder… en dat blijkt de Minister-President van Beieren te zijn. Niet om weer een discussie aan te zwengelen maar ik vind deze man wel authentiek. Wel recht door zee. Wel common sense. Niet dat dat in het wetenschappelijke debat iets in de weegschaal legt… maar jij kent ze vast ook wel…. die ruwe bolster blanke pit mannen die je gewoon een hand geven met de zelfverzekerdheid van echte solide normen en waarden en misschien wel godsgeloof. Wie heeft dat laatste nog tegenwoordig? O ja, wij hebben Rutte en daarom allemaal dus een “rutteluier” om de bek.

PS Zou ik in lijn met jullie tips van deze laatste alinea nu een apart blogje hebben moeten maken? Enne… als jullie mijn schrijfsels echt zo waarderen. Zou er ook iemand zijn die een “petje af” donatie zou doen om me aan de gang te houden? Zo iets ga ik de komende dagen wel op de site gooien. En ook me eens opnieuw verdiepen in webprogrammeren. Toch een handige skill.

https://twitter.com/StormchaserUKEU/status/1339321164225785859?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1339321164225785859%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Felectroverse.net%2Frecord-smashing-snowfall-buries-japan%2F

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

42 reacties

Aart · 17 december 2020 op 23:08

Aaah hoe schattig, dat filmpje van de schoolroute (Twitter Tanakakazuna). Children all over the world act the same 🙂 .
Vertaling koptekst: ‘Kijk alstublieft naar de schoolroute van mijn kind. (Hyogo prefectuur)’

Aart · 17 december 2020 op 23:11

Is een crowd funding starten geen idee Hajo? Help Hajo de lockdownwinter door! Ik doneer sowieso 🙂 .

  Wolfie · 17 december 2020 op 23:30

  Prima bericht op deze manier; wat mij betreft geen apart blogje nodig.

Aart · 17 december 2020 op 23:51

And now for something completly different: https://youtu.be/LSlz7gc1LNU. Het heeft met schaatsen te maken, maar dan in Afrika. Zo goed klunen heb ik nog nooit gezien 🙂

Stefan Kaptein · 17 december 2020 op 23:54

Wat een ellende dit jaar. Deze week om mij heen diverse gevallen van mensen die net voor de kerstdagen het leven laten met als dieptepunt een jonge vrouw van 24 die is aangereden en niet meer wakker zal worden. Dan alle corona bullshit erbij die iedereen het vrije leven ontneemt, en dan nog niet naar Oostenrijk kunnen om al deze ellende te ontlopen. Even lekker een paar uur scheppen in je t-shirt om al deze ellende even te vergeten. Sorry, maar ik ben er echt ff klaar mee met al die idioten die nu proberen via blaming and shaming mensen zoals ik een schuldgevoel willen aanpraten en asociaal zou zijn (die pdl van een Rutte met zijn leugens) als ik lekker naar Oostenrijk zou gaan om mijn geestelijke staat weer lekker op orde te brengen. Ik zeg kort en krachtig Fu.k off. Ik ben bang dat al die politici onze geliefde winter en wintersport om zeep helpen/ hebben geholpen. Ik zit met smart te wachten op de eerste echte dump aan de noordkant. Als er ook maar een gaatje te vinden is tussen al die bullshit regels waardoor wij naar Oostenrijk kunnen gaan, dan zijn wij weg. Dan ben ik maar een asociaal, i don’t care. Ondanks alle ellende en negativiteit wens ik iedereen toch veel liefde en warmte toe deze donkere dagen, en duim met mij mee voor winter in de LL zodat we toch wat plezier hebben als we thuis zitten.

  Hajo · 18 december 2020 op 00:04

  Mooie kerel toch die eigenaar van die garage in Greding. Recht uit het hart. Net als jouw verhaal hierboven. We moeten soms ook weer leren denken in termen van grondrechten. Zelfs als Ebola hele volksstammen zou wegvagen is het nog niet direct evident dat de overheid een restaurant of skigebied mag sluiten dat met goed eigen beleid maximaal aan preventie doet. Het is gewoon niet evident. De taak van de overheid is niet kleuteroppasser te spelen. Wij zijn vrije mensen die wat taken naar Den Haag hebben doorgeschoven. Geen stemvee dat beheerd wordt door een elite. Maar juist met covid begin je daaraan te twijfelen…. zo’n krakzinnig windpark ver weg op zee grijpt je nog niet echt naar de keel. Maar dat mondkapjesgedoe en tegelijk niet heel Nederland een gratis potje Vitamine D + Zink toesturen…. en niet tegelijk toegeven dat HCQ wel werkt…. en niet tegelijk toegeven dat aerosolen een grote rol spelen….. dan ben je aan het liegen met je rutteluiers.

  david · 18 december 2020 op 10:52

  Niks asociaals aan Stefan ik denk er precies hetzelfde over, laten we hopen dat we dat gaatje te vinden waardoor we kunnen gaan.

  Paul A Club 1989 · 18 december 2020 op 13:14

  ik sluit me bij je aan Stefan, met je complete verhaal…Fijne dagen!

  Ik doneer ook…

nils · 18 december 2020 op 00:40

ja heren. Nog geen snotneus gehad bij 1 van de 28 groep 8-ers in mijn klas. En ja hoor, pleur alles maar dicht, werk je maar weer uit de naad maar ooooohweee als je met je vrouw en kind naar Zwitserland gaat!! Dan heeft iedereen daar een mening over… Ik heb me nog niet uitgesproken maar de besluiten van deze week gaan helemaal nergens over, qua planning. Vanaf half november de drukke steden beter in de gaten houden, werkgevers verplichten tot thuiswerken van personeel, veel harder optreden tegen feesten. Dan waren ze veel voorgeweest. Nu is het weer het klassieke verhaal van als het kalf verdronken is, dempt men de put. Gebruik het onderwijs maar om de ouders thuis te houden! pfff mafkezen!
Ben er ook goed klaar mee maar houd me uiteraard keurig aan de regels want ook ik wil dat deze shitzooi onder controle komt.

  Jarno · 18 december 2020 op 14:13

  Nou, dan hebben jullie geluk. Hier is het echt wel anders (geweest)

   nils · 18 december 2020 op 18:09

   Met leerlingen of collega’s?

    Jarno · 18 december 2020 op 20:28

    Beide.. in zowel groep 2, 5, 7 en 8 besmettingen.

     nils · 19 december 2020 op 00:22

     Wow! Wij hebben 400 leerlingen, niet veel aan de hand tot nu toe. Wellicht erg brave ouders?

Willem · 18 december 2020 op 10:18

Ik ga zeker doneren om een bijdrage te leveren je
‘ in de lucht te houden’.

Kirsten_DL · 18 december 2020 op 12:35

BREAKING : loopt net binnen…

“in Österreich steht offenbar ein harter Lockdown bevor. Das berichten mehrere Medien. Er soll nach Weihnachten beginnen und bis 18. Jänner andauern. Dann kann man sich freitesten lassen. Bestätigt ist dieser Plan aber noch nicht, Details werden noch verhandelt.”

[IMG]https://i.postimg.cc/hPryv0Dj/131686659.jpg[/IMG]

  Kirsten_DL · 18 december 2020 op 12:36

  [IMG]https://postimg.cc/6y8L1nGJ[/IMG]

Hjs · 18 december 2020 op 13:02

https://www.weer.nl/nieuws/2020/duits-hitterecord-toch-uit-de-boeken
Station ongeldig verklaard.
Trouwens, nog steeds geen verklaring gevonden voor de recordhitte op dezelfde dag in Nederland. De meting op zich was correct.

Kirsten_dl · 18 december 2020 op 14:48

Helemaal correct @Stefan ! Had het zelf niet beter kunnen omschrijven.
Jezelf uit de naad werken, centjes weer grotendeels afdragen (belastingen, taksen, veel te dure levensmiddelen, etc.) kan allemaal perfect maar reizen, plezier maken in groep, omgaan met vrienden, ho maar dat is taboe in het Society 4.0 tijdperk.
Nog eventjes en de heren met lange leren laarzen staan aan onze voordeur ter controle.

Maar goed, benieuwd wat onze fascistische regering later op de dag uit haar hoed gaat toveren en welke instructies zij van software verkoper Kill Bill hebben gehad.

En ondertussen gaat het over de grote plas goed loss :
https://triblive.com/local/regional/winter-storm-pounds-region-officials-ask-residents-to-refrain-from-travel/

Sandra · 18 december 2020 op 16:27

Ik ga bij het lezen van deze reacties maar over naar een andere site. Het ga jullie goed!

  Kirsten_dl · 18 december 2020 op 16:45

  Ach toch zielig hé… Mensen kunnen echt niks meer hebben. Een reactie niet naar hun zin, mening of gedacht en ze zijn op hun veel te lange tenen getrapt.
  Komt ervan wanneer je een hele bevolking maandenlang onnodig in hun woning opsluit. Het sociale gedrag gaat er helemaal uit en mensen worden gelijk weer beesten.
  Maar fijne dag nog verder @Sandra en tot nooit meer. 🙂

   Sandra · 18 december 2020 op 19:22

   Hallo Kirsten,
   Heeft niks met lange tenen te maken hoor. Maar gewoon een hele andere mening, maar daar heb jij geen gevoel bij, merk ik. Ik heb gelukkig mijn ouders nog van 88 en 81 en ik wil ze ook graag kunnen blijven zien. Het lezen van de berichten op deze site deed ik altijd graag en was al een stukje voorpret voor de wintersport. Met name de vaak zure en veroordelende reacties maken dzt ik afhaak. Maar ook jou wens ik het beste toe hoor.

Flex · 18 december 2020 op 16:49

Zag opvallend veel molshopen ,met op sommige plekken wel hele grote hopen (voorraadkamers van de mol )
Komt de winter er dan snel aan of …..?
http://www.helgavanleur.nl/Columns/17/voorspellen-mollen-winterweer#:~:text=De%20mol%20zal%20meemoeten%20en,in%20je%20tuin%20of%20weiland.

Wolfie · 18 december 2020 op 17:21

‘ Het sociale gedrag gaat er helemaal uit en mensen worden gelijk weer beesten.’

Lees je eigen reacties nog even na en kijk dan even in de spiegel.

Het zijn eerder dit soort reacties waarom mensen Die geïnteresseerd zijn in het weer deze site steeds vaker links laten liggen dan de berichten van Hajo.

Jouw reactie is namelijk gespeend van elk fatsoen en voegt helemaal niks toe.

Ik hoop dat Hajo dat ook in gaat zien en hier een keer zijn mening over geeft. Anders lijkt het me handig om de naam van de website echt aan te passen.

  Kirsten_dl · 19 december 2020 op 15:56

  Niks mis met mijn reacties. Lees jij ze niet graag/liever niet skip ze dan…
  De voorbije vijftig jaar heb ik een soort van democratie geleefd welke op een korte tijdspanne omsloeg naar een dictatuur/fascistisch regime maar ik tracht om nog een sprangkeltje democratie te behouden door datgene te schrijven wat ik wens/wil schrijven.

Eddy Breed · 18 december 2020 op 17:43

Ik snap zijn reactie wel hoor, je insteek in vrijwel elke reactie is redelijk zuur en het glas is immer half leeg. Wellicht heb je dat zelf niet door. Ikzelf kom hier voor de goede voorspellingen en voorpret op winterweer, dit soort zeurreacties kan mij en ik denk vele anderen (getuige de leegloop) echt gestolen worden

  Eddy Breed · 18 december 2020 op 17:45

  Bovenstaande reactie was voor Kirsten

   Wolfie · 18 december 2020 op 18:02

   Ter info: mijn reactie is/was ook voor Kirsten

Flex · 18 december 2020 op 18:21

En mijn reactie is voor algemeen gebruik(.)

  Wolfie · 18 december 2020 op 18:29

Raymond · 18 december 2020 op 19:37

Lig nu in het ziekenhuis met een nieuw geplaatste nek tussenwervelschijf. Gaat allemaal goed komen, alleen de skivakantie is door de plee gespoeld! Af en toe deze site bezoeken ven de kaartjes in de gaten houden. @Stefan, pak je kans wanneer je kan gaan kerel!

Stefan Kaptein · 18 december 2020 op 20:34

Net bericht gekregen van iemand die vanmiddag de grens bij Kiefersfelden richting Oostenrijk is over gegaan om voor de quarantaine maatregelen in Oostenrijk te zijn. Er werd een grote grens controlepost opgebouwd aan de Oostenrijkse kant om vanaf vanacht al het reisverkeer Oostenrijk in te controleren. Dus het is nu echt bijna onmogelijk gemaakt om Oostenrijk in te komen zonder aan de quarantaine maatregel te voldoen. Als er nu een dikke noordkant dump komt, dan zal ik toch richting Oostenrijk moeten om te scheppen, dus bring it on.

Sanco · 18 december 2020 op 23:26

Hallo alle reagluurders alhier. Ben allereerst benieuwd of Hajo al veilig aangekomen is. Sjonge wat leven we toch in een slechte film en dat nog wel juist romdom de dagen waarin juist verbroedering en vrede op aarde centraal zou moeten staan. Met respect naar een ieder, maar wel in vrijheid om te leven en lief te hebben wie je na staan. Of je dat nu op anderhalve meter wil of gewoon met wat meer warmte, laat dat ieder voor zich op eigen gronden bepalen. Laat ons 1 ding duidelijk stellen, en dat wordt nu zelfs door het WHO onderschreven, een positieve pcr geeft geen zekerheid . De methode is niet beyrouwbaar en daarmee vervalt de grondslag voor dit hele beleid. Voor dat ze dat ooit toe zullen geven….
Ik heb gisteren zelf vanaf cbs statline effe het aantal overledenen in Nederland vergeleken over de laatste 15 jaren. Dit jaar ligt nu ietsje boven 2018, maar in feite is er niet zo veel bijzonders aan de hand. Bijzonder is alleen dat er geen gewone influenza heerst….. let wel, ik zeg niet dat et geen corona is en ook niet dat het geen onschuldig griepje is. Overigens is griep nooit onschuldig, maar we verwarren een verkoudheid daar al gauw mee, maar dat ter zijde. Echte probleen is een sterk vergrijzende en groeiende bevolking van plus 17 mio en daarvoor zijn er slechts een sterk gekrompen aantal ic bedden beschikbaar.
Dat gezegd hebbend hoop ik dat Stefan toch nog zijn therapie kan gaan volgen. Ik laat het dit jaar aan mijn neus voorbijgaan helaaa, maar dat heeft andere gronden. Dat was deze zomer al bekend.
Ik zeg jullie allen moed houden, sterk staan als je wordt gediscrimineerd vanwege niet willen enten met een vaccin waarvan ons eigen Huugje zelf schrijft dat de onervarenheid met dit soort vaccin een risico inhpudr, en denk dat uiteindelijk de waarheid zal winnen. Samen sterk staan , zonder geweld, dat wens ik ons en jullie allen. Ik wens ieder fijne dagen, maar bovenal gezondheid en goede mensen om je heen, zodar je je niet alleen voelt
Hajo ; gewoon doorgaan op de weg die je gaat. Volg je hart !!!

  nils · 19 december 2020 op 00:26

  mooi verhaal!

  David · 19 december 2020 op 07:58

  Amen

Snowdreamer · 19 december 2020 op 07:55

Wat met de krokusvakantie in oostenrijk van13 tot 20 febr. Iemand een idee.

  Sanco · 19 december 2020 op 10:03

  Veel gebieden hebben een vorm van geld terug garantie voor het geval de overheid de zaak sluit. Anderzijds zitten daar vaak voorwaarden aan verbonden. Dus stel in Oostenrijk mag het , bijv onder voorwaarde van een sneltest, maar Den Haag zegt nog nee, of schrijft 10 dg quarantaine voor. .. ga je dan wel of niet? Of kun je naderhand een week thuiswerken ? Dus erg persoonsafhankelijk.
  Je kunt ook nog ff afwachten en dan last minute proberen iets te boeken, wat later in het seizoen. Voor de rest weet niemand ( behalve misschien de elite) hoe lang men dit aanhoudt, of hoe lang het volk dit pikt. Dus is er m.i. Geen zinnig algemeen advies te geven.

   Snowdreamer · 19 december 2020 op 10:11

   thanks Sanco wij gaan al 27 jaar naar hetzelfde pension in Strad bij Tarrenz Tirol.
   In principe geen propleem maar ik zit op hete kolen om toch op wintersport te gaan.

    Sanco · 19 december 2020 op 10:28

    Ha Tarrenz, waar we 3 jaar geleden eens 2 uur mochten stilstaan , mooi vroeg op pad en net goed en wel op weg naar huis, ff wachten tot de carnavalsoptocht het dorp door was…. en toen nog ff 950km naar het noorden….
    maar goed, anderzijds , waar moeten ze daar ook op wachten, het is er normaal elk weekend verkeerschaos op de Frenpas route

     Snowdreamer · 19 december 2020 op 13:37

     Ja om de 4 jaar schemenlaufen . Pension seewald in Strad is ook goed om te overnachten voor je verder rijdt naar je bestemming is spotgoedkoop en lekker.

Gesloten voor reacties.