Bad Gastein - Salzburgerland

Bad Gastein - Salzburgerland

Het is echt een schitterende wintersportweek zo strak na de krokus. De warmte is opgeruimd en nu dipt het kwik twee keer extra diep en precies op die momenten sneeuwt het: vandaag en donderdag. Woensdag wordt grand beau en de vrijdag kan er ook mee door.  Het weekeinde wordt zeer zonnig en daarna weten we het niet!  

In Oostenrijk is het beeld vanochtend nog heel wisselend (zie webcams). Het plaatje hierboven toont Bad Gastein dicht tegen de hoofdkam. Aan de andere kant in Oost-Tirol en Italië sneeuwt het ook al flink. In Zwitserland en de Franse Alpen zien we mooie vlokken en vanmiddag zal ook Aosta mee gaan doen. Hier mijn webcamverzameling dwars door de Alpen van vanochtend… 

[fbphotos id=366527880048090]

Afsluitend de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=366535110047367]

Is die Piet toch nog lekker aan het skiën in Winterberg! Graag veel live berichten uit de middelgebergten want daar is het behelpen momenteel!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.