Bad Gastein - Salzburgerland

Bad Gastein - Salzburgerland

Het is echt een schitterende wintersportweek zo strak na de krokus. De warmte is opgeruimd en nu dipt het kwik twee keer extra diep en precies op die momenten sneeuwt het: vandaag en donderdag. Woensdag wordt grand beau en de vrijdag kan er ook mee door.  Het weekeinde wordt zeer zonnig en daarna weten we het niet!  

In Oostenrijk is het beeld vanochtend nog heel wisselend (zie webcams). Het plaatje hierboven toont Bad Gastein dicht tegen de hoofdkam. Aan de andere kant in Oost-Tirol en Italië sneeuwt het ook al flink. In Zwitserland en de Franse Alpen zien we mooie vlokken en vanmiddag zal ook Aosta mee gaan doen. Hier mijn webcamverzameling dwars door de Alpen van vanochtend… 

[fbphotos id=366527880048090]

Afsluitend de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=366535110047367]

Is die Piet toch nog lekker aan het skiën in Winterberg! Graag veel live berichten uit de middelgebergten want daar is het behelpen momenteel!

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.