matterhorn0211

Terwijl de nieuwe ECMWF weerkaarten binnenlopen snel nog een bericht puur omdat Arjan een hele gave webcamplaat instuurde van de Matterhorn. Precies de plek waar de komende dagen meters sneeuw gaat vallen. Dat zou in wezen al tot gevaarlijke dallawines kunnen leiden aangezien de ondergrond warm is en ook na de sneeuwval het kwik steeds weer omhoog gaat.

maiskogel0211

Nu we toch bezig zijn ook nog deze foto van een bezoeker van Marco’s nieuwe website metkinderenopwintersport.nl. Klik op de link en lees je bij over de vervanging van een lift in het gezinsvriendelijke Maiskogelskigebied van Zell am See Kaprun . Wist je trouwens dat Kaprun speciaal voor kids nog een derde skigebiedje heeft midden in het dorp? Dat is de Lechnerberg. Van daaraf is deze foto genomen.

PS In de reacties hier of bij het vorige bericht de commentaren op de avondruns


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.