Ai wat was de gletsjer van Kaprun lelijk de laatste weken. Als de zon blijft schijnen in september, gaan de gletsjers eraan weet ik. Maar dan nu weer eens kijken! Da’s meer dan een kleine opknapbeurt of facelift. Da’s al bijna klaar voor de winter. En dat zien we overal in de Alpen boven ruwweg 1500m. Met nevel in het dal erbij ben je dan echt al helemaal klaar.

En op het terras van het Alpincenter moest gefreesd worden.

https://www.facebook.com/wintersportweerman/posts/3672393096128202/

Heerlijk. Ik hoop op zo’n bijbaantje komende winter. Ook op de Schmittenhöhe volop winter…

https://www.facebook.com/wintersportweerman/posts/3672430429457802

Hoe mooi. Nog wat plaatjes…

Hier ook al gefreesd!!

Deze dame had twee dagen eerder het genoegen als laatste van deze zomer met mij te vliegen. En wie had gedacht …. zo uniek. Dat regen ineens in zo iets moois kan veranderen. Dank Zell am See – Kaprun voor de plaatjes.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.