Ai wat was de gletsjer van Kaprun lelijk de laatste weken. Als de zon blijft schijnen in september, gaan de gletsjers eraan weet ik. Maar dan nu weer eens kijken! Da’s meer dan een kleine opknapbeurt of facelift. Da’s al bijna klaar voor de winter. En dat zien we overal in de Alpen boven ruwweg 1500m. Met nevel in het dal erbij ben je dan echt al helemaal klaar.

En op het terras van het Alpincenter moest gefreesd worden.

https://www.facebook.com/wintersportweerman/posts/3672393096128202/

Heerlijk. Ik hoop op zo’n bijbaantje komende winter. Ook op de Schmittenhöhe volop winter…

https://www.facebook.com/wintersportweerman/posts/3672430429457802

Hoe mooi. Nog wat plaatjes…

Hier ook al gefreesd!!

Deze dame had twee dagen eerder het genoegen als laatste van deze zomer met mij te vliegen. En wie had gedacht …. zo uniek. Dat regen ineens in zo iets moois kan veranderen. Dank Zell am See – Kaprun voor de plaatjes.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.