Jaco en Hansvk tipten me in de reacties dat het mooi wit is in de Alpen op 30 juni 2014. Ikke kijken en ja hoor! Op 850hPa is het kwik naar 5°C gezakt en dat blijkt dankzij een wat lager dauwpunt genoeg voor een sneeuwgrens van rond de 2000m. Hierboven een intens plaatje uit Uttendorf Weissee in het Salzburgerland. Die Rudolfshütte is zo dicht als je met skiliften bij de Grossglockner kunt komen.

livigno3006

Livigno is er weer bij.

zillertalarena3006

Zell am Ziller en dan boven in de Zillertal Arena vanochtend. Bar! Bizar!

vent3006

Vent in het Ötztal. Zie die mensen in de lift zitten!

pitztal3006

Pitztal.

see3006

Montafon.

valisera3006

Montafon en de sneeuwgrens.

montafon3006

Montafon.

davos3006

Davos toch zeker 15cm vers.

stelviolive3006b

Stelvio oftewel het Stilfserjoch. 

stelviolive3006

Nog een.

 stelvio2906

En zo sneeuwde het vannacht.

zeewater3006

Afsluitend: ik heb een verklaring gevonden waarom er relatief weinig buien ontstaan momenteel en dan bedoel ik vooral de kuststrook: het zeewater is relatief warm voor de tijd van het jaar (hoogste van laatste 6 jaar) en het land is door alle bewolking relatief koud. Kom ik later nog op terug. Hier in Krommenie is de voor de plantjes erg aangename regenzone alweer voorbij getrokken.    


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.