Jaco en Hansvk tipten me in de reacties dat het mooi wit is in de Alpen op 30 juni 2014. Ikke kijken en ja hoor! Op 850hPa is het kwik naar 5°C gezakt en dat blijkt dankzij een wat lager dauwpunt genoeg voor een sneeuwgrens van rond de 2000m. Hierboven een intens plaatje uit Uttendorf Weissee in het Salzburgerland. Die Rudolfshütte is zo dicht als je met skiliften bij de Grossglockner kunt komen.

livigno3006

Livigno is er weer bij.

zillertalarena3006

Zell am Ziller en dan boven in de Zillertal Arena vanochtend. Bar! Bizar!

vent3006

Vent in het Ötztal. Zie die mensen in de lift zitten!

pitztal3006

Pitztal.

see3006

Montafon.

valisera3006

Montafon en de sneeuwgrens.

montafon3006

Montafon.

davos3006

Davos toch zeker 15cm vers.

stelviolive3006b

Stelvio oftewel het Stilfserjoch. 

stelviolive3006

Nog een.

 stelvio2906

En zo sneeuwde het vannacht.

zeewater3006

Afsluitend: ik heb een verklaring gevonden waarom er relatief weinig buien ontstaan momenteel en dan bedoel ik vooral de kuststrook: het zeewater is relatief warm voor de tijd van het jaar (hoogste van laatste 6 jaar) en het land is door alle bewolking relatief koud. Kom ik later nog op terug. Hier in Krommenie is de voor de plantjes erg aangename regenzone alweer voorbij getrokken.    


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

8 reacties

Gesloten voor reacties.