Tja je hebt een netwerk en dan krijg je wel eens wat. De eigenaar van twee schitterende luxe  groepsaccommodaties in Hochkrimml in de Zillertal Arena stuurde me net een serie foto’s van de actuele sneeuw op zijn stoep. Geniet.

Tja het is echt even koud in de Alpen en het blijft nog even zo.

De wind gaat naar noordoost en dus kan de sneeuw vanaf 1500m even blijven liggen. Misschien zie ik morgen nog plaatjes van mijn kennis op de ski’s. En pik nog ff mee dat we La Ninja terrein zijn binnen gegaan. Voor het eerst in vele jaren. En nu graag jullie plaatjes van de sneeuw vandaag!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

22 reacties

Gesloten voor reacties.