Letterlijk een topdag vandaag op de Stubaier Gletscher, een van de skigebieden van de Olympia SkiWelt van de alpenhoofdstad Innsbruck. We verblijven op uitnodiging van het Stubaital (Stubai.at) in Hotel Fernau in Neustift op een kwartier rijden van het dalstation van de gletsjer. Super wifi. Dus kan ik ook wat doen. Vandaag heb ik niet geskied maar alleen over de piste gelopen om mooie plaatjes te schieten en vooral video. Die ga ik zo nog even editen. Hieronder alvast wat foto’s.

Zaterdag en zondag gaan we wel de piste op. Sneeuwkwaliteit perfect. Alleen zal het morgen al bewolkt zijn en is er voor het hooggebergte een Föhn-storm voorspeld. Behoorlijke kans dat de liften morgen gesloten zullen zijn. Zondag trekt een koufront door en komt de sneeuwgrens niet zo laag als we gehoopt hadden. Het Oostenrijkse weerbericht gaat nu uit van 1700m.  Ik kijk er zo zelf nog even naar.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

2 reacties

Gesloten voor reacties.