Letterlijk een topdag vandaag op de Stubaier Gletscher, een van de skigebieden van de Olympia SkiWelt van de alpenhoofdstad Innsbruck. We verblijven op uitnodiging van het Stubaital (Stubai.at) in Hotel Fernau in Neustift op een kwartier rijden van het dalstation van de gletsjer. Super wifi. Dus kan ik ook wat doen. Vandaag heb ik niet geskied maar alleen over de piste gelopen om mooie plaatjes te schieten en vooral video. Die ga ik zo nog even editen. Hieronder alvast wat foto’s.

Zaterdag en zondag gaan we wel de piste op. Sneeuwkwaliteit perfect. Alleen zal het morgen al bewolkt zijn en is er voor het hooggebergte een Föhn-storm voorspeld. Behoorlijke kans dat de liften morgen gesloten zullen zijn. Zondag trekt een koufront door en komt de sneeuwgrens niet zo laag als we gehoopt hadden. Het Oostenrijkse weerbericht gaat nu uit van 1700m.  Ik kijk er zo zelf nog even naar.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.