Letterlijk een topdag vandaag op de Stubaier Gletscher, een van de skigebieden van de Olympia SkiWelt van de alpenhoofdstad Innsbruck. We verblijven op uitnodiging van het Stubaital (Stubai.at) in Hotel Fernau in Neustift op een kwartier rijden van het dalstation van de gletsjer. Super wifi. Dus kan ik ook wat doen. Vandaag heb ik niet geskied maar alleen over de piste gelopen om mooie plaatjes te schieten en vooral video. Die ga ik zo nog even editen. Hieronder alvast wat foto’s.

Zaterdag en zondag gaan we wel de piste op. Sneeuwkwaliteit perfect. Alleen zal het morgen al bewolkt zijn en is er voor het hooggebergte een Föhn-storm voorspeld. Behoorlijke kans dat de liften morgen gesloten zullen zijn. Zondag trekt een koufront door en komt de sneeuwgrens niet zo laag als we gehoopt hadden. Het Oostenrijkse weerbericht gaat nu uit van 1700m.  Ik kijk er zo zelf nog even naar.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.