Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Schitterende omstandigheden aan de zuidkant, dump ook in de Franse Alpen en waarom de laaglandwinter niet de warmste zal worden

check ook eens

27 Reacties

 1. Arjan ( ischgl ) schreef:

  @ team brixen is 2 cm een dump ? 🙂

 2. Jeffrey1979 schreef:

  2cm? I’ll take it…

 3. Leo schreef:

  Toon goed getroffen heren. Maar let wel; ik bouw de spanning op he. Stay tuned 😉

  • Eric schreef:

   Maar leo doe het voorzichtig. Ik las op de orf.at alleen maar fohn fohn en fohn voor komende week aan de noordkant en aan de zuidkant daarentegen daar gaat het dumpen en daar worden we natuurlijk heel vrolijk van..valt er toch nog ergens wat…..toch 🙂

 4. Edwin schreef:

  2 centimeter??? Daar zou een heel groot deel van Nederland heel blij mee zijn! Voor hier is dat een reuze dump! This maar hoe je het bekijkt

 5. Sjoerd schreef:

  @Leo, mooi en verhelderend bericht, dank! Hoe zie je het verder tussen de neerslagmomentjes aan de Noordkant volgende week, is er al dan niet met duimen ook kans wat zon te vangen dan?

 6. Sjoerd schreef:

  @Leo, mooi en verhelderend bericht, dank! Hoe zie je het verder tussen de neerslagmomentjes aan de Noordkant volgende week, is er al dan niet met duimen ook kans wat zon te vangen dan?

 7. Edwin schreef:

  Met 2 cm zouden we in een groot deel van Nederland al heel blij zijn. Dat is voor Nederland al een hele dump….

  Het ligt er dus maar aan hoe je het bekijkt

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Haha,al is het maar voor 1 mooie winterwandeling ‘s morgens vroeg als het net gesneeuwd heeft …… hebben we niet zo het gevoel dat we een seizoen over slaan …… I’m dreaming of… 😉

 8. Arthur schreef:

  Laat die zon maar zitten aan de noordkant heerlijke kleine dumpjes is ook uiteindelijk een grote dump liever sneeuw dan zon !!!!

 9. Eric schreef:

  Leo, wat een positiviteit voor 15 en 18 feb…..ik moet het nog zien….heb camera in me hand aldaar en ga het live meemaken..hopelijk blijf ik niet naar de hemel kijken en voel alleen wat druppels..oeps bijna weer de negatieve mode in….
  Laten we hopen dat het is gaat uitkomen….wel jammer dat het dan gaat regenen tot 2000 meter in de zuidalpen maar daar kun je ook vanaf 2000 meter heel goed skieen toch.

 10. Arjan ( ischgl ) schreef:

  Leo ik heb er ook vertrouwen in , voor mij ook de eerste keer dit wintersport seizoen . Gaat wel mijn bv niet uitkomen . Mijn bv was dat de krokus nog slechter zou zijn dan de kerstvakantie . Het kan eigenlijk ook niet anders dan dat het een meer gaat dumpen . Heb ik nog wel een ? Ik dacht altijd dat er tijdens föhn geen neerslag valt , maar dit klopt dus niet ?

 11. Leo schreef:

  En net als Hajo plakte ik het verkeerde video-bericht… Aangepast maar hier is ie dan nog een keer:
  http://youtu.be/dAXc-z6_UbA

 12. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Noordföhn tussen 15 en 18 februari zie ik niet zo snel gebeuren. De koude lucht boven Siberië zoekt uitbreiding naar Scandinavië.
  Een aantal modellen laten de luchtdruk in de Noord-Alpen niet boven de 1008 hPa uitkomen. De bijbehorende kaarten laten geen grote luchtdrukverschillen zien tussen de Noord-Alpen en de Zuid-Alpen.
  Het ECMWF-model wijkt heel erg af van de andere modellen. De kaart van Meteo Consult lijkt mij Meteo Fictie in het kwadraat!
  Als het ECMWF-scenario zou uitkomen, dan is het ECMWF-model veruit superieur aan de andere weermodellen.

 13. Marc schreef:

  ECMWF ging in januari toch lelijk op zijn plaat met z’n virtuele winterinval in Nederland. Maar goed, wat is nederland op wereld niveau. Gerommel in de marge.

 14. Daniel schreef:

  Ik vind de kop zoals (te) vaak deze winter niet passen bij de realiteit. We hopen allemaal op sneeuw voor de noordalpen, maar dit is echt keer op keer een dooddoener. Koppen met een hoog Telegraaf-niveau. Probeer wat realistisch te zijn, dat zou veel meer eer doen aan jullie goede berichten.
  Misschien te Hollands van mij, maar ik zie liever een reele kop boven een duidelijk verhaal, dan de zoveelste verwijzing naar een dump die motsneeuw blijkt te zijn.

  • Talitha schreef:

   Er is toch niets mis met deze kop? Ik haal er niets uit, want niet waar is….. De noordkant zal een zorgenkindje blijven, maar er staat niets over in de kop….. Tuurlijk is het een domper dat de sneeuwhoeveelheden voor de noordkant steeds worden bijgesteld…. er was eerst voor de krokus een halve meter voorspelt totaal en we moeten nu alweer blij zijn als er 20 cm valt, maar als het in de kaarten staat, dan mogen ze het toch ook entousiast brengen. Daarnaast houden ze op deze site dan tenminste altijd nog een slag om de arm…. dat vind ik persoonlijk erg fijn!

  • Jochem schreef:

   Niks mis met die kop inderdaad.

 15. Hans schreef:

  Hahaha, zie het zo nog gebeuren dat wij, Krokusgangers, achteraf gaan zeuren dat we teveel sneeuw hebben gehad………….
  Mooi bericht Leo, geweldige foto’s!

 16. Robert schreef:

  ec van vanmorgen is weer subtropisch voor de noordkant……

 17. simone schreef:

  Hoe zit het met de sneeuw in het gasteinertal??? Gaat daar nog sneeuw vallen de komende tijd. Op de webcams ziet het er niet best uit!!

 18. Spyfromthesky schreef:

  @ Leo,

  Leo, ik twijfel aan je opgehoeste gegevens. Niet dat ze niet zouden kloppen, maar hoe lang leg je de meetlat.

  Ik vind dan dat je oktober t/m maart moet nemen. De maand oktober was een erg warme maand. Dus dan wil ik je nog wel eens zien.

  We hadden daarvoor ook 6 maanden die gemiddeld te koud waren gehad.

  Ach, het gaat om het totale wereldgemiddelde voor de grafiek van Hajo’s kleine IJstijd!

  Spyfromthesky

 19. Erik schreef:

  Waarom zou ie oktober erbij moeten nemen? het gaat om de winter, en die begint meteorologisch gezien toch echt op 1 december…

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.