Die Tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz één van de gezelligste en betaalbaarste plekken om te gaan wintersporten! De ideale gezinsvakantie beleef je hier!

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

Die Tauplitz
Lees verder >

Beleef een prachtige wintersportvakantie in het sneeuwrijke Tauplitz.

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Val d'anniviers
Lees verder >

Vakanties vol avontuur wachten op jou!

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

Val d'Anniviers
Lees verder >

Een prachtige bestemming in de Zwitserse Alpen!

Champéry
Lees verder >

Een prachtig dorpje met een zeer nice skigebied in het grote Les Portes du Soleil in Zwitserland. Omhoog met de gondel en wintersporten in de speeltuin van sneeuw!

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

Betoverend mooi!

Schitterende omstandigheden in de Alpen maar verandering ligt alweer op de loer

check ook eens

23 Reacties

 1. Joalie schreef:

  Dank voor het goed geschreven artikel, het maakt heel duidelijk waarom de verwachtingen nu weer anders zijn dan enkele dagen geleden.

  • Joalie schreef:

   Is er nog een mogelijkheid dat de verwachting in de komende dagen toch nog anders wordt met Pasen? Of kunnen we er vanuit gaan dat dit het gaat worden? Ik zou nog naar Winterberg willen gaan, maar met regen en papsneeuw sla ik over en blijf ik thuis. Overdag dooi vind ik prima (wel droog!), maar het is wel prettig als het ’s nachts vriest.

  • Joalie schreef:

   En idd veel succes met je scriptie!

 2. Asten (Harmelen) schreef:

  Strak bericht Jorne..

  Succes met je scriptie !

 3. nils schreef:

  Ik hoorde dat Ifen afgelopen krokusvakantie duidelijk drukker was dan andere jaren. Het was voorheen ook geen pretje om in die bejaarde liften de kou te trotseren… Maar daardoor waren de pistes altijd rustig en van mooie kwaliteit de hele dag.

 4. Frederic schreef:

  Ha. Leuk dat je aan me denkt Jorne. Ik ga pas vanaf de 6e april. Nog veel te ver weg dus. Ik ga in ieder geval uit van warm en zonnig weer 🙂

 5. vanDam schreef:

  Het water tekort in Californië is ondertussen ook aardig opgelost lijkt mij:

  Officially broke the record for most snowfall in March at Alpine Meadows! In 2010-11 we saw 202″, today we have 205″ and more is on the way #MiracleMarch #mysquawalpine

  Met deze mooie foto erbij:
  [img]https://pbs.twimg.com/media/DZAinZcUQAARghN.jpg[/img]

 6. Geert schreef:

  Tegen alle verwachtingen en voorspellingen in…een zonovergoten eerste voorzichtige echte lentedag vandaag!

 7. Sjors schreef:

  Isola 2000, na een -5 C. vannacht, vanmiddag opgelopen tot 0 C. Veel bewolking en veel wind. 98 % van de pstes open. Erg druk met dagjesmensen, daarom skieen wij niet in het weekend. Wandelen, uitgebreid lunchen , flesje wijn , lezen enzo. Maandag, als de rust is weer gekeerd, nieuwe kansen en lege pistes.

 8. danisnow schreef:

  Ik ga dinsdag naar St Sorlin d’Arves voor 4 dagen skiën. Wordt het sneeuwhappen, of kan 1 van de weermannen hier nog aangeven dat we ook nog wat zon krijgen?

 9. Hans schreef:

  Dat er in het noorden van GB sneeuw zou gaan vallen wisten we al, alleen niet hoeveel…………
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/2c3d196b-9701-404e-b103-81424d8540ca[1].jpg[/img]

 10. Daniel schreef:

  Het was stiekum best aangenaam vandaag buiten 🙂

 11. Roy schreef:

  haha en bedankt Jorne! Ondanks dat de zon niet zo uitbundig aanwezig was die week en we 5 van de 6 dagen sneeuw en hagel uit de lucht hebben zien vallen zijn we nu achteraf beide van mening dat Dolomitiski het mooiste skigebied heeft van wat we tot nu toe hebben gezien. La Plagne (Paradiski) is voor ons nu een plekje gezakt naar 2. De Trois Vallee maakt de top 3 compleet. Dolomitiski zou op basis van de gegevens (sjoemelen even buiten beschouwing gelaten) het op 1 na grootste aaneengesloten skigebied ter wereld zijn alleen voelt het toch groter aan dan de Trois Vallee dat op nummer 1 staat. Misschien ervaren anderen het anders maar dit gevoel heb ik er aan over gehouden. Een minpunt die dan hierbij wel genoemd moet worden: In Selva moeten de ski’s uit om een weg over te steken om vervolgens weer met een lift verder te gaan. In beide richtingen van de Sella Ronda een andere weg. Daarentegen zijn de prijzen op de piste keurig. Het totaal plaatje valt helaas wel wat duurder uit. Ga je 1 x per jaar op Wintersport? Verbreedt je horizon en ga er eens kijken! Je zult verrast worden 🙂

  • Mark (breda) schreef:

   Niet te enthousiast Roy. Dan wordt het veel te druk. Wij zijn er ook voor het eerst geweest…deel je mening maar niet teveel promopraat hier. Hehehe.

   • Roy schreef:

    Je hebt gelijk Mark. Ik zou er niet heen gaan als ik jou was. Pure geldverkwanseling en je begint te hallicuneren. Er zijn gevallen bekend van wintersporters die bij terugkomst dachten even in de hemel te zijn geweest. Ze hadden het witte licht gezien.. 😉

 12. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS 18.00 laat zien dat de mogelijkheid dat het net na Pasen toch weer even een stuk kouder wordr niet moet worden uitgevlakt. De dinsdag/woensdag ná Pasen overdag tussen 0 en 5 graden (LL).
  De warmere lucht is vlakbij én het is nog ver weg.

 13. Eva schreef:

  Hi! Waren van plan aanstaande donderdag naar Italië te vertrekken maar door de weersvoorspellingen toch enige twijfel. Wat denken jullie? Gaat er tijdens het paasweekend (te) veel sneeuw / regen vallen in Val Gardena?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.