Schitterende plaat hierboven van H. Loef uit St. Jean d’Arves. Onderaan dit bericht meer fraaie uploads van vandaag. Tja het was gewoon een hele mooie skidag. Er volgen er nog twee of drie waarna het in Oostenrijk vanaf woensdag licht sneeuwt. Zoals gisteren al aangegeven zijn de Franse Alpen het zonnigst.

 

Ik tel nu al 6 potentiële ijsdagen in de pluim van het Europese model. Dat zou genoeg zijn voor mijn zesde boude voorspelling

Het ken net! Wat betekent dat ook al weer? O, ja: het kan NIET. Of toch wel? In elk geval op ondergespoten ijsbanen moet het lukken. En als Thialf een beetje zijn best doet ook op plassen en vaarten. Maar wel allemaal duimen dan. Anders lukt het niet.

hajo rtl nieuws

Mocht je het item op RTL Nieuws gemist hebben vanavond kijk dan hierrr en klik aan Veiliger op de piste in Lech. Is het echt veiliger? Zie ook deze discussie. Vandaag twee lawines: alweer een in St. Luc. De derde in ons Val d’Anniviers in 10 dagen. Een licht gewonde en een zwaar gewonde. Beide toerskiërs. Gered door andere toerskiérs in de buurt (bron).

diablerets 1602

In Les Diablerets een grote lawine tot aan de rand van een piste. Een grote zoekactie leverde niets op en dus was het waarschijnlijk een spontane lawine (bron).

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=551044754929734]
Leuk! Jochem in Die Tauplitz. Als je het leest bij deze het verzoek een review te schrijven. Mail naar info@. 

 

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.