Schitterende plaat hierboven van H. Loef uit St. Jean d’Arves. Onderaan dit bericht meer fraaie uploads van vandaag. Tja het was gewoon een hele mooie skidag. Er volgen er nog twee of drie waarna het in Oostenrijk vanaf woensdag licht sneeuwt. Zoals gisteren al aangegeven zijn de Franse Alpen het zonnigst.

 

Ik tel nu al 6 potentiële ijsdagen in de pluim van het Europese model. Dat zou genoeg zijn voor mijn zesde boude voorspelling

Het ken net! Wat betekent dat ook al weer? O, ja: het kan NIET. Of toch wel? In elk geval op ondergespoten ijsbanen moet het lukken. En als Thialf een beetje zijn best doet ook op plassen en vaarten. Maar wel allemaal duimen dan. Anders lukt het niet.

hajo rtl nieuws

Mocht je het item op RTL Nieuws gemist hebben vanavond kijk dan hierrr en klik aan Veiliger op de piste in Lech. Is het echt veiliger? Zie ook deze discussie. Vandaag twee lawines: alweer een in St. Luc. De derde in ons Val d’Anniviers in 10 dagen. Een licht gewonde en een zwaar gewonde. Beide toerskiërs. Gered door andere toerskiérs in de buurt (bron).

diablerets 1602

In Les Diablerets een grote lawine tot aan de rand van een piste. Een grote zoekactie leverde niets op en dus was het waarschijnlijk een spontane lawine (bron).

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads
[fbphotos id=551044754929734]
Leuk! Jochem in Die Tauplitz. Als je het leest bij deze het verzoek een review te schrijven. Mail naar info@. 

 

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.