Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Schitterende blik op Föhnmuur vanaf Kitzsteinhorn Zell am See Kaprun

check ook eens

24 Reacties

 1. Snowman schreef:

  Geniet er van mannen, jaloers ben ik ssowieso 🙂

 2. Frans schreef:

  Super platen! De nieuwe EC eindplaat vind ik ook super!!

  De blauwe pijl is de windrichting 😉

  Benieuwd naar de pluim!

 3. Erwin schreef:


  Hoewel zowel de hoofdrun als de controlerun in de ECMWF run van 12uur onderin het ensemble zitten begint de 15e daagse pluim er toch wel wat op te lijken. Een voorbode mogelijk voor een sinterklaaswintertje?

 4. Erwin schreef:

  De kans op vorstdagen in lage landen is nu toch echt wel aanzienlijk toegenomen op terrein. De kans dat november zonder nachtvorst gaat eindigen lijkt fors afgenomen te zijn.

  Zo eens naar de beruchte gfs 18uur kijken (de pubrun)

 5. Erwin schreef:

  De kans op vorstdagen in lage landen is nu toch echt wel aanzienlijk toegenomen op termijn. De kans dat november zonder nachtvorst gaat eindigen lijkt fors afgenomen te zijn.

  Zo eens naar de beruchte gfs 18uur kijken (de pubrun)

 6. Erwin schreef:

  De modeluitvoer van de gfs 18uur is geleidelijk aan het binnenstromen en ziet er ook redelijk ook goed uit voor de winterliefhebbers in eerste deel. Zwitserland en Zuid-Westelijk Oostenrijk gaan toch zeker wel een leuke laag sneeuw krijgen en ook in de Benelux gaat het geleidelijk kouder worden. Volgende week vrijdag op zaterdag zie ik de eerste nachtvorst in Duitsland Zuid-Oost Belgie (Ardennen) en Luxemburg binnenkomen. In overige Belgie en Nederland lukt dan nog net niet maar wordt vervolgd…

 7. Ab schreef:

  Begint zeker goed uit te zien @Erwin, want vanaf 192h vooruit zoekt het hoog boven de oceaan verbinding met hoog in het hoge noorden en vervolgens BOEM PATS een scandihoog met forse kou uitbraak vanuit het oosten richting west europa. En dan heb ik het nog wel over de normale GFS uitvoer van 18u

 8. Erwin schreef:

  Na volgend weekend zien we een tijdelijke verzachting maar in de loop van de week gaat het dan toch echt kouder worden met flinke hogedruksystemen boven Scandinavie. Ook voor de wintersportgebieden lijkt er in de periode 25-27 november sneeuw te komen en wordt het ook steenkoud! Ja mensen, zo gaat het er toch steeds beter uitzien!!! Zowel voor lage landen als wintersportgebieden!

 9. Erwin schreef:

  Eind november berekent de gfs 18uur hoofdrun niet alleen nachtvorst maar zelfs mogelijk ijsdagen in de lage landen!! Krijgen we dan toch al het sinterklaaswintertje waar ik het met Ab al een week geleden op Facebook over had? 🙂

  • Ab schreef:

   En niet te vergeten @Frederic die zag het ook mogelijk aankomen 😉 Kennelijk beginnen de modellen nu echt last te krijgen van het hogedrukgebied ten oosten van NL en onderschatten ze de kracht ervan. Wel leuk weer zo om de kaarten te volgen elke dag 🙂

   • Erwin schreef:

    ik moet zeggen dat ik gisteren na de slechte EC run sterk begon te twijfelen aangezien EC gisterenavond zelfs 15 graden voor volgend weekend in het zuiden berekende. Maar kaarten beginnen en nu toch echt op te lijken. Ook fors kouder weer in de Alpen en de sneeuwkanonnen kunnen vol aan naast echte sneeuw die er gaat vallen!

 10. Erwin schreef:

  @ab, nu duimen dat er meer leden meegaan en dat het geen koude uitbijter is. Met de pub run weet je het nooit. Maar zoals Hajo altijd zegt: Een mooie koude hoofdrun is altijd goed nieuws!
  Mooi mannen, dit laat de winterharten sneller kloppen!

 11. Ab schreef:

  @Erwin, ook de GFS 18z parallel met hogere resolutie pakt zeer koud uit na 23nov met ook hier een scandihoog in de maak en daaromheen een forse kou uitbraak vanuit het NO. Met dan op 1500m -12gr boven de LL. Zie deze geweldige voorpret kaart 🙂 http://www.plaatjesdump.nl/upload/5a0b54475e2d248d183ed8423bd4edd3.png

 12. Erwin schreef:

  @ab, zie ik het nu goed? GFS laat het op 28 november toch echt sneeuwen in NL na doortrekken depressie?

 13. Erwin schreef:

  @Ab, wat bedoel jij jij met de parallel, de controlerun?

 14. Erwin schreef:

  ok, zie het al idd op mijn kaarten, de hogere resolutievariant.

 15. Snowman schreef:

  Pubrun! 😛 ben zooo benieuwd naar de runs morgenochtend

 16. Erwin schreef:

  Ik krijg net een bericht van Hajo dat er zo een nieuw weerbericht gaat volgen na deze geweldige modeluitvoer van 18uur!!!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.