kitz0412

Hoe mooi gaat deze berg slapen na de hele dag honderden Lilliputtertjes op lange latten zijn schouders te hebben gedragen…. Tja “herfstskiën!” In de reacties zien we het gonzen van de meningen van degenen die “klassiek” een decemberweek in een lager gebied hebben geboekt. Komt de grote sneeuw nu wel of niet? Over een week weten we het. Of het al gevallen is of dat het heel snel voor de kerst nog valt. De lager gelegen skigebieden hebben de opening allemaal een week uitgesteld. Ondertussen is op het Kitzsteinhorn , de gletsjer van Zell am See Kaprun , het hoogst gelegen skigebied van het Salzburgerland, al sinds begin oktober top te skiën, snowboarden en zelf langlaufen. Wij waren er als team op 15 november en genoten met volle teugen. Voor het eerst ook van het uitzichtsplatform dat een waanzinnige panorama over de Hohe Tauern biedt.

kitzsteinhorn_herbst-2014

Vandaag was het niet zo mooi blauw natuurlijk als op deze recente foto maar de sneeuw is prima!

kitzsteinhorn_2014-12-02_3

Tussen 1.976m en 2875m zijn 13 pistes open en zelfs twee offpiste varianten: de „Schneekönigin“ en de „Eisbrecher“.

kitzsteinhorn_2014-12-02_1

Hier zie je de 3km lange langlaufloipe en het Glacier Park snowpark.

kitzsteinhorn_2014-12-02_4

En zo met die dalnevel kun je even vergeten dat er iets niet helemaal klopt deze winter: beneden is het na een zeer warme herfst helemaal groen. Maar dat gaat snel veranderen. In welke mate? Daar duimen we nog voor. Ondertussen moeten we gewoon wijzen op de kwaliteit van zo’n Kitzsteinhorn . Dat is gewoon echt niet te versmaden. Dit jaar niet en volgend jaar zeker niet als ook de Gletscherjet 3 en 4 in bedrijf gaan. Alle gletsjergangers deze dagen graag even reageren!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

23 reacties

Gesloten voor reacties.