DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Schitterende avondgroet van Kitzsteinhorn Zell am See Kaprun

check ook eens

23 Reacties

 1. soesja schreef:

  Prachtig, wat een natuurschoon, heerlijk, kopiëren graag en met Kerst weer plakken!

 2. @Hajo zal ik zeker doen. Er zijn wel meer wwm-community leden die dit weekend op de KSH te vinden zijn.

 3. Valentijn schreef:

  Inmiddels 5x deze herfst op de Kitzsteinhorn geweest. Uitstekende condities gehad op 26 oktober. Die condities heb ik in november niet meer kunnen evenaren, maar voor de herfst en zo vroeg in het seizoen prima herfstskicondities gehad.

  Moet wel bekennen dat ik blij ben dat vanaf volgende week naar alle waarschijnlijkheid ook de normale skigebieden hier openen. De Kitzsteinhorn is momenteel niet zo indrukwekkend en bovenal extreem druk. Wat later in het seizoen wordt het hier off-piste dan weer geniaal.
  De gletsjer is een mooie opwarmer zo vroeg in het seizoen, maar nu mag de échte winter losbarsten….:)

  • sneeuwfanaat schreef:

   Persoonlijk heb ik betere ervaringen met de hintertux gletscher.hoger en vaak veel meer sneeuw dan de kitzsteinhorn.Verder krijg ik het idee dat de Kitzsteinhorn een echte fohnberg is!Was daar al een paar keer in oktober en bij veel wind alles dicht op de glescherjet 1 en 2 na.maar wel peperdure skipas beneden gekocht.Beetje easiociaal van de organisatie beneden die toen al wisten dat het boven niet te doen was door de wind.

   • Valentijn schreef:

    Hintertux is absoluut onvergelijkbaar met de Kitzsteinhorn. Het herfstskigebied van Hintertux ligt voor >80% ook nog écht op gletsjer en kan daardoor met minder sneeuw meer en betere pistes aanbieden. Bovendien ligt het zoals je zegt nog zo’n 200m hoger. Wat de föhn betreft, ik denk dat je pech hebt gehad. Ik lees vaker dat de Hintertuxer dicht is namelijk, daar klagen ze veel over op het Alpinforum 😉

 4. Eric schreef:

  Afgelopen week was ik er nog even. Condities waren vh weekend slecht vwb de pistes < 2600 meter (ijsplaten en stenen) Dit kwam ook door de drukte die er van het weekend was. Maar……zondagnacht is het een beetje gaan sneeuwen en deze opfrisser heeft van de pistes weer een groot feest gemaakt.

  Off piste dat zou ik nog maar even laten of je wil een paar behoorlijke krassen in je ski s hebben kun je dat gewoon doen.

  Nog even me laatste filmpje van 1 dec mocht je deze nog niet hebben gezien.

 5. eri schreef:

  GFS12.00 ENSEMBLE is weer wat positiever voor de NW-N alpen (dan de GFS00.00 en de GFS06.00 ) meer neerslag potentie bij mooie temps.

  Gaat goedkomen met de kerstvakantie in de NW-N alpen

 6. eri schreef:

  GEM12.00 is volledig in lijn wat al dagen op meerdere kaarten en andere modellen word voorspeld.

  GEM12.00 komt vooral met heel veel neerslag voor de NW-alpen ( frankrijk en zwitserland ) MAAR ook de N-alpen krijgen veel neerslag wel is het des te verder naar het oosten en zuiden des te minder de neerslag word.

  De grootste neerslag hoeveelheden zitten wel wat VERDER in de run, zo rond 10-12 moet het echt los gaan volgens het GEM. Tot 10-12 ook al wat neerslag maar niet te vergelijken met wat er na 10-12 op de kaarten staat –> is wel pas over 6 dagen maar het heeft er wel al meerdere keren opgestaan dus….

 7. Wim schreef:

  Het blijft een fascinerend gezicht.P.S. Bij een oud-collega gaf de link de temperatuur op Internetexplorer niet weer maar op Google Chrome wel.
  http://earth.nullschool.net/#current/wind/isobaric/1000hPa/overlay=temp/orthographic=6.77,59.82,494

 8. adrie schreef:

  hoi hajo,

  weet je nog ; vroeger, toen je nog bij sneeuwhoogte zat, was het heel erg ongedwongen en heel leuk en spannend. maar ik denk dat er nu mannen aan het roer zitten, die het niet goed begrijpen . verleden week werd je al frontaal aangevallen door johann, echt niet leuk voor de bloggers om te lezen, maar het is nu compleet oorlog lijkt wel. als je dus hier en op andere sites de ontwikkelingen volgt, word bij sneeuwhoogte eraf geflikkerd . wat is dat nou voor een raar gedrag.

  nou ja.. dan maar alleen naar jou bdtjes kijken. ook leuk
  gr, adrie

 9. Roy schreef:

  Frederic kom je nog met een update vanavond? Ik zag zo gauw in de ensembles dat de betrouwbare, voor zover je daar nu van kunt spreken, termijn niet zo gunstig uitpakt aan de westkant. Ik lees graag jouw interpretatie van het ECMWF en over de kansen komende week! 🙂

 10. Erwin schreef:

  Het geeft aan dat ze deze geweldige site steeds als een grotere bedreiging zien bij sneeuwhoogte en dat is blijkbaar moeilijk te accepteren. Gewoon negeren dat gedrag en uitgaan van de kracht van deze site. We hebben hier een goed team weermannen en goede forumleden en gezien het aantal reacties wordt dat sterk gewaardeerd! Negatieve aandacht en reacties door anderen dus negeren en uitgaan van eigen kracht!

 11. Johann schreef:

  Beste Adrie,
  Ik ben toch maar even zo vrij om te reageren om hetgeen je hier zit te verkondigen. Ten eerste was het een andere Johan die frontaal in de aanval ging (door Hajo recht gezet) en ten tweede heb ik toegelicht wat wel en niet wordt verwijderd. Dat het nu compleet oorlog is of zou zijn is volledig door jou uit de lucht gegrepen!? Laten we met respect met elkaar omgaan en het weer in al zijn facetten centraal houden, een gezonde dosis concurrentie mag en hoort erbij. Gaarne aan jou het verzoek om te stoppen met dit soort opruiend gedrag wat kant nog wal raakt. Daarnaast vraag ik me ook altijd weer af waarom er steeds weer lieden zoals jij zijn die steeds weer de boel proberen verzieken ! Overigens mag ik ook de uiteenzettingen en visie van de weermannen hier graag lezen. Niks verkeerd mee!

  • michel schreef:

   Mee eens als we met zijn allen daar over hebben waarvoor we hier en eventueel,op andere sites zijn (het weer en de wintersport) dan blijft het overal gezellig.

  • pim schreef:

   Inderdaad, let toch allemaal niet zoveel op elkaar een lees wat je wil lezen… Ik lees persoonlijk praktisch alle sites die er zijn m.b.t. alpenweer en juist de onderlinge verschillen zijn erg interessant. Een vergelijking tussen de diverse sites zou ik dan ook nooit maken en het heeft dus naar mijn mening ook geen zin om hier iets over bijv. sneeuwhoogte.nl te posten of daar iets over wintersportweerman.nl

   Laten we het lekker gezellig houden en een ieder gewoon zijn/haar werk/hobby laten uitoefenen.

  • adrie schreef:

   beste johann,

   bij deze dan mijn excuus naar jou, maar je bent dus bekent met het verhaal,
   maar waarom worden mijn verhalen dan verwijderd . dat is het enige waar ik me druk om maak, ik ben helemaal niet zo,n opruier zoals jij beschrijft. jullie zijn de enige die invloed hebben op de site en dingen verwijderen, toch, en dat is verschillende keren gebeurd. kan je niet met de backoffice om de tafel gaan om dit soort misstanden te vermijden. dan heb je dit soort discussies ook niet .

 12. Johann schreef:

  @Adrie Dat hebben we al en onze policy is daarin duidelijk en als zodanig door SH toegepast. Te weten: reacties op SH die niets met het weer of de wintersport te maken hebben of die naar commerciele sites verwijzen worden gemodereerd of als het helemaal niet door de beugel kan verwijderd. Meestal weten diegenen (jij ) al wel waarom hun reactie wordt gemodereerd of verwijderd! . Mocht de persoon in kwestie (of jij) daarmee een probleem hebben of vraag dan kan deze zich via een PM tot ons wenden.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.