Van al onze partners behalve de twee met gletsjer gaat het skifeest in Obertauern veruit het langste door: tot 1 mei 2018 dit jaar. Op 14 april is dan nog eens het grootste event van het jaar in dit sneeuwzekere topskigebied. Op die zaterdag gaan weer bijna 1500 fanaten en fanaatjes met een tuiniersschopje (nee je lawineschep mag niet mee het terrein op) graven naar 20 verborgen schatkisten met mooie prijzen. De hoofdprijs is een splinternieuwe bolide van een geliefd Duits automerk.

We praten over het Gamsleiten Kriterium, genoemd naar de plek van het event onderaan een van de steilste pistes van de Alpen. De avond voor het evenement io 13 april is er een grote Gamsleitenparty met Ö3 DJ. Die avond haal je ook je startnummer op. Het maakt niet uit hoe hoog je nummer is. Ook als jij pas een uur na de eerste het veld op mag zijn er nog genoeg kistjes te vinden.

En of in een bepaald kistje de autosleutel zit van de auto die de hele winter al in een vitrine in Obertauern staat te pronken is pas na de skidag aan het einde van de middag in het dorp te weten te komen. Dan worden de 20 kistjes door een notaris geopend en weet iedereen pas wat hij of zij gewonnen heeft. De troostprijzen zijn vakanties, skiuitrustingen etc etc.

Speciale gast dit jaar is de oud-skikapioene Maria Höfl-Riesch. En jij natuurlijk! Want je gaat toch wel mee dit jaar? Obertauern vind het leuk als er veel Nederlanders van de partij zijn. Als wintersportweerman ben ik er zelf ook…. het wordt dus gezellig. De zondag na het event geef ik graag aan wie wil een gratis skiclinic. Oriënteer je zelf even op accommodatie. We mogen onder de geïnteresseerden twee keer een skipas voor 3 dagen (134 euro) plus deelname aan het Gamsleiten Kriterium (50 euro) verloten. Twee prijzen dus van elk 184 euro.

Voor iedereen geldt een paasactie van 10% korting op deelname tot en met 1 april bei aanschaf in de online ticketshop met actiecode: OSTERN-10. Ik stel daarom voor dat onze actie voor de verloting loopt tot en met woensdag. Vul onderstaan formulier in en doe mee….

Voor de verloting gebeurt nemen we even contact op met elke inzender…. we zien namelijk niet graag dat winnaar achteraf helemaal niet blijkt te gaan. We horen dus graag van elke deelnemer even nog een korte bevestiging dat hij of zij bij winst in de loting echt ook naar Obertauern zal afreizen waarbij vervoer en accommodatie voor eigen rekening zijn. En we hopen natuurlijk dat er ook nog enkele mensen zijn die de loting niet winnen en die toch van de partij zijn! Misschien wel met een muts van Poederbaas om warm te blijven tijdens het schatgraven. We verloten namelijk ook twee mutsen van dat mooie Nederlandse merk.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.