PhilippeVerdier

Philippe Verdier. De vaste weerman van France2. Brengt bracht dagelijks het nieuws aan 5 miljoen Franse TV-kijkers. Publiceerde echter een boek met ernstige kritiek op de klimaatwetenschap.

ClimatInvestigation

Dit boek dus. Uitgekomen op 1 oktober. Vervolgens had Verdier nog vakantie tot afgelopen weekeinde. Terwijl hij zich alweer voorbereidde op zijn eerste televisieavond afgelopen maandag ontving hij een brief van zijn werkgever (de Franse staat) dat hij voorlopig niet meer hoefde te verschijnen. Onthutst stelt Verdier nu vast dat alles wat hij in zijn boek ook benoemd heeft ook echt waar blijkt te zijn: als je kritiek hebt op gangbare klimaatwetenschap krijg je de hele oorlogsmachinerie van die wereld over je heen.


Philippe Verdier : “On me reproche ma liberté d… door rtl-fr

Zie hier zijn ontzetting. Waarom besloot hij zo’n groot risico te nemen door dit boek te gaan schrijven en bij een politiek incorrecte uitgeverij te publiceren. Op Climategate.nl lezen we in een uitgebreid artikel over de affaire het antwoord:

Alles begon in juni 2014, toen de minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, organisator van de klimaatconferentie COP21 (‘Conference of the Parties’ 21), de belangrijkste weermannen en –vrouwen uitnodigde om hen op te roepen te berichten over de ‘klimaatchaos’ in hun weersverwachtingen. ‘Ik was geschokt door zijn woorden, en ik vroeg me af welke wereld we waren terecht gekomen’, vertelt Philippe Verdier. Acht dagen later, verscheen Laurent Fabius op de cover van het tijdschrift Paris Magazine, gekleed als ‘Monsieur Météo: ‘500 dagen om de planeet te redden’. ‘Het was op dat moment dat ik besefte dat de scheidsmuren waren weggevallen tussen de media, wetenschap en politiek. Als de minister beslist dat hij ‘Monsieur Météo’ is, zou hij ook op een verstandige manier over het onderwerp moeten kunnen praten.’


Météo sur France 2 : Philippe Verdier a-t-il… door Europe1fr

Nog een video over het breaking news dat heel Frankrijk in zijn greep houdt vandaag. Kijk zelf maar hierrr op Google News dat het storm loopt. Ik heb het boek nog niet gelezen. Maar ben best een beetje emotioneel over dit nieuws. Als WIntersportweerman.nl heb ik een beetje een veilig plekje voor mezelf gecreëerd tussen echte winterliefhebbers waar ik mijn best doe voorzichtig te uiten hoe ik denk dat het zit. Juist omdat ik “zo klein” ben kan ik dit doen. Maar als dan een grote collega in Frankrijk met Stalinisme te maken krijgt grijpt je dit toch naar de keel. Laten we via de trailer van zijn boek eenbs kijken wat hij echt te zeggen heeft…


TEASER OFFICIEL – CLIMAT INVESTIGATION… door Editions_Ring

Hieronder tik ik nu een integrale vertaling!

Elke avond richt ik me tot vijf miljoen Fransen om u bij te praten over de wind, de wolken en de zon. Maar er is iets belangrijks, zeer belangrijks, wat ik u tot op heden niet kon vertellen omdat mijn dagelijkse weerpraatjes niet de plek en niet het moment zijn. Wij zijn gegijzeld door een mondiaal schandaal omtrent de opwarming van de aarde. Een oorlogsmachine bedoeld om ons in angst te houden. Aan de basis hiervan staan een gemanipuleerde en gepolitiseerde wetenschap, belangenverstrengeling, corruptie, seksschandalen en politici die alleen aan hun imago werken en hun machtshonger bevredigen. En media die verblind zijn, op hol geslagen en die zelfcensuur toepassen onder druk van de aandeelhouders en de publieke opinie. Tegengestelde financiële belangen, winkelende NGO’s en religies op zoek naar nieuwe slogans. Tegenover al deze krachten, ben ik niets. Ik ben maar een radertje in een goed geoliede machine. Maar ik heb besloten te gaan spreken! U te vertellen wat bewust wordt verzwegen. Het is daarom dat ik een boek heb geschreven met alles wat ik weet over het klimaat. In de vorm van een onderzoek: Climate Investigation van de uitgeverij Ring.

H/T Carole van Frankrijk.nl

Medio december ga ik naar Alpe d’Huez voor een top van weermannen. Hoop Verdier daar te ontmoeten en dat het ook het belangrijkste discussiethema zal zijn. COP21 in Parijs is dan al in volle gang. Hopelijk met een halve meter sneeuw in de stad. Wanner worden we wakker?

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

28 reacties

Gesloten voor reacties.