16122368_937787299591082_826393782_o

Leen Goudappel maakte de foto van de dag toen hij de Thomassentunnel uit reed richting Brielle. Alles was ineens prachtig wit door uitsneeuwende mist. Ik zag het in Noord-Holland ook gebeuren. Jij? Nog geschaatst? Wat zijn de prognoses. De modellen hebben gesproken. We duiken er weer in!

Schermafdruk 2017-01-18 22.25.25

Het Europese model om te beginnen! Wat zien we? Vrijdag toch forse dooi helaas. Zondag en maandag worden weer twee koude dagen met mogelijk matige vorst. De hoofdrun en controlerun zijn kouder dan het ensemble-gemiddelde. Op 26 januari eindigt de vorst zeer waarschijnlijk. Maar er zijn nog kansen. En er is 1 Petertje dat op Elfstedenkoers is.

gfs1801

In het Amerikaanse model eindigt de vorstperiode op de 27e. De vorst vanaf zondag en maandag is eigenlijk best bijzonder. Toch weer een hele rits winterse dagen die Hellmannpunten gaan opleveren.

dauwpunt

Kijk eens naar die dauwpunten op woensdag 25 januari!

donderdag

En donderdag weer! Dat gaat pas een stabiele ijsvloer opleveren. Ja je krijgt de indruk dat maandag tot en met vrijdag de beste schaatsdagen worden. Zien we dat ook al in de ijspluimen?

eps_ijsgroei_06290 (1)

Ja duidelijk! De ijsvloer groeit weer vanaf zondag! Vanaf maandag zou het stabiel moeten zijn. Pas zaterdag 28 januari is het niet meer veilig. Maar tot het einde van de maand zou er nog ijs zichtbaar moeten zijn. Het wordt dus een fantastische schaatsweek!

En vandaag hadden we ook al plaatjes…

Een blik op de zonovergoten ijskoude Alpen. Sneeuw zie je in het Amerikaanse model vanaf 28 januari. Vooral aan de Franse kant. Maar kijk eens…

output_AYnu1R

De modellen lopen dan totaal uiteen. Heeft dus geen zin al naar te kijken. Wel kijken we nog even naar…

koud

Pittig koud hoor!! Dit is vrijdagochtend in Oostenrijk….

109990 (2)

En zie de prognose voor de Funtensee in Beieren. Elke nacht rond -30ºC! Morgenochtend Fréderic!

Mede mogelijk gemaakt door Renault Kadjar en Renault Captur!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

45 reacties

Gesloten voor reacties.