Schermafdruk 2017-01-23 10.37.15

Wie heeft er afgelopen weekeinde geschaatst? We hebben een droomvideo van de Ankeveense plassen…

Dit soort dingen en ook onderstaande foto vindt je op de twitterfeed van @natuurijswijzer.

natuurijs

Is dit ook Ankeveen? Worden er ergens al plannen gemaakt voor natuurijs?

dauwpunt2301

Wat zien we op deze kaart? Het is het eerste moment dat het dauwpunt in Nederland weer serieus boven nul gaat komen in het Europese model. Het moment dus dat je dunne plassen op het ijs zult zien. Het moment dat het ijs weer minder betrouwbaar gaat worden. Binnen twee dagen zal het ook over en sluiten zijn dan.

Schermafdruk 2017-01-23 10.43.33

Maar als je naar de pluim kijkt zie je ook de kansen op de verlening weer toenemen. Er is 1 van de 50 lijntjes dat linea recta doorstoomt naar een Elfstedentocht. OK er is ook een clustertje dat al vanaf 28 januari roet in het eten gooit. Er is ook een cluster met droog kwakkelweer met lage dauwpunten. Kijk maar…

Schermafdruk 2017-01-23 10.46.16

Nice toch? Safe tot en met 31 januari zou je zeggen. En toch iets van 25% kans op verlenging! Snel door met een weerbericht voor de Alpen en de skigebieden!

PS Meld alsnog in de reacties als je donderdag mee wilt met een Renault Kadjar videoproductie rond natuurijs. Doe ff #kadjarnatuurijs zodat we het makkelijk kunnen vinden. Ook je woonplaats graag aangeven en je favoriete schaatsplek (die ook goed zal zijn donderdag).

Categorieën: Natuurijs

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

39 reacties

Gesloten voor reacties.