Schermafdruk 2017-01-23 10.37.15

Wie heeft er afgelopen weekeinde geschaatst? We hebben een droomvideo van de Ankeveense plassen…

Dit soort dingen en ook onderstaande foto vindt je op de twitterfeed van @natuurijswijzer.

natuurijs

Is dit ook Ankeveen? Worden er ergens al plannen gemaakt voor natuurijs?

dauwpunt2301

Wat zien we op deze kaart? Het is het eerste moment dat het dauwpunt in Nederland weer serieus boven nul gaat komen in het Europese model. Het moment dus dat je dunne plassen op het ijs zult zien. Het moment dat het ijs weer minder betrouwbaar gaat worden. Binnen twee dagen zal het ook over en sluiten zijn dan.

Schermafdruk 2017-01-23 10.43.33

Maar als je naar de pluim kijkt zie je ook de kansen op de verlening weer toenemen. Er is 1 van de 50 lijntjes dat linea recta doorstoomt naar een Elfstedentocht. OK er is ook een clustertje dat al vanaf 28 januari roet in het eten gooit. Er is ook een cluster met droog kwakkelweer met lage dauwpunten. Kijk maar…

Schermafdruk 2017-01-23 10.46.16

Nice toch? Safe tot en met 31 januari zou je zeggen. En toch iets van 25% kans op verlenging! Snel door met een weerbericht voor de Alpen en de skigebieden!

PS Meld alsnog in de reacties als je donderdag mee wilt met een Renault Kadjar videoproductie rond natuurijs. Doe ff #kadjarnatuurijs zodat we het makkelijk kunnen vinden. Ook je woonplaats graag aangeven en je favoriete schaatsplek (die ook goed zal zijn donderdag).

Categorieën: Natuurijs

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

39 reacties

Gesloten voor reacties.