Schermafdruk 2017-01-23 10.37.15

Wie heeft er afgelopen weekeinde geschaatst? We hebben een droomvideo van de Ankeveense plassen…

Dit soort dingen en ook onderstaande foto vindt je op de twitterfeed van @natuurijswijzer.

natuurijs

Is dit ook Ankeveen? Worden er ergens al plannen gemaakt voor natuurijs?

dauwpunt2301

Wat zien we op deze kaart? Het is het eerste moment dat het dauwpunt in Nederland weer serieus boven nul gaat komen in het Europese model. Het moment dus dat je dunne plassen op het ijs zult zien. Het moment dat het ijs weer minder betrouwbaar gaat worden. Binnen twee dagen zal het ook over en sluiten zijn dan.

Schermafdruk 2017-01-23 10.43.33

Maar als je naar de pluim kijkt zie je ook de kansen op de verlening weer toenemen. Er is 1 van de 50 lijntjes dat linea recta doorstoomt naar een Elfstedentocht. OK er is ook een clustertje dat al vanaf 28 januari roet in het eten gooit. Er is ook een cluster met droog kwakkelweer met lage dauwpunten. Kijk maar…

Schermafdruk 2017-01-23 10.46.16

Nice toch? Safe tot en met 31 januari zou je zeggen. En toch iets van 25% kans op verlenging! Snel door met een weerbericht voor de Alpen en de skigebieden!

PS Meld alsnog in de reacties als je donderdag mee wilt met een Renault Kadjar videoproductie rond natuurijs. Doe ff #kadjarnatuurijs zodat we het makkelijk kunnen vinden. Ook je woonplaats graag aangeven en je favoriete schaatsplek (die ook goed zal zijn donderdag).

Categorieën: Natuurijs

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

39 reacties

Gesloten voor reacties.