Morgenochtend om 6 uur is NIET het startschot van een inofficiële schaatstocht en dus geen georganiseerd event van puur los bij elkaar komende toevallige toerschaatsers die twee keer een ronde van 95km gaan rijden in de Kop van Overijssel plus wat extra lusjes op de meren om op de 200km te komen. De hele route is getest en heeft mooi ijs.

Dit is de route van het non-event. De categorie van dit bericht is tenslotte “Afgelast”. Ga er dus niet heen en ga niet langs start maar direct naar de gevangenis. Als je toevallig vier potige kerels op ruime afstand van elkaar hun schaatsen ziet aantrekken, waaronder de man op de foto hierboven,  zeg dan geen hallo maar doe of je neus bloedt en trek ook je schaatsen aan.

O ja. En parkeer dus niet op de plek van de markering rond kwart voor 6, maar rij achteloos een stukje verder en parkeer daar. Doe of je paddenstoelen komt plukken. Of wat jij wilt. #gekindekop200 is in elk geval net zo afgelast als de Elfstedentocht.

En mocht de politie niets te doen hebben ga dan in Leeuwarden kijken want er gaan morgen minstens 2 die ik ken, maar waarschijnlijk veel meer mensen starten op de tocht der tochten. Of ga gewoon zelf lekker schaatsen zoals deze collega. Morgenavond in elk geval niet de verslagen hier van twee tochten der tochten. We hebben hier wel wat beters te doen.

https://twitter.com/NLfeest/status/1360603346894266377

En deze past als afsluiting onder dit bericht. Ik geloof dat deze vorstperiode ons Nederlanders uit onze angst heeft getrokken en weer heeft herinnerd wie we zijn en waar we vandaan komen. Ik hoop dat heel allochtoon Nederland ook op het ijs staat en nu extra voelt hoe leuk het is om Nederlander te zijn.

https://twitter.com/hannybal74/status/1360191197923450882

Enne o ja, ut is carnaval. Dus doe es gek!

Categorieën: Afgelast

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!