Morgenochtend om 6 uur is NIET het startschot van een inofficiële schaatstocht en dus geen georganiseerd event van puur los bij elkaar komende toevallige toerschaatsers die twee keer een ronde van 95km gaan rijden in de Kop van Overijssel plus wat extra lusjes op de meren om op de 200km te komen. De hele route is getest en heeft mooi ijs.

Dit is de route van het non-event. De categorie van dit bericht is tenslotte “Afgelast”. Ga er dus niet heen en ga niet langs start maar direct naar de gevangenis. Als je toevallig vier potige kerels op ruime afstand van elkaar hun schaatsen ziet aantrekken, waaronder de man op de foto hierboven,  zeg dan geen hallo maar doe of je neus bloedt en trek ook je schaatsen aan.

O ja. En parkeer dus niet op de plek van de markering rond kwart voor 6, maar rij achteloos een stukje verder en parkeer daar. Doe of je paddenstoelen komt plukken. Of wat jij wilt. #gekindekop200 is in elk geval net zo afgelast als de Elfstedentocht.

https://twitter.com/klaasm67/status/1360287200475283472

En mocht de politie niets te doen hebben ga dan in Leeuwarden kijken want er gaan morgen minstens 2 die ik ken, maar waarschijnlijk veel meer mensen starten op de tocht der tochten. Of ga gewoon zelf lekker schaatsen zoals deze collega. Morgenavond in elk geval niet de verslagen hier van twee tochten der tochten. We hebben hier wel wat beters te doen.

https://twitter.com/NLfeest/status/1360603346894266377

En deze past als afsluiting onder dit bericht. Ik geloof dat deze vorstperiode ons Nederlanders uit onze angst heeft getrokken en weer heeft herinnerd wie we zijn en waar we vandaan komen. Ik hoop dat heel allochtoon Nederland ook op het ijs staat en nu extra voelt hoe leuk het is om Nederlander te zijn.

https://twitter.com/hannybal74/status/1360191197923450882

Enne o ja, ut is carnaval. Dus doe es gek!

Categorieën: Afgelast

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.