Morgenochtend om 6 uur is NIET het startschot van een inofficiële schaatstocht en dus geen georganiseerd event van puur los bij elkaar komende toevallige toerschaatsers die twee keer een ronde van 95km gaan rijden in de Kop van Overijssel plus wat extra lusjes op de meren om op de 200km te komen. De hele route is getest en heeft mooi ijs.

Dit is de route van het non-event. De categorie van dit bericht is tenslotte “Afgelast”. Ga er dus niet heen en ga niet langs start maar direct naar de gevangenis. Als je toevallig vier potige kerels op ruime afstand van elkaar hun schaatsen ziet aantrekken, waaronder de man op de foto hierboven,  zeg dan geen hallo maar doe of je neus bloedt en trek ook je schaatsen aan.

O ja. En parkeer dus niet op de plek van de markering rond kwart voor 6, maar rij achteloos een stukje verder en parkeer daar. Doe of je paddenstoelen komt plukken. Of wat jij wilt. #gekindekop200 is in elk geval net zo afgelast als de Elfstedentocht.

https://twitter.com/klaasm67/status/1360287200475283472

En mocht de politie niets te doen hebben ga dan in Leeuwarden kijken want er gaan morgen minstens 2 die ik ken, maar waarschijnlijk veel meer mensen starten op de tocht der tochten. Of ga gewoon zelf lekker schaatsen zoals deze collega. Morgenavond in elk geval niet de verslagen hier van twee tochten der tochten. We hebben hier wel wat beters te doen.

https://twitter.com/NLfeest/status/1360603346894266377

En deze past als afsluiting onder dit bericht. Ik geloof dat deze vorstperiode ons Nederlanders uit onze angst heeft getrokken en weer heeft herinnerd wie we zijn en waar we vandaan komen. Ik hoop dat heel allochtoon Nederland ook op het ijs staat en nu extra voelt hoe leuk het is om Nederlander te zijn.

https://twitter.com/hannybal74/status/1360191197923450882

Enne o ja, ut is carnaval. Dus doe es gek!

Categorieën: Afgelast

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.