hemsedal

De winterdiscussie in de reacties komt al weer mooi los en verschillende reageerders merkten bijvoorbeeld op dat het in het Noorse Hemsedal prachtig heeft gesneeuwd.

Hiet zie je het afgelopen nacht sneeuwen….

Een verzamelinkje met webcamplaatjes uit Zweden en Noorwegen (Are, Sälen, Hemsedal, Trysil).

Is het echt al winter? Hoe zijn de middagtemperaturen vandaag?

scandinavie_now

In Finland is het echt al winter. In Zweden en Noorwegen moet je nog wat hogerop gaan. Maar daar heb je dan ook al een sneeuwdek waar je u tegen zegt!

ventusky-snow-20171103t0900-65n26e

Op sommige plaatsen al een meter sneeuw!

Schermafdruk 2017-10-25 14.06.08

In vergelijking met het gemiddelde 1981-2010 ligt er op veel plaatsen 3x meer dan normaal. En een flinke lap heeft sneeuw terwijl er normaal op deze datum geen sneeuw ligt. En hoe gaat het verder?

are-zweden

Are in Zweden

We weten het: een arctische uitbraak naar de Alpen. Tuurlijk gaat het in de aanvoerrichting dan ook vriezen!

Noorwegen

Noorwegen Fjorden

In de bergen rond de Noorse fjorden kan het ook al stren gaan vriezen. De neerslaghoeveelheden vallen erg mee. Dit omdat er geen depressies uit het westen doorkomen.

Oslo

Oslo

Zelfs op zeeniveau in Oslo lijkt de winter tenminste eventjes te gaan beginnen! Mooie ontwikkelingen….

Categorieën: Scandinavië

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.