Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

Ook Scandinavië neemt afscheid van de winter en daar is het pas echt abnormaal

check ook eens

82 Reacties

 1. Roy schreef:

  Hajo.. ik wacht met smart op de WintersportweermanApp!! Wil die graag op het startscreen van me telefoon hebben! Met bijv. push melding bij een nieuw blog ofzo of bij een sneeuwdump. Nu de winter toch op zich laat wachten misschien tijd om daar eens naar te kijken? Zou gaaf zijn.. 🙂

 2. Viking schreef:

  Herfststorm uit de kaarten verdwenen ? En de GFS van 0600 voor komende maandag ??

  Mooie site idd van Zillertal..idd. Ik zie mezelf net voor de kerst alweer naar Hochkrimml rijden… sneeuw..sauna. lekker eten.. en nog meer sneeuw !!!

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hajo, pijlen en lijnen op de kaarten zijn een goede manier om het verwachte weer uit te leggen.
  Niet te lang treuren om de nazomer die nu in West-Europa aan de gang is. Voor Sochi lijkt de stroming gunstig. Sochi kan voor de olympische winterspelen nog wel wat sneeuw gebruiken…

 4. Marco schreef:

  Ik heb vorig jaar ergens gelezen dat als er een flinke winter in usa plaatsvind, dat het dan een mindere winter in de Alpen is. Is dat ook echt zo?
  Weer goed bericht Hajo, en de warme dagen.. kom maar op. liep net al weer in mijn t-shirt buiten. genieten

 5. Hajo,

  Misschien weet jij dit, wij voeren afgelopen zomer met onze boot over het markermeer en zagen een cirkelvormige wolk in de lucht. Deze had alle kleuren van de regenboog en zag er heel erg vreemd maar ook heel mooi uit.

  Frank,

  • Hajo schreef:

   Bizar, Geen idee. Een UFO? Ik zal dit naar mijn kennis op KNMI doorsturen…

  • Viking schreef:

   @ Frank, aparte foto zeg… leuk dat je die hier hebt gepost..!

   dacht zelf eerst aan punch hole cloud maar daar is de kern 99 van de 100 keer juist wolkeloos (en vult zich dan langzaam weer op of de structuur verwaait..).. die zou ontstaan door het vliegverkeer maar voor de uitleg adviseer ik je toch echt te googelen ;-)..

   Wolken.. supergave exemplaren zitten er tussne.. als je een keer tijd hebt google dan eens op Tubular clouds… je kijkt je ogen uit.. bijna buitenaards

  • Hajo schreef:

   Mijn kennis bij KNMI reageert:
    
   Het eerste waar ik aan moest denken is dit (zie ook opmerking reaguurder “Viking”):
    
   http://cloudappreciationsociety.org/cloud-tags/fallstreak-holes
    
   Niet dat dit hetzelfde lijkt te zijn, maar schijnbaar ongebruikelijke effecten in wolken zijn vaak minder ongebruikelijk dan we denken. Zou bijvoorbeeld ook een weer bijna opgevuld “gat” kunnen zijn.
    
   Het zou aardig zijn als ik een tijdstip en datum van de foto zou kunnen krijgen, dan kan ik eens verder zoeken in archieven.
    
   ===
   Kun je me die datum en tijdstip geven…

   • Ik ga zaterdag in ons logboek kijken en laat het je weten, ik dacht dat ik nog meer foto’s had als je die graag wilt.

    Frank,

   • Frans (Twente) schreef:

    Grappig, deze foto is gisteren ook gepost op het Bavaria-forum. Datum, tijdstip en locatie volgens de poster: 20 augustus om 10.41 uur, op het Markermeer van Enkhuizen naar Volendam, kijkend naar het oosten.

   • Wijnand schreef:

    Zo te zien is het geen cirkelvormige wolk, maar een cirkelvormige opklaring in het gebroken SC veld.. De oorzaak daarvan is waarschijnlijk de iets donkere wolk in het midden. Die heeft een iets hoge top (mogelijk door wat meer lokale convectie), waardoor er aan de flanken wat meer subsidentie plaats vindt. Die subsidentie is de oorzaak van de opklaring rond de wolk, dan wel het oplossen van ander SC wolkjes rond die dikkere wolk.

   • @Frans, klopt inderdaad was gepost door een medezeiler en toen bedacht ik me dat wij dit ook hebben gezien, ik heb nog meer foto’s maar deze heb ik op de boot.

    Het was een geweldig mooi gezicht, wij dachten dat het iets met de zon te maken had die rond in de wolken scheen. Maar het was een raar beeld.

    Frank,

 6. Ronaldo schreef:

  Viking is me net voor, heel goed.
  Storm op maandag is gewoon weer terug op de kaarten van de GFS 06u. De timing is wat lastig want nu komt het sterkste windveld midden op de maandag. In de avond is het alweer voorbij, alleen de Wadden zijn dan nog wat bevattelijk.
   
  GFS 06u geeft storm op maandagmiddag
   

   
  GEM doet het windveld 12 uur later aanzwellen
   

   
  Tevens doet GEM er nog een schepje bovenop, want 2 dagen later komt er nog een (storm)depressie. Dat kaartje heeft Hajo in zn bericht gepost

 7. Hajo schreef:

  Hier een bijzonder overzicht van de kouste winter sinds 1706: 1789!! Mooi om te zien: http://www.meteolink.nl/weerhistorie/tabellen/1789/1789.htm

 8. Pascal (Harelbeke) schreef:

  @Hajo,
  “Ik kan niet precies aangeven waarom maar de kansen op een zacht verloop van de winter zijn nog niet zo hoog geweest. Weer is vaak persistent. We hebben dat gezien afgelopen voorjaar. Het is denkbaar dat de huidige stroming tot diep in december aanhoudt. Ben ik dan een pessimist zoals sommigen gisteren suggereerden? ”
  Ik denk dat net zo’n opmerking van jou de perceptie doe groeien dat de winter niet veel soeps wordt. Je creëert de illusie dat het al winter zou moeten zijn terwijl deze pas ( voor mij althans) pas eind december begint. Misschien heeft je berichtgevingen in verband met een nakende “kleine ijstijd” en het nu “uitblijven” van een winter tot diep in december, bij sommigen dat gevoel gegeven.
  Maar ik kan natuurlijk niet in anderen hun hoofd kijken hé.

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Deze westcirculatie tot in december zie ik niet als een probleem. De winter kan in januari en maart nog genadeloos toeslaan.

 9. Stefan Kaptein schreef:

  Ik kan het toch niet laten om toch even te reageren op de laatste uitspraak van Hajo over het feit dat hij ineens een pessimist wordt genoemd. Ik kan mij herinneren dat ik hier regelmatig als pessimist ben weggezet door diverse mensen, en dan is het nu wel grappig om te lezen dat Hajo als rasoptimist toch ook zijn verwachtingen naar beneden bijsteld zodat het allemaal toch nog kan meevallen. Dat is wat ik ook altijd roep, we kunnen met z’n allen hosanna staan te schreeuwen als er een vlok sneeuw valt, maar als dat gerelaiveerd wordt, dan ben je niet gelijk een pessimist maar meer een realist. Ik deel de mening van Hajo dat we deze west circulatie een lange tijd vast kunnen houden, zeker omdat deze circulatie al lang niet is geweest (daarom ook zo’n mooie zomer voor Nederland en de rest van Europa). Maar misschien is het gunstig dat het nu pas half oktober is en dat we nog twee maanden de tijd hebben om tot grote verandering te komen. Ik wacht nog heel even met het aanschaffen van een seizoenskaart.

  • Ronaldo schreef:

   @ Stefan.
   Worden jullie van het booreiland afgehaald bij zware storm??

   • Stefan Kaptein schreef:

    Ronaldo, nee bij zware storm worden wij niet van boord gehaald. De platforms waar ik op werk worden in de volksmond booreilanden genoemd, maar er is een duidelijk verschil in platforms. Je hebt klassieke booreilanden en je hebt productie eilanden. Ik werk op productie eilanden. Even kort door de bocht, een booreiland wordt naar een locatie gesleept waar men olie of gas in de bodem verwacht. In de noordzee is het ondiep genoeg zodat het booreiland zijn poten op de zeebodem zet en dan een gat boord en op zoek gaat naar olie of gas. In dieper water heb je ook drijvende booreilanden (b.v. ongeluk in golf van Mexico was drijvend boorplatform). Als er dan gas of olie is gevonden wordt er kort gezegd een kurk in de grond geslagen en gaat het booreiland weer weg. Dan wordt er een productie platform gebouwd en wordt op de plek van het geboorde gat gezet en wordt aan de bodem vastgemaakt d.m.v. een jacket waar bovenop het platform wordt geplaatst, het zogenaamde productie platform om de olie of gas te produceren. Omdat het productie platform vast zit aan de zeebodem, hoeven wij niet van het eiland af vanwege wind. Het laagste dek waar wij normaal kunnen komen ligt ongeveer 17 meter boven water, dus hoog genoeg voor de golven, al zijn er filmpjes op youtube van productie platforms in de noordzee waar een golf tegen de onderzijde van het platform aan slaat. Voor ons begint het pas echt te waaien boven de windkracht 10. Ook voor de helikopter is de harde wind geen probleem, hij vliegt zelfs beter bij harde wind, maar om de helikopter in te stappen boven de windkracht 10 wordt wat gevaarlijk. Het helideck zit vaak meer dan 30 meter boven het water dus de wind is daar vaak nog sterker waardoor het gevaarlijk wordt voor de mensen. Hoop dat het een beetje duidelijk is.

   • Ronaldo schreef:

    Wauw….super bedankt voor de uitleg. Kijk daar leer je nog eens wat van. Erg leuk om te weten.

   • Robert schreef:

    Leuk verhaal stefan. Ik zelf kom ook heel af en toe op productie eilanden. Blijf het mooi vinden. Blijf me ook altijd verbazen over die helicopters, die dingen vliegen echt vrijwel altijd. Heb alleen afgelopen maart meegemaakt dat er niet meer gevlogen werd ivm met storm, mist, en ijsvorming. En vooral mist icm ijsvorming is een probleem. Was wel gaaf, stond op het dek en je hoorde een half uur lang zo’n super puma over vliegen op zoek naar het eiland. Laatste poging had ie ons gevonden, was ook de laatste kans omdat de brandstof op was.
    https://www.youtube.com/watch?v=JgZlkaskOsg
    in dit filmpje tussen 3.26 en 4.19 zitten was offshore beelden van mij

   • Robert schreef:

    met brandstof op bedoel ik natuurlijk om na die poging weer veilig terug te vliegen naar den helder 😉

 10. Ronaldo schreef:

  Even een kaartje van Hajo gestolen, die van Noord Amerika.
  Bij Alaska liggen de restanten van Wipha, een ex TS die binnen 24 uur 823 millimeter neerslag in Japan heeft achtergelaten. Die koerst in de straalstroom mee richting Noord Amerika en kan daar voor een bak met sneeuw gaan zorgen de komende dagen!!!! Net als de potentiële stormkansen in de Lage Landen voor begin volgende week , is ook dit onderwerp iets om in de geten te houden en aandacht aan te besteden.

 11. Hajo schreef:


  GFS 06u ook een mooie glijbaan eerste week november. Tav optimisme pessimisme nog het volgende: denk nu niet dat ik een wintersportseizoen cancel of zo. De Alpen hebben namelijk bij gemiddeld weer al een hele mooie winter. En met de kunstsneeuw is sneeuw meestal ook geen probleem. En speldenprikken zijn er in Nederland ook altijd, Wat is er mis mee om alle voorgevoelens over een horrorwinter of bizarrowinter even uit je hoofd te gummen om in november weer met een frisse blik te gaan kijken. De laatste jaren voelde ik me altijd 100% zeker over een strenge winter met natuurijs. Op dit moment is dat gevoel een beetje weg. Hou het zelf op je eigen gevoel. Meer is er niet in de meteorologie. 🙂

 12. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hajo, mooi gezegd!
  Misschien kunnen de lynxen ons in november meer vertellen….

 13. Hajo schreef:

  Dagrecord komt toch nog in zicht! 21,9 al. Nog 1,0 te gaan….

  • Snowman schreef:

   De temperatuur lijkt weer iets te zakken, ben benieuwd. Ik denk dat het hem net niet wordt. In de bilt ook niet warmer dan vorig jaar denk ik.

 14. Gerard schreef:

  Eindhoven 22.3 om 14.00 Hajo.
  Wel zwaar bewolkt…

 15. Arjan Ehlert schreef:

  Ergens tussen 7 en 15 november gaat de wc eruit. Dat denk ik. Ga ik nog onderbouwen op een later tijdstip waarom ik dit denk. Zit ook een stukje gevoel bij dus pin me er niet op vast 😉

 16. Spyfromthesky schreef:

  Vanmorgen vroeg hardgelopen. Was bijna licht. Hoewel nog vroeg en iets meer luchtig gekleed, deed ik eens wat gas geven op mijn rondje. Dan is 2 minuten best veel als je dit sneller loopt.

  Maar, het was gewoon peentjes zweten. Zo warm was het al vroeg. Ik heb niets van vogels bespeurd alsof die het overal wel momenteel best vinden waar ze zijn. Dat was vorig jaar rondom deze tijd toch anders.

  Ik bof wel dat ik deze week gewoon vakantie heb. Lekker in de tuin werken, sporten en gewoon zonnen. Wat een week en wat een temperatuur in Dordrecht. Ik schat toch wel een dikke 21 graden. Een shirtje aan met korte mouwen aan en ik was vandaag niet de enige.

  Ook kleine klusjes in huis doen is aan de orde.

  De volle maan van 19 oktober heeft een omslag naar warm weer gegeven. De volgende volle maan is 17 november. Laten we die volle maan maar focussen op een echter herfst. We hebben eerst een goede NW storm nodig.

  Spyfromthesky

 17. Arjan Ehlert schreef:


  @Hajo. Klopt precies met wat jij zegt. Kijk eens naar deze afbeelding van de verwachte afwijking van de temperatuur op 850 HPA. Vreemde verdeling. Zo zie je het niet vaak volgens mij.

 18. Leo schreef:

  Hou Twente in de gaten!

  • Frans (Twente) schreef:

   Heerlijk weer in Twente. Vanmiddag een paar uur getennist. Het leek wel lente, warm lage zon, fluitende vogels. Alleen het voortdurende geluid van vallende eikels paste er niet goed bij ;-).

   • Beetje rare situatie ja, toen ik deze namiddag doorheen het bos wandelde zag ik plots een kikker wegspringen maar hij is allang aan zijn winterslaap toe. En dat terwijl het hele bos bezaait ligt met eikels, wilde kastanjes en vallende bladeren.

 19. Spyfromthesky schreef:

  Ik keek op 1.80 hoogte op mijn thermometer en die tikte in de schaduw tegen de 23 graden aan. Dan moet ik wel zeggen dat het in een hoek was waar wat steen is en daarachter weinig wind.

  In ieder geval in mijn plaatselijke tuin tikte dit net aan.

  Spyfromthesky

 20. Jos schreef:

  Ik zie zojuist (15:30) een 22.9 in Ell, Limburg …

 21. Hajo schreef:

  Zie mijn nieuwe video: httpvh://www.youtube.com/watch?v=S8QtEX_ya9g

 22. Jos schreef:

  Eindhoven 22.8/22.9

 23. Ronaldo schreef:

  Zou het nóg warmer worden vandaag??


  Nee, want de temps dalen.

 24. Leo schreef:

  Saillant detail: station Ell is pas sinds 1999 operationeel..
  H/T Jan Visser

 25. Frederic schreef:

  De storm die er maandag mogelijk / waarschijnlijk aankomt, is een echte weerbom (officiële term)! Een weerbom houdt in dat de luchtdruk van het systeem meer dan 24hPa daalt in 24h tijd, en daardoor gigantisch veel energie bevat.
   
  ontstaan weerbom 27 okt 2013
   
  Zondag ligt de luchtdruk van de secundaire depressie nog tussen de 990 en 995 hPa.
   
  geboorte weerbom 27 okt 2013
   
  Maar minder dan 24h later is die al gezakt tot 960hPa! Echt in het oog houden hoor!

 26. Ab schreef:

  Voor wie er ineens angst heeft voor een WC die lang stand kan houden zeg ik nemen zoals het aankomt het weer en laat je niet gek maken door slechte berichten over aankomende winter. Ik bekijk het gewoon lekker van dag tot dag en neem het weer aan zoals het is en aankomt 😉 Je hebt het weer toch niet in de hand en het is daarom ook zo veranderlijk elke keer maar wel leuk discussie punt altijd vanwege dus die onzekerheid die er altijd in schuilt 😉

 27. Leo schreef:

  Dus: de warmste 22 oktober in Ell sinds 1999.

  Net gelukkig op het radionieuws en ook op nu.nl:

  Geen landelijk record
  Van een officieel landelijk dagrecord is dinsdag geen sprake. Daarvoor moet ook in De Bilt een recordtemperatuur worden gemeten. Dit hoofdstation heeft de langst lopende meetreeks in Nederland.

  Het dagrecord voor 22 oktober werd in 2012 gebroken. Toen werd het in De Bilt 22,0 graden. Dinsdag kwam het kwik daar niet boven de 21,8 graden uit.
  Beter had ik het zelf niet kunnen zeggen 😉

 28. Leo schreef:

  Hoe zwaar zullen de buien, die nu boven Frankrijk ontstaan, uitpakken?

 29. Nick (Afkoeling) schreef:

  Mijn gevoel zegt, scandiehoogwinter!

 30. Roy schreef:

  Yesss honderden ganzen trekken over Zutphen richting het zuiden.. Wat zegt dat??? 😉 De komende storm zal de weerkaarten wat gaan opschudden vermoed ik! 🙂

 31. Arjan Ehlert schreef:

  Frederic ik heb gelezen dat de temperatuur van de stratosfeer bij de noordpool ongeveer 5 graden beneden normaal ligt. Dat is 1 van de oorzaken dat de wc nu sterk gaat opsteken. Wat weet jij daarvan af?

 32. Arjan Ehlert schreef:

  Tnx Ab. Had al zo,’n vermoeden 😉

 33. Arjan Ehlert schreef:


  Zagen we hem gisteren op 240 uur tevoorschijn komen bij ECMWF, zien we hetzelfde nu bij het Canadese model GEM. Het Befaamde Scandihoog. Ja Nick je gebeden worden mogelijk verhoord. 😉
  GFS 12 doet ook iets soortgelijks maar dan het hoog meer op het continent met een zuidelijke stroming. Overigens is hier de stroming ook nog zacht zuidelijk tussen 2 systemen in. Eerst maar eens kijken hoe lang de wc blijft beuken. Lichtpuntjes zijn er wel op termijn mogelijk. Afwachten.

  • Leo schreef:

   Is nog wel wat vroeg trouwens. Hebben we hier eigenlijk veel aan?
   I.i.g. : wel trendje aan het worden hoor!
   Ook het KNMI houdt er al serieus rekening mee: benoemd als volgt: “De kans op beduidend kouder weer onder invloed van een Scandinavisch hoog aan het einde van de verwachtingsperiode is met 20% vooralsnog klein. “

 34. Leo schreef:

  Twwe sneeuwmomenten in de GFS 12h trouwens: 30 oktober en vervolgens 6 november weer. Daartussen weer warmer. Volgende week woensdag ook wel een vrij hoge sneeuwgrens. 1600 a 1800 meter. Daarboven kan wel weer veel gaan vallen (in deze run)!

  • Viking schreef:

   Als skier zie ik eind november en de eerste twee decades van december liever een glijbaan met een noordwestelijke stroming zodat de Alpen lekker veel sneeuw krijgen. laat dat hogedrukgebied boven scandinavie dan maar tegen de kerst op komen zetten en het een week of wat volhouden..

   Siberie begint eigenlijk pas de afgelopen week aardig af te koelen -25 tot -30 graden dus de komende maand hogedruk boven scandinavie zet sowieso geen zoden aan de dijk..

 35. Frederic schreef:

  Wat mij betreft is dit de kaart van de avond:
   

   
  Weeral op dinsdag 5 november, zoals Hajo al eerder aanhaalde. Alleen nu nog spectaculairder!

 36. Ab schreef:

  Boven Tilburg gaat het alweer lekker losss!! Dat worden weer mooie onweerfoto’s uit die regio denk ik en er komt nog veel meer aan voor vooral het zuid oostelijke helft…

 37. Frederic schreef:

  @Arjan: Klopt enigzins, maar is niet bewezen. Heb trouwens net even de tempdoorsnedes van de stratosfeer van de laatste jaren bekeken, en mij valt eigenlijk niets bijzonders op. Het tempverloop is +/- gelijk met dat van de voorbije jaren. Alleen als je met nog vroeger vergelijkt is er een verschil. De stratosfeer is het voorbije decennium een stuk kouder geworden. Alarmisten zien hier een bewijs van de opwarming in. CO2 in de troposfeer absorbeert uitgaande IR-stralen, waardoor bovenliggende stratosfeer kouder wordt. Ergens lijkt dat natuurlijk aannemelijk (er zit nu eenmaal meer CO2 in de lucht t.o.v. vroeger), maar daarmee is nog niets gezegd over hoe groot die rol dan wel juist is.
  Maar dat even buiten beschouwing gelaten, is het dus allemaal niet zo simpel om door een koude stratosfeer een link met de WC te kunnen leggen. Ook hier spelen weer vele variabelen een rol, waarvan vooralsnog niemand weet hoe groot elke rol is. Want had er een direct verband geweest, dan hadden we de voorbije 10 jaar elk jaar een stevige WC gehad moeten hebben door die kouder wordende stratosfeer.
   
  Hier ga ik het even bij laten, want het begint hier stevig te onweren 😉
   

 38. Leo schreef:

  Nog even de storm-update: in de GFS 12h trekt die ten noorden van NL langs. Waddeneilanden maandagmiddag windkracht 7. Westkust van Denemarken echter windkracht 11! Benieuwd wat ECMWF zo doet.

 39. luc (riemst.be) schreef:

  Hier ook net een stevig bui (onweer) overgetrokken.
  Heel hard aan het regenen (lijkt nu wat te minderen) en bliksemflitsen in de verte.

 40. Leo schreef:

  Veel onzekerheid vanaf begin volgende week EC laat weinig over van de stormdepressie; veel minder diep. Maar wat een bak met sneeuw voor Zuidwestelijk Noorwegen vanaf dinsdag! En koud; T850 hPa gaat naar -10! GFS doet veel minder koud, met maar een subtiel verschil in de luchtdrukverdeling; het (Azoren) oceaan-hoog breidt zich in de EC iets verder noordelijk uit!

 41. Roland schreef:

  Ook hier in de Betuwe nabij Tiel een stevig onweer!

 42. Eric schreef:

  @hajo

  Heb je nog een aardbeving gevoeld vanavond…..

  Castricum zou episch centrum zijn geweest 🙂

  • sebastiaan schreef:

   Eric, ik woon in Castricum. Zelf niets gevoelt moe zijn heeft dus ook zo zijn voordelen. Vele om mij heen hebben dit wel gevoelt. Denk dat Hajo te ver weg woont van Castricum.

 43. Leo schreef:

  Zozo, zomers onweertje was dat weer wel.

  Veel ontladingen! Uit Belgisch Brabant (o.a. Mechelen., Lier) kwamen meldingen van wateroverlast.

  Duidelijk plaatje. De buien trokken noordoostwaarts. Deelen (op de Veluwe) kreeg in krap 2 uur tijd bijna 25 mm.

 44. Als ik naar de Ensembles kijk van Les Menuires dan zie ik een dikke groene lijn en een dunne groene lijn die helemaal naar beneden afbuigt.

  Misschien een domme vraag maar ik ben een leek wat betekend die dunne groene lijn?

  Frank,

 45. Roland Zwammerdam schreef:

  op windguru staat voor Vlieland en Terschelling ook een windkracht 11. Ijmuiden ook nog steeds windkracht 10. Spannend hoor!!

 46. Roland Zwammerdam schreef:

  Braasemermeer ook nog windkracht 8 met stoten windkracht 11. En dat is toch niet meer aan zee

 47. Ronaldo schreef:

  Hij staat nog steeds op de kaarten. Storm op maandag. (nog) niet alle modellen doen mee. GFS/GEM en BOM. Ben zeer benieuwd.
  GFS:


  BOM


  GEM

  • Leo schreef:

   Klopt, grote verschillen nog steeds. ECMWF nu helemaal niet, laat de depressie later, veel zuidelijker en minder diep langstrekken; spannend!

   • Ronaldo schreef:

    UKMO doet ook niet mee. Anders had ik dat kaartje er zeker bij geplaatst. Vind ik toch ook een betrouwbaar model!! BOM ken ik niet zo goed (kijk ik niet vaak naar), maar volgens Arjan ook erg betrouwbaar.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.