Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Scandihoog: op naar een volle week met nachtvorst

check ook eens

81 Reacties

 1. Skiwi schreef:

  “Simpelweg omdat de sterfte ergens bij 4% ligt en niet bij 0,1%”

  Zolang men niet structureel ook alle gevallen met lichte symptomen gaat testen kan je helemaal geen correcte CFR (Case Fatality Rate) opmaken.
  In België worden bijvoorbeeld enkel de mensen die in een ziekenhuis worden opgenomen structureel getest. Alle anderen moeten smeken om getest te worden en dan wordt dat nog meestal geweigerd.

  Dat wil dus zeggen dat het aantal besmettingen vele malen hoger ligt en daardoor het CFR een stuk lager ligt. Verschillende studies hebben de laatste dagen al uitgewezen dat het CFR eerder tussen 0,2 en 0,5% zal liggen, zeker bij een goede medische verzorging

  • Remko schreef:

   Als ik het goed begrijp zijn er in China 80.000 gevallen geweest waarvan 75% genezen. Iets meer dan 4 % sterftecijfer. En dan moeten wij geloven dat er hier 8-12 miljoen mensen besmet raken.

   • Michel schreef:

    Zijn alle chinezen getest? Zal het aantal ooit geinfecteerde chinezen niet veel hoger zijn?

    • Ronski schreef:

     Precies en ik zit in Brabant, heb een muziekschool en het wordt nu toch wel ernstig met leerlingen die ermee te maken hebben tot in het ergste geval aan toe. We geven videolessen nu, bizar maar iedereen is er blij mee.

   • Franki schreef:

    In China hebben ze maatregelen genomen die hier niet denkbaar en afdwingbaar zijn (total lockdown). Gelukkig maar.

    • Wat zeg jij nu? We hebben momenteel zo goed als geen rechten omdat we ons strikt moeten houden aan de voorgeschreven regeltjes.
     Dus zitten we toch tamelijk op hetzelfde niveau met de chinezen.

     • Franki schreef:

      Nog lang niet. Gisteren een fietstocht van 50 km kunnen doen. Je mag hier nog buiten komen en bewegen. Wat is het alternatief?
      Je kan ook egoistisch aan jezelf denken, redeneren dat je gezond bent en deze ziekte wel zal overleven.
      Jammer voor de velen kwetsbare in deze maatschappij die dan het loodje gaan leggen.

     • Hjs schreef:

      Kippe gekakel zoals zo vaak.

      In China werden mensen gedwongen van hun familie gescheiden, niet zelden met geweld.
      Hele apartementegebouwen werden simpelweg dichtgelast, je kon gewoon de deur niet uit.
      Wij kunnen nu ff een paar weken niet op vakantie, en niet consumeren, verder gaan we lekker onze staatsschulden opkrikken.
      En dat is vrijwel iedereen zelf wil, ik denk zelfs op planet flat earth.
      Over een half jaar is alles bussiness ass usual. Tis een vervelend virus, maar voor 98/99% van de bevolking geen werkelijke bedreiging. Jongeren, op een paar uutzonderingen na, hebben weinig te vrezen. Het gaat hoofdzakelijk om de zwakke opa en oma s die we niet kwijt willen. Wat begrijpelijk is.

      Wat het gedoe is rondom toiletpapier ontgaat mij trouwens 100%.

      Mogelijk komt er nog iets goeds uit in de vorm van ander beleid van de centrale banken. Maar dat zal ook wel bij hoop blijven.

     • Mensen zijn nu eenmaal egoïstische wezens; dat is aangeboren, zit in onze genen en wordt van generatie op generatie genetisch overgedragen.
      Getuige daarvan de recente hamsterwoede, mensen namen gewoon alles mee zodat er voor anderen nauwelijks iets overbleef in de supermarkten.
      Mensen zijn geen sociale dieren, wanneer het er echt op aankomt is et gewoon ieder voor zich.
      In tijden van crisis tracht men daarin verandering te brengen door iedereen aan hetzelfde zeil te laten trekken maar éénmaal alles achter de rug is hervallen we weer in ons ouderwets patroon.
      Ik heb gisterennamiddag ook een flinke wandeling gemaakt met de hond van mijn beste vriend omdat wij vroegtijdig huiswaarts werden gestuurd op onze werkplek maar zo mag ik bijvoorbeeld niet te ver van huis gaan want dat is strafbaar.
      Beetje gek ook wetende dat je wel 50km fietstochtje kan maken maar bijvoorbeeld niet in je auto mag stappen om 160lm verderop een dagje moederziel alleen te wandelen.
      We spreken elkaar over een drietal weken nadat iedereen 24/7 gedwongen binnenshuis heeft doorgebracht en iedere keer dat je boodschappen doet anderhalf uur moet aanschuiven alvorens je de supermarkt mag betreden. Met het mooie weer op komst gaan we nog héél véél depressieve mensen zien na de crisis. Ik schat zelfs in dat labiele mensen zelfmoord zullen overwegen of in het ergste geval zelfs zullen toepassen.

     • @hjs, we spreken elkaar na de deze drie weken gedwongen op te volgen maatregelen wanneer iedereen 24/7 binnenshuis heeft doorgebracht, zie eveneens mijn reactie hierboven die op @Franki was bedoeld.

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      @Hjs Mooie uitdrukking kippegekakel!!!

  • Anne schreef:

   Dat is hier niet anders. Ik heb 2 vrienden die zaterdag terug uit Oostenrijk zijn gekomen die allebei met alle symptomen op bed liggen maar niet getest worden.

   • Michel schreef:

    precies wat ik bedoel! en hoeveel meer zijn er in nederland? en hoeveel zonder symptomen of met weinig symptomen?

    • MierenN--ker schreef:

     Mijn zus is vorige week uit Oostenrijk teruggekomen en ligt ook al 4 dagen ziek op bed. Alle 9 anderen uit haar reisgenootschap liggen ook ziek op bed. Behalve 1 dan want die was een avond eerder naar huis gegaan omdat zijn vrouw in Nederland het Wuhan virus had.

 2. Allemaal goed en wel het streepje winter dat we krijgen na maandenlang tandenbijten maar wat zijn we ermee als we niet tot nauwelijks onze woonst mogen verlaten?
  Eens benieuwd of ik aan de verleiding kan weerstaan om alsnog naar onze prachtige Ardennen te rijden om een 4 daagse wandeling (entre Lesse et Lomme) met bivak te doen.
  Gaat het niet door dan zet ik vandaag mijn tent op in de tuin van een vriendin om daar komende week te bivakeren.

  • Ronski schreef:

   In Belgie mag je gewoon sporten en wandelen begreep ik dus gelukkig kan je nog gewoon op pad!

   • Ja maar enkel onder strikte voorwaarden en je moet de regels goed opvolgen (tweede regel is de belangrijkste) , zo niet loop je kans op een fikse geldboete en eventueel zelfs gevangenisstraffen en ik citeer:

    Verplaatsingen

    Verplaatsingen naar het werk zijn toegelaten
    Ook deze essentiële verplaatsingen zijn toegelaten: naar de voedingswinkels, de dokter, het postkantoor, de bank, de apotheker, om te tanken of om mensen in nood te helpen
    Lichaamsbeweging in de buitenlucht is eveneens toegestaan. De regering raadt het zelfs aan. Je mag dit doen met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen of met een vriend. Het is wel belangrijk om een redelijke afstand te behouden.
    Samenscholingen zijn niet toegestaan

    Bron: https://radio1.be/belgie-neemt-verregaande-maatregelen-tegen-corona-alleen-nog-essentiele-verplaatsingen-toegestaan

 3. Jorne schreef:

  Nieuwste pluim is weer een stukje kouder voor Nederland! Worden nog verrassende kou, helaas krijgen we er weinig van mee… naja het is in ieder geval beter dan naar regen kijken van achter onze ramen

 4. een net binnengelopen bericht, geheel Tirol gaat in quarantaine !

  https://www.oe24.at/oesterreich/chronik/tirol/Coronavirus-Jetzt-ist-ganz-Tirol-unter-Quarantaene/422409693

  Het dorpje waar wij onlangs nog waren, de week voor Krokus meer bepaald.

  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1584618447.jpeg[/IMG]
  Veel sterkte @hajo, ik heb echt medelijden met jou

 5. Flex schreef:

  “”Het gaat hoofdzakelijk om de zwakke opa en oma s die we niet kwijt willen. “”
  Italy daar waar 65% van de intensive care gevallen jonger dan 50 jaar zijn ?
  Een IEDER die aan de beademing heeft gelegen heeft een rest schade heeft aan zijn longen van minimaal 15% ? Gezien die schade s en vele overledenen is dit geen “stevig griepje” dat laten ook de maatregelen wel zien.

 6. rick schreef:

  Nooit geweten dat op een tamelijk obscure wintersportsite zoveel virologen, psychologen, epidemiologen en beleidsfunctionarissen zitten! sluit je aan bij de andere 17 miljoen ‘deskundigen’ zou ik zo zeggen. Een ander de ‘waarheid’ vertellen over deze crisis is weer eens wat anders dan zeuren over sneeuwtekort of ‘klimaatgekkies’….

  • @rick; Peter Himpe heeft het gisteren bijzonder mooi verwoord en ik citeer:

   Ik heb het al opgegeven anderen te overtuigen van hun kuddementaliteit.
   Bij elk wereldprobleem, is er maar één antwoord. “Follow the Money” Hier de Pharma met volgend jaar iedereen de verplichte vaccin… Bedankt Bill Gates?
   En zeggen dat er nog mensen blij gaan zijn dat er een vaccin is…

   De mensen hebben liever de gemakkelijke leugen, dan de moeilijke waarheid.

   En alsof jij nooit zeurt, we gaan het zien over 16 dagen wanneer jij gedwongen 24/7 binnenshuis op hebt doorgebracht, telkens hebt moeten aanschuiven bij supermarkten vanwege de lange wachtrijen en één buiten één binnen maatregel.

   • Valentijn schreef:

    @Kirsten: kijk jij kla.tv ?
    Hetgeen jij stelt over zaken die in de wereld gebeuren, worden daar vaak ook belicht. Het is interessant, zet je zo nu en dan aan het denken, maakt je alert om niet altijd alles direct voor ‘waar’ aan te nemen. Tegelijkertijd is het denk ik niet goed de massamedia waar zij tegenin gaan per definitie als leugenaars te bestempelen. Zeer opvallend zijn bepaalde zaken bij kla.tv dan toch zeker wel. Maar ja, wat is de waarheid tegenwoordig?

    Om scherp te blijven twee actuele over het Coronavirus:
    https://www.kla.tv/15893
    https://www.kla.tv/15857

   • Patrick schreef:

    Zal niet bij 3 weken binnen blijven . Doe er gerust maar nog eens 3 weken bij minimaal . Ik denk dat we tot begin Mei in relatieve lockdown gaan zitten. Dus Kirsten wen er maar aan . Ik vind het al super dat we toch nog mogen bewegen buiten . Het enige wat ik niet goed begrijp is het feit dat ik geen 5 km met de wagen zou mogen rijden naar een bos waar ik dan moederziel alleen ga sporten of wandelen . Dat versta ik niet .

    • Dat laatste versta ik ook niet. Vandaag boodschappen wezen doen en heen te terug zo’n 15 km gereden dus wat is het verschil met morgenochtend in mijn wagen te stappen richting Ardennen om daar een hele dag moederziel alleen door de bossen te wandelen?
     Maar als iedereen komend weekend massaal met de wagen naar de Ardennen afzakt om te wandelen krijgen we al meteen een heel ander verhaal. 😉

     PS mijn trekkingtent staat dus komende week gaat ik daar lekker in overnachten.

 7. Het lijkt er wel op dat mensen er echt plezier en leute aan hebben om noodgedwongen 24/7 binnenshuis door te brengen, geen familieleden mogen opzoeken, moeten aanschuiven bij supermarkten vanwege de 2 meter afstand houden regel en één naar buiten = één naar binnen.
  Enkel essentiële verplaatsingen per auto mogen doen en alle winkels gesloten zijn vanwege deze ‘ crisis ‘.

  Vorige zomer, tijdens de laatste hittegolf, had ik het verschot (blokkade) in mijn onderrug, ben er ‘s ochtends mee opgestaan en kon geen kant meer op, bij elke beweging enorme pijnscheuten in mijn rug. Met als gevolg dat ik twee weken aan mijn woning gekluisterd was. Moest boodschappen laten doen door mams omdat ik zelf niet naar de winkel kon.
  Om een lang verhaal kort te maken; je wil echt niet zo’n hele tijd binnenshuis doorbrengen, zeker niet wanneer het een verplichting wordt en het buiten prachtig mooi weer is.

  Maar goed, we spreken elkaar over 16 dagen nogmaals en gaan dan kijken, zien en horen hoe de gevoelens dan liggen bij mensen die er nu plezier in hebben om met beperkingen te moeten leven.

  • PS ik ga nu naar buiten, mijn bandenwissel moet ook maar een keer gebeuren.
   En later op de dag maak ik nog een lange wandeling met de hond van mijn beste vriend.
   Tschüss!

   • Dennis H. schreef:

    Laten we hopen dan de Nederlandse internetgrenzen ook snel gesloten worden voor buitenlandse reacties. Twee weken quarantaine lijkt me een verademing zonder Vlaams geraaskal te moeten lezen

    • Mark (Breda) schreef:

     Alleen Puurs is genoeg.

    • Patrick schreef:

     We zullen zien binnen een paar weken wie het bij het rechte eind heeft Nederland of Belgie. Nederland is anders goed bezig. Nu al bijna 3x zoveel doden dan in Belgie . Nederland heeft ook bijlanege niet zoveel bedden voor intensieve zorgen als Belgie . Dus ik hoop dat het goedkomt in Nederland echt waar maar vrees er een beetje voor .

  • rick schreef:

   Tja, andere mensen hebben geliefden en kinderen, zijn creatief, zetten zich in voor anderen en maken wat er te maken valt van de situatie…..en jij? wat doe jij? het internet afspeuren naar trollenberichten en boos zijn.

   • spreek voor jezelf hé en straks ga je nog lopen verkondigen dat het allemaal mijn schuld is dat het virus alles lam legt.
    Als JIJ nou een keer begrijpend kon lezen en je gezond verstand prioriteit gaf dan zou je het geen trol berichten noemen maar zou je toch een keer serieus beginnen nadenken over het plan wat erachter steekt en zouden je wenkbrauwen serieus beginnen fronzen.

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     @Kirsten doe nu eens relax een keer en voel je niet zo aangevallen keer op keer!!Sinds jij terug bent is het zo vervelend hier ,nogmaals jij hebt ook mooie berichten .Hou je daar aan vast.

     • Alsof ik degene ben die relax moet doen? Tsjonge jonge… Waar gaat het naartoe met deze al vrij verneukte en verknipte wereld.
      Ter info, beetje bovenaan staat een bericht door mij geplaatst wat volgens jullie wel door de Beugel kan vermoed ik maar helaas heeft daar nog geen kat op gereageerd.
      Hoeft ook niet, ik zeg gewoon maar… 😉

 8. Dennis o schreef:

  Plan wat er achter steekt. Sorry hoor.

  • Ja inderdaad, informeer jezelf en volg niet blindelings het geblaat van de herders.
   Bij een pandemie uitbraak zoals momenteel gaande is hadden er allang honderderafduizenden dodelijke slachtoffers moeten zijn. Zeker als je bekijkt dat het virus zich wereldwijd verspreid heeft. En ook vanwege de laattijdige maatregelen die men heeft getroffen om de uitbraak tegen te gaan en ter preventie.
   😉

  • MierenN--ker schreef:

   Deze is wel grappig, ze willen in deze koude tijd ook iets kunnen zeggen dus refereren naar een gebeurtenis in de warme zomer 😀

 9. Hajo schreef:

  Probeer een beetje balans te houden. Doe je zegje…. reageer niet te veel en zeker niet persoonlijk aangevallen. En laat iedereen aan het woord. Het debat overheersen leidt tot niets. Er worden hier waardevolle dingen uitgewisseld. Vooral dus open staan en tot je nemen. Interpretaties zijn voor later.

 10. Jorne schreef:

  2 april die paarse kleuren nog zo ver over Europa, het zou wat..
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1584642752.png[/img]

 11. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1584644249.jpeg[/img]
  Corona en het weer……

 12. Eduard schreef:

  Ik heb ook wel een mening maar deel het niet, om de doodeenvoudige reden, dat een individu toch niet wordt gehoord.
  Tegenwoordig gaat het alleen maar over politiek, wetenschap, milieu. Mensen die daar voor gestudeerd hebben en macht hebben.
  Wij simpele burgers moeten onze eigen leven creeeren en maken.
  Je wilt niet naar de omstandigheden kijken maar elke dag weer wordt je ermee geconfronteerd.
  Het is tijd voor een volgende gemaakte crisis. De vorige is alweer 12 jaar geleden.
  Als het goed gaat met de economie kun je er op wachten en stort de boel weer in. Waar ze al het geld steeds vandaan toveren is me een raadsel en hoe dit allemaal gaat aflopen ook.
  Ben niet bang, nog nooit geweest in mijn leven.
  Enige waar ik nu aan denk is me compleet af te sluiten van TV, Kranten, media. De enige manier op een normaal leven te kunnen leiden, met alle voor- en tegenspoed dat op ons pad komt is je te distancieren van al deze dingen.
  Vrede en rust en vrijheid vindt door niet meer te luisteren naar de machthebbers. Onze zogenaamde democratie.
  Een goed voorbeeld was die man/jongen die zich afsloot van de maatschappij en daar vrede vond en stierf. “In to the wild”. Helaas is die doc alweer vergeten! Zoals heel veel dingen worden vergeten in de loop van de tijd. Ook het Coronavirus is straks verleden tijd en kunnen we ons maken voor de volgende crisis die vast ook wel zou komen.

  • Mooie bijdrage @Eduard, amen !

  • Harm schreef:

   Goed gesproken Eduard! De angst regeert bij het gros van de mensen, gevoed door de mainstream media die maar wat graag verkondigen hoeveel doden er nu weer zijn bijgekomen. Begrijp me niet verkeerd, ieder slachtoffer is er eentje teveel, maar de getallen waarmee gecommuniceerd wordt zijn zeker in relatie tot gewone griep in twijfel te trekken en daar zijn meerdere stukken/filmpjes die dat kunnen onderbouwen..

   Ik weet zeker dat er heel veel mensen maar wat blij zijn met deze ontstane (gemaakte?) crisis..

   Hier ook totaal geen angst, eerder frustratie dat mensen zich zo laten leiden door gecreëerde angst..

 13. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1584648926.png[/img]
  Merk ook de sneeuwkansen op aan het eind van de -je zou het kunnen noemen- vorstperiode.
  GFS laat nu in de 12h run een vergelijkbaar beeld met kansen zien.

  • Leo schreef:

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1584649070.png[/img]
   In de EC 0 run overigens een grappige combi: sneeuw vanuit het oosten (in het noorden) én westen (in het zuiden)

 14. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1584654896.jpeg[/img]

  Wel een straffe pal oostenwind. Dus het zal zeker winters aanvoelen ondanks een aantal dagen zon.

 15. Loos alarm schreef:

  @Kirsten 19:18 Laat je toch niet gek maken ,door de klimaatmaffia ? https://www.ninefornews.nl/hoezo-global-warming-ijskap-noordpool-groeit-met-60-procent/ …….dit jaar zat de koude toch opgesloten boven de Noordpool? Gelukzoekersmaffia claimt ook nieuwe ramp of we ff 25.000 gelukzoekers willen gaan ophalen ivm corona ? Waarom altijd bij ons op het bordje neergooien? Omdat we gekke henkie zijn ? In Saudi arabie staan 1.4 miljoen pelgrim tenten leeg ,complete tent dorpen waar je zo in kan ? Ipv een volkverhuizing (corona?) dwars door Europa heen…

  • Gelukkig ben ik niet voldoende labiel om mezelf daadwerkelijk gek te laten komen door de klimaatmaffia.
   Zoals al eerder vermeld heb ik voldoende bronnen waar ik mijn realistische informatie vandaan kan halen, wswm.nl met @hajo aan het roer is daar één van en wellicht ook meteen één van de meest betrouwbare.
   Onlangs verscheen een persbericht dat gelukszoekers niet langer in een gesloten opvangcentra wilden blijven uit angst voor Corona. Hmmm…
   De Belgische overheid heeft ze laten begaan en ze mochten effectief vertrekken. Wat moet een normale mens daar nou over denken?

 16. david schreef:

  Gewoon niet teveel radio/tv/kranten en sociale media volgen.
  Zelf luister is al dagen deze week naar Arrow Classic Rock radio ik moet zeggen een verademing …

  • Precies ! Vriendin van me zit in een dip vanwege de hetze rond het Corona virus. Zij hangt wel van ‘s ochtends tot ze slapen gaat aan haar smartphone, tablet en televisiescherm gekluisterd.
   Alle negativiteit die je momenteel binnenkrijgt doet geen goed voor een mens hoor.
   En al zeker niet omdat meer dan de helft van wat men ons verteld grove leugens zijn en gebaseerd op onrealistische feiten.

   • Hjs schreef:

    Tuurlijk leugens, en alles wat jij binnenkrijgt is de absolute waarheid en niets dan de waarheid. 😉
    Heel veel is idd natuurlijk onjuist, per definitie, maar dat geldt precies voor voor alle “info” die jij hier brengt.
    De mens is het algemeen heeft gewoon een rijke fantasie en “ziet” allerlei dingen die in werkelijkheid helemaal niet gestaan. Internet is natuurlijk fantastisch hiervoor. Je kunt het niet zo gek verzinnen of he kunt er wel een “bron” voor vinden.
    Er bestaan zelden complotten, politici doen ook maar wat, meestal kijken ze niet verder dan hun neus lang is, de volgende verkiezingen.

    Wat niet wegneemt dat er best ook mensen zijn die wel weten waar ze over praten, maar de meeste anderen kunnen dat totaal niet Beoordelen. Dieseldampen helpen hier niet bij, hoewel sommigen dan wel denken. 😉

    • ” Tuurlijk leugens, en alles wat jij binnenkrijgt is de absolute waarheid en niets dan de waarheid. ”

     Geldt dan ook voor jezelf natuurlijk of is dat datgene wat jij binnenkrijgt de absolute waarheid en niets dan de waarheid ?! 😉 😛

 17. Floris schreef:

  Mensen die alles achter laten om oorlog te ontvluchten en niks anders willen dan veiligheid voor hun kinderen gelukzoekers noemen?
  In tijden van een zware crisis beweren dat het draait om geld verdienen aan een vaccin ? Er vallen duizenden bedrijven om op dit moment. De economische schade is niet te overzien. Maar dat allemaal zodat er geld verdient kan worden aan een vaccin? Wauw wat moeten somigge mensen nog veel over de wereld leren.
  Deze site blijft geweldig door de manier waarop de berichten gebracht worden! Langs somigge reacties moeten we dan maar een beetje heen lezen 🙂

  • Wanneer morgen in België oorlog uitbreekt dan zal ik ofwel mee in de frontlinies staan of ik ontvlucht mijn land naar één van de buurlanden waar ik tijdelijk kan verblijven tot ik weer terug naar eigen land kan. Mocht ik niet meer naar mijn eigen land terug kunnen dan bouw ik een nieuw leven op door te werken, geld te verdienen, de taal te leren (lezen, schrijven, spreken en begrijpen) en door me aan te passen aan de cultuur, gewoontes en mentaliteit van het land waarin ik terechtkom.
   Maar vaak zie ik veel andere taferelen, zo werk ik samen met een Turkse dame die reeds 50 jaar in België woont maar nog steeds geen woord Vlaams verstaat. Wil je met haar praten dan heeft zij een tolk nodig… Ik bedoel maar… En dat is slechts één voorbeeld, ik kan jouw meteen nog tal van andere voorbeelden geven.

 18. Loos alarm schreef:

  @Floris “”Mensen die alles achter laten om oorlog te ontvluchten en niks anders willen dan veiligheid voor hun kinderen gelukzoekers noemen?”” Kijkt u nooit videofilmpjes van het conflict ? Ik zie daar 1000 den jonge mannen gevechten leveren met de Griekse grenswacht de leus die daarbij geroepen word mag u zelf invullen….Jonge mannen uit Pakistan,Bangladesh,Marokko,Nigeria en slechts een handvol uit Syrie…..deze groep zat of zit in een veilig land Turkije ,en wil door 6 andere veilige landen naar Nederland ?? En dat zijn geen gelukszoekers volgens u ?

  • Paul A Club 1989 schreef:

   Die mensen aan het hek zeggen ook: ‘ik ben op zoek naar een beter leven’. Laat je niet manipuleren door de MSM @Floris & de rest van NL.

  • Hajo schreef:

   Gelukzoeken is de mooiste en hoogste vrijheid die wij mensen hebben zoals vastgelegd in de Amerikaanse grondwet.

   • sanco schreef:

    Helemaal waar, alleen: daar geldt dat je , indien je jezelf niet redt / aanpast / inzet, er geen enorm vangnet beschikbaar is, betaald door mensen die er een leven lang hard voor moeten werken. Uitzonderingen daargelaten, maar over het algemeen komt het ons hier niet aanwaaien. Laat duidelijk zijn, we mogen blij zijn dat we hier zijn opgegroeid en daarmee meer kansen hebben gekregen, maar er is een te grote groep afkomstig van buiten, die alleen kijkt naar wat we hier gemiddeld hebben, en vind daar ook recht op te hebben, zonder zich te realiseren dat daar ook plichten tegen overstaan. En teveel instanties geven dat gedachten goed een podium, ja zelfs juridische bijstand om niet.
    Daar zit wel een wezenlijk verschil…. imho

    Terug naar het weer, de zon begint er hier in het noordelijk kustgebied eindelijk doorheen te prikken, op naar een mooie droge week!

   • Stefan Kaptein schreef:

    Gelukzoeken is ook menselijk, maar om alleen dat geluk ,opgebracht door hardwerkenden, te nuttigen zonder ook maar 1 eurocent in te brengen gaat mij wat ver. Als er oorlog heerst en mensen vluchten, dan is het eerste land waar je veilig bent voor alle ellende natuurlijk goed. Als je zes veilige landen doorkruist (waar de sociale ondersteuning niet zo rijkelijk is als in NL) onder het motto veiligheid dan ben je bij mij aan het verkeerde adres en kan je per omgaande terug naar daar waar je vandaan komt.
    Nu naar het weer kijkend hebben we ruim twee maanden zuidwesten wind om de oren gehad, en zie wat er nu staat te gebeuren als niemand er ook maar iets aan heeft, oosten wind. Voor aanstaande maandag voorspellen ze op de gletscher van Kaprun temperaturen van -18 graden Celcius. Volgens mij is het bijna de hele “winter” nog niet zo koud geweest. Nou ik ga een nieuw surfpak aanschaffen en ga denk ik zondag genieten van de oostenwind op het IJsselmeer bij Enkhuizen. Lekker de corona uit mijn haar laten waaien en spoelen. Fijn weekend allemaal en laat je niet gek maken.

 19. Loos alarm schreef:

  @Hajo
  “”Gelukzoeken is de mooiste en hoogste vrijheid die wij mensen hebben zoals vastgelegd in de Amerikaanse grondwet.”” Daar is de context heel anders als dat hier die term voor gebruikt word ? Met het woord vluchteling kan je ook alle kanten op ,kies maar waarvoor je vlucht !

 20. Tjeerd schreef:

  Mooi om alle reacties en verschillende meningen te lezen. Alleen niemand van ons weet wat dit virus nu precies in houdt of dat er iets anders achter zit.
  Ben zelf werkzaam in het onderwijs en mis het normale werkritme. Zit absoluut geen 24/7 thuis, geniet nog meer van hardlopen en mountainbike. Iets in mij zegt toch dat er iets niet klopt, en dat deel ik met Kirsten.
  Laten we in ieder geval samen hopen dat we binnenkort weer echt naar buiten kunnen, reizen etc. Als eerste ga ik dan zeker naar Tirol, want ik heb nog een tandemvlucht van Hajo te goed… Haha. Hajo snapt deze wel.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Als leraar of wat je ook doet in het onderwijs, denk je niet dat er toch niet wat gedaan kan worden wat betreft onderwijs op school. Ik vind het maar niks al die kinderen thuis. Heb ook niet het idee dat het meehelpt wat betreft virus indammen zolang de kinderen bij elkaar op bezoek gaan en ouders hun kinderen winkels mee naar binnen nemen. Er heerst in de buurten/dorpen een soort zomer vakantie mentaliteit die totaal niet lijkt op het beperken van het aantal sociale contacten.

   Ben dus benieuwd wat jij ervan vind en of je het niet met me eens bent dat er misschien toch les wellicht om de dag kan gegeven worden in kleinere klassen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook weer niet de bedoeling dat de ouders massaal bij de poorten van de school samenkomen om hun kinderen op te halen(iets wat ik altijd al raar vond, je kind kan toch wel de weg naar huis alleen vinden, ik werd zelf vanaf groep 4 geloof ik al niet meer opgehaald).

   • Tjeerd schreef:

    @Jeroen.
    Begrijp wat je bedoelt. Ik denk eerder aan kinderen die extra zorg in het reguliere onderwijs nodig hebben. Daar werk ik dagelijks mee. Hen opvangen in kleine klasjes. Dan krijgen ze de rust en extra aandacht die ze nodig hebben. Goed idee!
    Wat mij in ieder geval niet verstandig lijkt is om als ouders de leerkracht uit te gaan hangen. Werkt mijns insziens averechts. Laat de kinderen maar het gevoel hebben dat ze extra vakantie hebben en geef ze praktische bijles. Bij het koken, buiten wandelen, klussen etc.

 21. Bart (Amsterdam) schreef:

  Fijn dat iedereen zijn eigen mening heeft, maar ik vertrouw voor Corona toch graag op de autoriteiten. Dus ik ga weer eens iets over het weer zeggen. Koudste nacht in De Bilt was deze winter minus 3.4 op 28 december, als ik het goed heb. Volgens mij goede kans dat we komende week lager uitkomen, in de lente dus! Wat zeggen de experts?

  • Leo schreef:

   Ha ja, zat ik me ook juist af te vragen! En landelijk -5.4 (Maastricht, 21 januari). Ik durf er niet heel veel over te zeggen nog. De berekeningen schommelen wat; m.n. (al dan niet) de bewolking en het wat wegvallen van de wind. Als het allemaal even goed samenvalt kan het lokaal wel een graad of 6 gaan vriezen!

 22. Bart (Amsterdam) schreef:

  Leo, ja, ik ben benieuwd!
  PS kijktip als je even niks te doen hebt… Lentebeelden op “de Belg” (Een). De verlaten skigebieden zien er droomachtig uit!

 23. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/03/1584780165.jpeg[/img]
  Laat de zon zijn werk doen!!!!!!

 24. Hajo schreef:

  Het nieuwe bericht op de eerste dag van het voorjaar. Ik ga ook jullie laatste reacties nog lezen… https://wintersportweerman.nl/wie-had-gedacht-dat-voorjaar-2020-dit-zou-gaan-brengen-116864/

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.