sateliet Eindelijk, na een grijze dag zoals gister, trekken enkele opklaringen vanuit het noordwesten het land binnen. Het weer is langzamerhand wat aan het opknappen. Vanmiddag wisselen wolkenvelden en zon elkaar vervolgens af. Met weinig wind en een graad of 17 in het Noorden, tot 21 in het Zuiden, voelt het stukken aangenamer als gisteren.

download (9) Gisteren hadden we het er al over. Het wordt na vandaag langzaam aan, beetje bij beetje, warmer. Nu lijkt aanstaande vrijdag al een echte zomerse dag te worden.  Gisteren werd voor de vrijdag beduidend meer bewolking berekend, maar nu lijkt het toch stukken zonniger en dus warmer te worden.  S’nachts trekt vervolgens een koufront over. Daarbij kunnen enkele onweersbuien ontstaan. Maar door een slechte timing, en weinig doorstroom in de atmosfeer, lijkt het vooral flink te regen ipv te onweren. Zaterdag en zondag verlopen weer een stukje koeler, maar met ruim 20 graden en wat zon niet onaangenaam.

download (10) Deze ochtend komen zowel het Amerikaanse als Europese model met prachtkaarten halverwege volgende week met een Scandihoog. Het Europese model maakt het zelfs helemaal bond, in dit model fuseert het Scandihoog met een Groenlandhoog. Een dijk van een blokkade, met een continue toevoer van warme mediterrane-lucht in onze contreien.  Als dit uitkomt kan Duitsland rekenen op zijn eerste hittegolf deze zomer, en wij op een week lang mooi weer met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. We gaan de ontwikkelingen volgen deze week.

Vanmiddag volgt trouwens nog een bericht met de mooiste noorderlicht foto’s van vannacht. Ook de komende dagen (met dank aan Ronaldo) blijven de kansen hoog om het te zien in eigen land. Natuurlijk moet het helder zijn s’nachts, en donker genoeg. In deze tijd van het jaar schemert het lang door en is het maar slechts 1 uur echt donker. Daarnaast kan lichtpollutie roet in het eten gooien.


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

27 reacties

Gesloten voor reacties.