ritzhagen_webcam

Het is een loepzuivere “Sauerlandwinter” aan het worden met straks in de Lage Landen net te weinig wintergeweld en in de Wintersport-Arena Sauerland gewoon een mooie sneeuwbasis die tegen een stootje kan. Hierboven Willingen-Ritzhagen en hieronder Willingen Sonnenlift. Zonder zon dan.

sonnenlift_webcam

De zon is in de Lage Landen ook erg ver te zoeken. We hebben transportkou. Schitterend om weer eens mee te maken. Maar de brede sloten vriezen zo niet dicht valt op. Dat zal eerder gebeuren als het straks opklaart en we de lage dauwpunten krijgen.  Wat hebben we nu?

output_taeWRp

Gewoon hele mooie vorst!

maandag

Pas maandagavond breekt de bewolking en krijgen we eens een stralingsnacht maar ook niet windstil. En ook niet ideaal qua aanvoerrichting…

t850_17021406_17021000

We zitten iets te veel in die zachte taartpunt van Caïro naar Schotland naar de Canarische Eilanden. De Turkse Zwarte Zeekust krijgt weer dikke Lake Effect Snow. Maar wij krijgen ook sneeuw!

5cm

Om niet te vrolijk te worden laat ik meteen zien dat het in totaal niet meer wordt dan 5cm. Maar dat kan heel goed gaan vallen in het blauwe gebied en in de Ardennen nog wat meer!

output_gc5luf

Het feest begint vannacht en houdt pas zondagochtend op! Dat wordt de ochtend voor de mooie strandwandelingen!

clustertje1002

Tja en dan hoe verder? Er zijn lijntjes en een cluster dat de winter tot 21 februari in de buurt houdt. Reken er niet te vast op. We hebben eerst een echte Houdini-hoofdrun nodig om erin te gaan geloven. Over het algemeen kunnen we stellen: de winter haalt het niet. Woensdag is het gedaan. Hebben we toch weer een volle week genoten toch?

Afsluitend nog twee droomplaatjes van de zonsopkomst over Salzburg vanochtend…

reichenhall1002

reichenhall1002b

Mis niet Leo’s reisweerbericht voor de skigebieden! en het geweldige sneeuwonweer in de Verenigde Staten!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

152 reacties

Gesloten voor reacties.