ritzhagen_webcam

Het is een loepzuivere “Sauerlandwinter” aan het worden met straks in de Lage Landen net te weinig wintergeweld en in de Wintersport-Arena Sauerland gewoon een mooie sneeuwbasis die tegen een stootje kan. Hierboven Willingen-Ritzhagen en hieronder Willingen Sonnenlift. Zonder zon dan.

sonnenlift_webcam

De zon is in de Lage Landen ook erg ver te zoeken. We hebben transportkou. Schitterend om weer eens mee te maken. Maar de brede sloten vriezen zo niet dicht valt op. Dat zal eerder gebeuren als het straks opklaart en we de lage dauwpunten krijgen.  Wat hebben we nu?

output_taeWRp

Gewoon hele mooie vorst!

maandag

Pas maandagavond breekt de bewolking en krijgen we eens een stralingsnacht maar ook niet windstil. En ook niet ideaal qua aanvoerrichting…

t850_17021406_17021000

We zitten iets te veel in die zachte taartpunt van Caïro naar Schotland naar de Canarische Eilanden. De Turkse Zwarte Zeekust krijgt weer dikke Lake Effect Snow. Maar wij krijgen ook sneeuw!

5cm

Om niet te vrolijk te worden laat ik meteen zien dat het in totaal niet meer wordt dan 5cm. Maar dat kan heel goed gaan vallen in het blauwe gebied en in de Ardennen nog wat meer!

output_gc5luf

Het feest begint vannacht en houdt pas zondagochtend op! Dat wordt de ochtend voor de mooie strandwandelingen!

clustertje1002

Tja en dan hoe verder? Er zijn lijntjes en een cluster dat de winter tot 21 februari in de buurt houdt. Reken er niet te vast op. We hebben eerst een echte Houdini-hoofdrun nodig om erin te gaan geloven. Over het algemeen kunnen we stellen: de winter haalt het niet. Woensdag is het gedaan. Hebben we toch weer een volle week genoten toch?

Afsluitend nog twee droomplaatjes van de zonsopkomst over Salzburg vanochtend…

reichenhall1002

reichenhall1002b

Mis niet Leo’s reisweerbericht voor de skigebieden! en het geweldige sneeuwonweer in de Verenigde Staten!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

152 reacties

Gesloten voor reacties.