Sneeuwverwachting vanaf 7 april

Als jullie me vergeven dat de echte dump pas vanaf de 10e april komt (en niet eind maart) dan kan ik mijn BV6 nog scoren. Sneeuwgrens? Tijdelijk even richting 1000m maar op veel plaatsen ook nog wel rond 1500m. Een mooie dump meteen na Pasen die nu steeds zekerder wordt in het ensemble. Vandaag ook al neerslag in de Alpen trouwens. Check de campagina voor wat de sneeuwgrens doet (de cams zijn op hoogte gesorteerd).

 

[fbphotos id=387841514583393]

Ik hoor net op de radio dat er in Groningen inderdaad een paar sneeuwbuitjes zijn geweest. Kan iemand dat bevestigen? Sauerland is echt mooi wit geworden! Alle liften staan daar al een heel tijdsje stil. Eigenlijk wel zonde zo met Pasen. Ik zou zeggen: vellen onderbinden en naar boven lopen of lekker sleeën. Check de cams daar vandaag dan zie je of er mensen van de sneeuw gaan genieten. 

Hieronder twee interessante ensembles en de Bizz uploads….

[fbphotos id=387844847916393]

Zie 17, 18 en 19 april nog eens een temperatuurdip en neerslagpiek in Oostenrijk. De zuidkant van de Alpen krijgt eindelijk het neerslaggeweld dat de hele winter is uitgebleven. Daar ga ik nog wel mooie (hoge) webcams van tonen! 

De Bizz uploads….

[fbphotos id=387849524582592]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.