Sneeuwverwachting vanaf 7 april

Als jullie me vergeven dat de echte dump pas vanaf de 10e april komt (en niet eind maart) dan kan ik mijn BV6 nog scoren. Sneeuwgrens? Tijdelijk even richting 1000m maar op veel plaatsen ook nog wel rond 1500m. Een mooie dump meteen na Pasen die nu steeds zekerder wordt in het ensemble. Vandaag ook al neerslag in de Alpen trouwens. Check de campagina voor wat de sneeuwgrens doet (de cams zijn op hoogte gesorteerd).

 

[fbphotos id=387841514583393]

Ik hoor net op de radio dat er in Groningen inderdaad een paar sneeuwbuitjes zijn geweest. Kan iemand dat bevestigen? Sauerland is echt mooi wit geworden! Alle liften staan daar al een heel tijdsje stil. Eigenlijk wel zonde zo met Pasen. Ik zou zeggen: vellen onderbinden en naar boven lopen of lekker sleeën. Check de cams daar vandaag dan zie je of er mensen van de sneeuw gaan genieten. 

Hieronder twee interessante ensembles en de Bizz uploads….

[fbphotos id=387844847916393]

Zie 17, 18 en 19 april nog eens een temperatuurdip en neerslagpiek in Oostenrijk. De zuidkant van de Alpen krijgt eindelijk het neerslaggeweld dat de hele winter is uitgebleven. Daar ga ik nog wel mooie (hoge) webcams van tonen! 

De Bizz uploads….

[fbphotos id=387849524582592]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.