Mattenschanze Sauerland

Klik voor grotere plaat

Zaterdagmiddag is de winter in Sauerland al begonnen. Op de hogere gedeelten is uit het koufrontje gisteren nog een mooi laagje sneeuw gevallen en nu rukt de kou al op uit het oosten. Zie temperatuurkaart Duitsland 15 uur, de website wetter-sauerland.de en de gegevens van het weerstation van Julian Pape op de Neuastenberg.

Bovenstaande webcam toont hoe druk het soms in de weekeinden en in het hoogseizoen in Sauerland kan zijn. Maar ook hier rukken de moderne snelle liften op zodat het comfort alleen maar gaat verbeteren. En leuk skiën kun je er absoluut op de meest blauw-rode pistes! Ook ’s Avonds nog pal bij het nieuwe Landal Skilife park Winterberg.

Wat echt super aan te raden is zijn de midweek kansen in het Sauerland. Zo ook komende maandag tot…. tja donderdag wil je natuurlijk weer in Nederland zijn voor het natuurijs. Pech voor de Sauerlanders. Wordt het eindelijk winter blijven alle Nederlanders thuis!

Supertip
Gekheid, wat mij betreft echt een supertip: 1 dag vrij van werk nemen. Eind van de middag rijden. ’s Avonds Flutlichtfahren (verlichte piste dus), lekker eten, goed slapen, hele dag knallen op lege midweekpistes en lekker weer naar huis (of nog een dag vrij nemen en nog een dag knallen).

Koude kunstsneeuw lekker
De komende twee dagen kan het licht sneeuwen net als in Nederland trouwens. Dan is de kou geïnstalleerd en komt de zon. En de ijzige nachten! Binnen een week zal er een dikke laag kunstsneeuw bovenop wat er al ligt komen. En mijn ervaring is dat zeer koud geproduceerde kunstsneeuw erg lekker skiet!

Hieronder een overzicht van Sauercams van vandaag…[fbphotos id=339100226124189]

En ook bij de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads zitten twee platen uit Sauerland vandaag:

[fbphotos id=338905429477002]

Toeval bestaat niet!

Categorieën: Sauerland

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.