Mattenschanze Sauerland

Klik voor grotere plaat

Zaterdagmiddag is de winter in Sauerland al begonnen. Op de hogere gedeelten is uit het koufrontje gisteren nog een mooi laagje sneeuw gevallen en nu rukt de kou al op uit het oosten. Zie temperatuurkaart Duitsland 15 uur, de website wetter-sauerland.de en de gegevens van het weerstation van Julian Pape op de Neuastenberg.

Bovenstaande webcam toont hoe druk het soms in de weekeinden en in het hoogseizoen in Sauerland kan zijn. Maar ook hier rukken de moderne snelle liften op zodat het comfort alleen maar gaat verbeteren. En leuk skiën kun je er absoluut op de meest blauw-rode pistes! Ook ’s Avonds nog pal bij het nieuwe Landal Skilife park Winterberg.

Wat echt super aan te raden is zijn de midweek kansen in het Sauerland. Zo ook komende maandag tot…. tja donderdag wil je natuurlijk weer in Nederland zijn voor het natuurijs. Pech voor de Sauerlanders. Wordt het eindelijk winter blijven alle Nederlanders thuis!

Supertip
Gekheid, wat mij betreft echt een supertip: 1 dag vrij van werk nemen. Eind van de middag rijden. ’s Avonds Flutlichtfahren (verlichte piste dus), lekker eten, goed slapen, hele dag knallen op lege midweekpistes en lekker weer naar huis (of nog een dag vrij nemen en nog een dag knallen).

Koude kunstsneeuw lekker
De komende twee dagen kan het licht sneeuwen net als in Nederland trouwens. Dan is de kou geïnstalleerd en komt de zon. En de ijzige nachten! Binnen een week zal er een dikke laag kunstsneeuw bovenop wat er al ligt komen. En mijn ervaring is dat zeer koud geproduceerde kunstsneeuw erg lekker skiet!

Hieronder een overzicht van Sauercams van vandaag…[fbphotos id=339100226124189]

En ook bij de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads zitten twee platen uit Sauerland vandaag:

[fbphotos id=338905429477002]

Toeval bestaat niet!

Categorieën: Sauerland

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.