Jelte en ik hebben het gedaan! Short-ski! Niet gisteren toch de zon fel scheen en het 20°C was. Nee vandaag met 12°C in het dorp (Königsleiten Zillertal Arena) en 9°C op de top. Het was echt genieten. Rondje Edelweisshaus-Dorfbahn-Gipfelbahn-Edelweisshaus. Kijk snel naar de video…

Zo nu hebben de dames echt geen smoes meer om de bikini niet mee te nemen op wintersport. Ik weet nu als weerman dat ik nooit te veel gezegd en geschreven heb als ik mensen opriep het eens te doen. Het kan gewoon en het is leuk.

royalpedhuez0304

Roy stuurt elke dag een update uit Alpe d’Huez. Hij meldt wat lichte sneeuw. En ook verkleuring door Saharazand. Ik moet eerlijk bekennen dat dat ook hier in de Zillertal Arena is opgetreden. Eind van de middag zag je heel duidelijk okerbruine stukken en witte stukken. Blijkbaar maken wervelingen rond terreinvormen erg veel uit voor de depositie van het zand. Had ik niet gedacht!

ensMoskou0304

Leuk te zien dat Moskou morgen opnieuw sneeuw krijgt! April doet wat hij wil! En dan 11 april nog eens zo’n temperatursturz! Mooi scenario in het Amerikaans model met aardig wat steun in het ensemble. Geen barre vorst hoor! Gewoon even nachtvorst en overdag onder de 5°C.

pluim0304

In de ochtendrun van het Europese model is Nederland ook flink koeler in die fase 8-11 april. In de nieuwere runs is dat vooral 8 en 9 april.

ensOost0304

Fréderics sneeuwmoment 9 april staat er weer mooi op voor Oostenrijk. We weten dat dat in de Franse Alpen en aan de zuidkant toch niet optreedt.

bewolking0404

Morgen is de noordkant weer mooi zonnig! De Franse Alpen en de westelijke zuidkant een stuk minder. Voor de laatste dag van de Livigno Nine Knights (zie artikel) ziet het er best goed uit morgen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.