Jelte en ik hebben het gedaan! Short-ski! Niet gisteren toch de zon fel scheen en het 20°C was. Nee vandaag met 12°C in het dorp (Königsleiten Zillertal Arena) en 9°C op de top. Het was echt genieten. Rondje Edelweisshaus-Dorfbahn-Gipfelbahn-Edelweisshaus. Kijk snel naar de video…

Zo nu hebben de dames echt geen smoes meer om de bikini niet mee te nemen op wintersport. Ik weet nu als weerman dat ik nooit te veel gezegd en geschreven heb als ik mensen opriep het eens te doen. Het kan gewoon en het is leuk.

royalpedhuez0304

Roy stuurt elke dag een update uit Alpe d’Huez. Hij meldt wat lichte sneeuw. En ook verkleuring door Saharazand. Ik moet eerlijk bekennen dat dat ook hier in de Zillertal Arena is opgetreden. Eind van de middag zag je heel duidelijk okerbruine stukken en witte stukken. Blijkbaar maken wervelingen rond terreinvormen erg veel uit voor de depositie van het zand. Had ik niet gedacht!

ensMoskou0304

Leuk te zien dat Moskou morgen opnieuw sneeuw krijgt! April doet wat hij wil! En dan 11 april nog eens zo’n temperatursturz! Mooi scenario in het Amerikaans model met aardig wat steun in het ensemble. Geen barre vorst hoor! Gewoon even nachtvorst en overdag onder de 5°C.

pluim0304

In de ochtendrun van het Europese model is Nederland ook flink koeler in die fase 8-11 april. In de nieuwere runs is dat vooral 8 en 9 april.

ensOost0304

Fréderics sneeuwmoment 9 april staat er weer mooi op voor Oostenrijk. We weten dat dat in de Franse Alpen en aan de zuidkant toch niet optreedt.

bewolking0404

Morgen is de noordkant weer mooi zonnig! De Franse Alpen en de westelijke zuidkant een stuk minder. Voor de laatste dag van de Livigno Nine Knights (zie artikel) ziet het er best goed uit morgen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

14 reacties

Gesloten voor reacties.