Zoals ik in mijn blog over Dutchweek(end) Saalbach dag 1 schreef, druppelden de groepjes Nederlanders woensdag langzaamaan het skidorp binnen. Inmiddels is Dutchweek op volle toeren en ontbreekt enkel het zonnetje nog! De 6 feestlocaties zijn ingewijd, bij de welcome desk van Summit Travel was het vanochtend zowaar druk en de stoere partyverhalen van de nacht daarvoor vliegen je ’s ochtends in de skilift al om de oren. We zien steeds meer Poederbaas-mutsen op de pistes (o nee jongens, waar is die helm?) en de vrolijke beats ski je probleemloos tegemoet op de Kohlmaiskopf. Hoewel er verschillende typen feestjes zijn, blijken de après-skitenten nog altijd favoriet. Doorfeesten tot 04:00 ’s ochtends is alleen voor de échte diehards.

Saalbach Dutchweek

Deze jassen kun je momenteel niet missen in het dorp.

Dankzij een klein, vers laagje sneeuw, liggen de pistes er inmiddels weer wat beter bij gelukkig! Niets staat een succesvol Dutchweekend meer in de weg. Ook volger Martijn beaamde (na mijn vorige blog) dat er inderdaad iets vreemds gaande was op de pistes. Gelukkig heb ik daar vandaag een stuk minder last van gehad. Verse sneeuw doet een mens (en de piste) goed!

Saalbach Dutchweek

Après-ski bij Maisalm.

De 270 kilometer die Skicircus Saalbach Hinterglemm rijk is, kunnen we in deze 2 dagen nooit allemaal skiën, want er moet ook nog uitgebreid geproost worden natuurlijk! Zowel op als buiten de piste. Helaas ga ik voor de echte feestgekte dit weekend losbarst weer richting Nederland, maar gelukkig neemt Hajo het stokje over. Hij stort zich na aankomst op vrijdag direct op de watersplash en zal zeker hier en daar een drankje meedoen! Over die watersplash gesproken, daar ga je vast nog meer over horen… Op je allerhardst over het water skiën, zonder een plons te maken natuurlijk. Wie heeft dat weleens gedaan? Ook tijdens Subli’Cimes in La Plagne – waar ik vorige week over blogde – kun je de plons, ehhh gok, wagen trouwens.

Schermafbeelding 2016-03-24 om 20.42.16

Kijk nou eens wie ik bij een van de feestlocaties tegenkom.

Wat mis je als je vóór het weekend naar huis gaat?

Liever had ik natuurlijk ook het daadwerkelijke weekend gebleven, maar helaas! Wat mis je als je voor het weekend naar huis gaat? Het programma is in principe hetzelfde, behalve de line-up. Een paar daagjes is dus ook heel erg goed te doen. Tijdens het weekend is het uiteraard een stuk drukker én mis je het ski testcentrum. Voor €30 kun je een testpas aanschaffen waarmee je de 3 dagen lang de nieuwste skigear (o.a. K2, VOLKL, Blizzard, Nordica, Dynaster, Fischer, Dainese, Slytech, Dutch Winter, Bluetribe, SHRED, Wax Guru en GoPro) kunt uitproberen. Dat had ik graag gedaan!

Saalbach Dutchweek

Deze Dutchweek-dj verspreidt fijne beats én een beetje liefde.

Vanavond duiken we nog even het feestgedruis in en morgenochtend staan we weer fris en fruitig op de ski’s. Voor mij zit het er dan op. De eer is aan Hajo om jullie digitaal mee te laten genieten van de vrijdag en zaterdag!

Dutchweek Saalbach

Deze foto is gemaakt door Stephan Versluis & Christ Clijsen.

Ps. er is een filmpje in de maak, zodat ik je écht een paar minuten mee kan nemen naar Dutchweek(end). Jaja, ook Wintersportweerman gaat aan de vlogs.

Saalbach Dutchweek

Peace out vanuit Saalbach! Heel graag tot de volgende blog :).


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.