russia-plane-passengers

Het heeft allemaal het nieuws gehaald: het Russische vliegtuig dat in barre temperaturen door passagiers werd aangeduwd nadat zogenaamd de remmen waren bevroren. Notrickszone.com wijdt er terecht een artikel aan hoe onwaarschijnlijk dat verhaal is. Op Russia Today lezen we de alternatieve versie: de Toepolev vroor met -52ºC vast aan de landingsbaan! Wie heeft wel eens met een auto met een bevroren handrem gestaan? Een van de eerste dingen die ik leerde als skileraar in 1992 toen ik in mijn tweede seizoen een oude auto in Saalbach bezat, was dat je bij Dauerfrost nooit de handrem moet gebruiken. Enige truc om een bevroren handrem los te krijgen is met een dikke moker tegen de rem te rammen.

Igarka-Siberia-1024x622

Nee in koude gebieden en op wintersport de auto in de versnelling zetten en de handrem niet gebruiken is het devies! Ergo het is ondenkbaar dat een horde russen een vliegtuig door een bevroren rem kan drukken. Wat wel kan is dat het toestel door de bizar lage temperatuur aan de bodem vastplakte… misschien ontstaat er bij de landing toch een beetje water in het profiel van de warme banden. Of misschien gebeurt er iets met rubber waardoor dat vastplakt. Dat kun je dan wel los duwen met zijn allen. Ik heb zelfs ooit een trein met honderd man over een brug geduwd omdat het gevaarte op de brug geen stroom had en de machinist het ding met te weinig vaart de brug had opgestuurd. Zo iets kan dus wel…. om nog te zwijgen van het feit dat niemand met of zonder wodka in een vliegtuig zou stappen als je twijfelt aan de werking van de remmen. Kortom: het toestel “kleefde” vast aan de grond en moest even een duwtje hebben.Hoe bijzonder is dat op Igarka Airport in Siberië, 3000 km ten oosten van Moskou en 160 km boven de poolcirkel?

daily_high_and_low_temperature_in_november_temperature_c

Best bijzonder want zie hier de gemiddelde temperaturen voor november in dat gebied. -52ºC is een beetje…. of the chart… het kan nog kouder natuurlijk. Ronaldo deelde gisteren met ons deze link over een satellietmeting van -92ºC tot -94ºC op een heuvelrug op Antartica.

https://www.youtube.com/watch?v=KrcBC1irU8o

Filmpje altijd nog eens leuk… zo iets fake je niet. Het is gewoon echt. Ik herhaal: zo heb ik ooit een trein moeten aanduwen. Het kan echt…

ssmi1_ice_area_small2711

Nu we toch Siberisch bezig zijn: het arctisch zeeijs groeit lekker door volgens plan…

meanT_2014_2711

En dat gebeurt bij normale “flevoland” temperaturen van rond -23ºC. Nee op de noordpool moeten we niet de aardse koudepool zoeken. Not even close… Siberië, Groenland, Canada en Antarctica zijn hier heer en meester…

Categorieën: Extreem weer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.