engadin2303

Job via Whatsapp:

Ha Wintersportweermanteam. Lees standaard jullie site elke ochtend en reageer zelden. Maar desalniettemin dank voor het super werk! Hierbij een kiekje vanuit het Zwitserse Engadin. Super dag. Super sneeuw alleen aan het einde van de dag op het onderste deel van de dalafdaling wat papperig!

Stellen we samen vast dat Wintersportweerman.nl vooral ook een platform is om lief en leed te delen. En vandaag dus enkel lief! Plus een kwestie voor Neerlandici: is het nu “pappig” of “papperig”? Want we zeggen toch ook niet: “Ik ben daar niet happerig op?” En “Hee dat is grapperig!” Kortom: neem van mij aan dat correct Nederlands “pappig” is. Maar wat geniet ik altijd van die complimenten van de silent majority van honderdduizenden Nederlandse en Vlaamse wintersporters die de weg naar onze site weten te vinden! Boude voorspelling na vier seizoenen: dit is nog maar het begin!

morillon2303

R. van der Molen stuurt deze via de Bizztravel app uit Val Thorens…

engadin2303

En Inky deze uit Morillon.

serfaus2303

En er wordt heel wat Kaiserwetter / Grand beau af getweet deze dagen!

Deze Rutger stuurde helaas ook deze foto… tja… hoort er ook bij. Heb jij nog mooie pica’s? Maak dan gebruik van de ruimte hieronder. Tweets kun je rechtstreeks in een reactie embedden door de code achter de drie puntjes op te vissen… probeer maar eens.

cliff_ec

Mijn weerbericht van vanochtend staat nog geheel overeind. Wil je details. Kijk dan nog eens daar. Ja regen in de Alpen zal geen uitzondering meer zijn. Vanavond toon ik alleen nog ff de cliffhanger situaties in beide modellen. Het Europese model doet dit op 2 april: zullen ze blij mee zijn in Moskou en in Polen en Oekraïne lijkt het me een guur dagje.

stranda2303

En je ziet dat Noorwegen ook sneeuw houdt tot het gaatje… waarbij niet alleen de fjorden zoals vandaag (zie foto Stranda) aan bod komen. Nee donderdag is zelfs Oslo aan de beurt…

oslo2303

Over Oslo gesproken. Leuk ensemble zo. Schaatsen uit het vet voor die Noren met deze hoofrun… bizar. Nee knettergek dit… ja een koude uitbijter. En toch leuk om te zien wat er allemaal kan. Waarover straks meer…

5april

Ook voor de Lage Landen heeft de meteofiction weer wat leuks in petto. Sneeuw op 5 april met zeer koude bovenluchten…. we gaan het zien. Het “signaal” blijft aanwezig in het Amerikaanse model dus wie weet…

geweldigfront

Op de redelijk betrouwbare termijn deze kaart met een regenfront van een slordige 10.000km lang (kwart van de aardomtrek). Ongelofelijk zeg. En zie die sneeuw bij Halifax de hoofdstad van in Nova Scotia met 390.000 inwoners. Dat is dan mijn bruggetje naar de klapper van de winter die ik over 30 minuten in een apart bericht online heb… hang on!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.