engadin2303

Job via Whatsapp:

Ha Wintersportweermanteam. Lees standaard jullie site elke ochtend en reageer zelden. Maar desalniettemin dank voor het super werk! Hierbij een kiekje vanuit het Zwitserse Engadin. Super dag. Super sneeuw alleen aan het einde van de dag op het onderste deel van de dalafdaling wat papperig!

Stellen we samen vast dat Wintersportweerman.nl vooral ook een platform is om lief en leed te delen. En vandaag dus enkel lief! Plus een kwestie voor Neerlandici: is het nu “pappig” of “papperig”? Want we zeggen toch ook niet: “Ik ben daar niet happerig op?” En “Hee dat is grapperig!” Kortom: neem van mij aan dat correct Nederlands “pappig” is. Maar wat geniet ik altijd van die complimenten van de silent majority van honderdduizenden Nederlandse en Vlaamse wintersporters die de weg naar onze site weten te vinden! Boude voorspelling na vier seizoenen: dit is nog maar het begin!

morillon2303

R. van der Molen stuurt deze via de Bizztravel app uit Val Thorens…

engadin2303

En Inky deze uit Morillon.

serfaus2303

En er wordt heel wat Kaiserwetter / Grand beau af getweet deze dagen!

Deze Rutger stuurde helaas ook deze foto… tja… hoort er ook bij. Heb jij nog mooie pica’s? Maak dan gebruik van de ruimte hieronder. Tweets kun je rechtstreeks in een reactie embedden door de code achter de drie puntjes op te vissen… probeer maar eens.

cliff_ec

Mijn weerbericht van vanochtend staat nog geheel overeind. Wil je details. Kijk dan nog eens daar. Ja regen in de Alpen zal geen uitzondering meer zijn. Vanavond toon ik alleen nog ff de cliffhanger situaties in beide modellen. Het Europese model doet dit op 2 april: zullen ze blij mee zijn in Moskou en in Polen en Oekraïne lijkt het me een guur dagje.

stranda2303

En je ziet dat Noorwegen ook sneeuw houdt tot het gaatje… waarbij niet alleen de fjorden zoals vandaag (zie foto Stranda) aan bod komen. Nee donderdag is zelfs Oslo aan de beurt…

oslo2303

Over Oslo gesproken. Leuk ensemble zo. Schaatsen uit het vet voor die Noren met deze hoofrun… bizar. Nee knettergek dit… ja een koude uitbijter. En toch leuk om te zien wat er allemaal kan. Waarover straks meer…

5april

Ook voor de Lage Landen heeft de meteofiction weer wat leuks in petto. Sneeuw op 5 april met zeer koude bovenluchten…. we gaan het zien. Het “signaal” blijft aanwezig in het Amerikaanse model dus wie weet…

geweldigfront

Op de redelijk betrouwbare termijn deze kaart met een regenfront van een slordige 10.000km lang (kwart van de aardomtrek). Ongelofelijk zeg. En zie die sneeuw bij Halifax de hoofdstad van in Nova Scotia met 390.000 inwoners. Dat is dan mijn bruggetje naar de klapper van de winter die ik over 30 minuten in een apart bericht online heb… hang on!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.