De sneeuwsituatie op de Nordkette boven Innsbruck is sinds de rijkelijke sneeuwval van het weekeinde uitstekend! Op de afdaling nr. 2 na is alles open inclusief de dalafdaling naar de Hungerburg vlak boven de stad. De actuele sneeuwhoogte is 192cm. Dinsdag was de sneeuw nog iets zwaar en vochtig, maar nu het kouder is (matige vorst ook overdag), is alles perfect. Ook de Karrinne vanaf het Hafelekar behoort tot de steilste skiroutes van Europa is in een goede toestand. In het Skylinepark worden vanwege de overvloedige sneeuwval alleen de kickers van de Rookie Line geshaped. De rails worden vrijdag weer neergezet. Het park is optimaal afgestemd op de wensen van snowboarders en freeskiërs. 

Kim Axamer Lizum

Kim stuurde gisteren deze foto in uit de Axamer Lizum. Een foto die toont dat alle skigebieden rondom Innsbruck (zie lijst) in perfecte conditie zijn.  

Ik ken alle skigebieden van Innsbruck behalve de Rangger Köpfl. Onlangs reed ik vanuit Innsbruck naar St. Anton en toen zag ik de prachtig verlichte dalafdaling even westelijk van de stad. Wat een stad dat je overal in de omgeving afwisselend kunt skiën! Afsluitend: de Stubaier Gletscher  gaat errug koud worden komend weekeinde…  


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.