De sneeuwsituatie op de Nordkette boven Innsbruck is sinds de rijkelijke sneeuwval van het weekeinde uitstekend! Op de afdaling nr. 2 na is alles open inclusief de dalafdaling naar de Hungerburg vlak boven de stad. De actuele sneeuwhoogte is 192cm. Dinsdag was de sneeuw nog iets zwaar en vochtig, maar nu het kouder is (matige vorst ook overdag), is alles perfect. Ook de Karrinne vanaf het Hafelekar behoort tot de steilste skiroutes van Europa is in een goede toestand. In het Skylinepark worden vanwege de overvloedige sneeuwval alleen de kickers van de Rookie Line geshaped. De rails worden vrijdag weer neergezet. Het park is optimaal afgestemd op de wensen van snowboarders en freeskiërs. 

Kim Axamer Lizum

Kim stuurde gisteren deze foto in uit de Axamer Lizum. Een foto die toont dat alle skigebieden rondom Innsbruck (zie lijst) in perfecte conditie zijn.  

Ik ken alle skigebieden van Innsbruck behalve de Rangger Köpfl. Onlangs reed ik vanuit Innsbruck naar St. Anton en toen zag ik de prachtig verlichte dalafdaling even westelijk van de stad. Wat een stad dat je overal in de omgeving afwisselend kunt skiën! Afsluitend: de Stubaier Gletscher  gaat errug koud worden komend weekeinde…  


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.