riederalp1212

Hoe hebben ze die piste voor elkaar gekregen? Schi-tte-rend! Chalet Bachteln kom er maar in: wanneer gaan jullie voor het eerst op de latten? Op de stormdag in de Lage Landen heerst er in de Alpen Föhn (zie Föhndiagram) met een stevige westelijke component. Temperaturen aan de zuidkant lager dan aan de noordkant (zie kaart). Maar de zon schijnt onverbiddelijk. Een totaal ander verhaal dan met Varnia vorig jaar deze tijd. Maar wel heel mooi zonnig en overal lenticularis (sigaren) in beeld. Zie op deze timelapse video hoe die wolken stilstaan als een Britse paleiswacht terwijl de storm er doorheen jaagt! En nu genieten van de plaatjes!

chasseral_jura1212
chaumont-jura1212
We beginnen met de Jura! De bovenste is Chasseral en de onderste Chaumont!
moleson-grueyere
Aan de andere kant van het Meer van Geneve hebben we Moléson sur Gruyere. Van de kaas inderdaad en je kunt er ook skiën!.
rochersnaye1212
Boven Montreux weer een stukje verder ziet het er zo uit!
plaine-morte-crans1212
Duiken we het Wallis/Valais in krijgen we dit op de Plaine Morte gletsjer van Crans-Montana.
chaux-de-mont1212
Chaux de Mont, een steile zwarte piste in het skigebied van Leysin.
gemmipas1212
De Gemmipas tussen Berner Oberland en Wallis.
savognin-kunstsneeuw
Met moeite creëren ze in Savognin een kinderpiste…
furtschellas1212
In het Engadin Furtschellas.
sils1212
En Sils-Maria aan de overgang naar de zuidkant. Niet echt sneeuwrijk maar die meren zijn altijd mooi. Alleen moeten ze nog bevriezen voor de schitterende langlaufloipes hier!
lenzerheide1212
lenzerheid1212
lenzerheide1212b
lenzerheide1212c
4x Lenzerheide waar tegenwoordig ook een luxe park zit van Landal Skilife.
flims1212b
flims1212
2x Flims in het skigebied Laax.

altersaentis1212

Springen we even naar het noorden komen we bij de Säntis, waarvan mijn bloed sneller gaat stromen omdat niet ver daarvan de wieg van mijn oma heeft gestaan en mijn ouders elkaar hebben leren kennen.
splugen1212
Splügen aan de gelijknamige pas en hopla we ewagen de sprong…
nara1212
Naar de zuidkant bij Nara in Tessin. Het is hier koud vandaag, maar o wat is er ook aan de zuidkant een sneeuwgebrek. We duiken nu in de weerkaarten voor de meest realistische prognose!

Categorieën: Zwitserland

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.