Roc_des_3_Marches-2015_1123_170000

Het is misschien we de mooiste zonsondergang van deze winter: die in Les Menuires op de Roc des Trois Marches rond 17 uur. Alpenglühen zoals Alpenglühen bedoeld is. We gaan nog even door met Les Menuires en switchen dan naar Oostenrijk want lezers hebben mooie kunstsneeuwplaatjes uit Oostenrijkse gebieden ingediend.

Roc_des_3_Marches-2015_1123_170000

Mooi toch?

Roc_des_3_Marches-2015_1123C

Ohhhhh.

Roc_des_3_Marches-2015_1123D

Ahhhhh.

VanDam: Mooie foto’s uit Ellmau, zie hierrr alle foto’s 😉


Rob: Eerste ‘Volle Kanne’ van het jaar in Flachau …vorig jaar was dat 10 december!

En dat valt dan nog mee.. want die dagen was het best warm toch nog? Hoeveel beter nu: een volle week kunnen ze blazen en als we de inversie van de GFS06u mogen geloven kunnen we onder de inversie nog een week door. Ga nu aan het weerbericht beginnen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.