Roc_des_3_Marches-2015_1123_170000

Het is misschien we de mooiste zonsondergang van deze winter: die in Les Menuires op de Roc des Trois Marches rond 17 uur. Alpenglühen zoals Alpenglühen bedoeld is. We gaan nog even door met Les Menuires en switchen dan naar Oostenrijk want lezers hebben mooie kunstsneeuwplaatjes uit Oostenrijkse gebieden ingediend.

Roc_des_3_Marches-2015_1123_170000

Mooi toch?

Roc_des_3_Marches-2015_1123C

Ohhhhh.

Roc_des_3_Marches-2015_1123D

Ahhhhh.

VanDam: Mooie foto’s uit Ellmau, zie hierrr alle foto’s 😉


Rob: Eerste ‘Volle Kanne’ van het jaar in Flachau …vorig jaar was dat 10 december!

En dat valt dan nog mee.. want die dagen was het best warm toch nog? Hoeveel beter nu: een volle week kunnen ze blazen en als we de inversie van de GFS06u mogen geloven kunnen we onder de inversie nog een week door. Ga nu aan het weerbericht beginnen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.