Mongolia-7Apr2015

Het is weer bar en boos op sommige plekken. Turkije was in het nieuws vanavond. Hier foto’s en video van de 25cm sneeuw langs de Zwarte Zee. De Balkan had ik gisteren al behandeld. Hierr nog het bericht dat het in Servië 48 uur aan een stuk sneeuwde. In Mongolië hebben sneeuwstormen 140 auto’s ingepakt zoals op de foto. 98 mensen zijn vermist. Het vee heeft al 5 dagen niet kunnen grazen.

reykjavik0904

Op IJsland is de winter terug. Vooruitlopend op Groot-Brittannië dat in het weekeinde aan de beurt is.

lakesuperior0708

Zo gaat het eraan toe op Lake Superior. Het ijs is wel 2,5m dik op sommige plaatsen. De gerenommeerde meteoroloog Joe d’Aleo legt hierr met harde cijfers uit dat het noordoosten van Amerika in december, januari en februari al een winter heeft gehad die direct aansluit bij de ervaringen tijdens de Kleine IJstijd. Dat de winter daar dus kouder is geweest dan ook de alleroudste mensen zich kunnen herinneren.

Capture8-620x400

Twee mannen zijn in Canada de allereersten geworden die begin maart een trek van 82km hebben gedaan over de Georgian Bay. Dat ziet er toch uit als op de noordpool daar?

0804_oberonsnow7_sp

Ondertussen is in New South Wales in Australië al sneeuw gevallen. Het is voor het eerst sinds 1995 dat er in april al sneeuw op die hoogte is waargenomen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.