Romantisch, luxe, kindvriendelijk of sfeervol. Reisorganisatie TUI heeft voor iedereen een perfecte wintersport. Samen met hen zetten wij vandaag een aantal plekken in de spotlight waar het in de wintermaanden goed toeven is. Eén ding bepaal je zelf: hoe de accommodatie eruit moet zien. Van luxe 5 sterrenhotel in Frankrijk tot houten chalet met sauna in Lapland. Zo bepaal je zelf wat het best bij je past.

De perfecte wintersport voor iedereen
Romantisch besneeuwde bossen, pistes die de hele dag bedekt zijn met een laag sneeuw en sfeervolle chalets met zonnige terrassen. Allemaal horen ze bij een wintersport. Helemaal in bekende Alpenlanden als Oostenrijk en Frankrijk. Maar ook in Lapland en in Duitsland. Landen die nog niet zo bekend zijn als wintersportbestemming en daardoor ideaal zijn voor rustzoekers. Reisorganisatie TUI heeft in al deze Europese bestemmingen een ruim aanbod van accommodaties waar het goed toeven is in de wintermaanden. Wij laten je vandaag de mooiste zien.

Romantiek in besneeuwd Lapland
Stel je eens voor dat je wakker wordt in een houten chalet middenin verlaten bossen waar de stilte hoorbaar is. Dat je de latten onderbindt en de natuur tegemoet langlauft. Met een beetje mazzel spot je rendieren of stuit je op een bevroren meer waar de locals aan het ijsvissen zijn. Als je ’s avonds na het opwarmen in de sauna dineert bij kaarslicht en door de ramen het Noorderlicht aan de hemel ziet verschijnen is de wintersport compleet. Althans in Lapland. Dit is dan ook de perfecte bestemming voor een romantische wintersport met z’n twee.

Verwennerij in partystad Val Thorens
Een luxe 5 sterrenhotel aan de piste is ideaal voor wie zich na de actieve dag in de watten wil laten leggen. Helemaal als je kiest voor zo’n hotel in het Franse Val Thorens. Je verblijft aan de voet van de
Franse Alpen en met de meer dan 600 kilometer aan pistes van skigebied Les Trois Valées voor de deur. Opwarmen kan door na het skiën te dineren voor de open haard. Met een heerlijke Franse uiensoep doe je meteen weer kracht op voor ’s avonds. Val Thorens is namelijk wereldberoemd om zijn après-ski, dus een afzakkertje na het skiën gaat tijdens deze wintersport wel lukken.

Smullen in het Oostenrijkse Niederau
’s Ochtends wakker worden door de geur van vers gebakken kaiserbroodjes en een stuk traditioneel gemaakte Alpbach-Taler kaas doe je in een modern appartement in Niederau. Dit Oostenrijkse dorp ligt in Tirol en wordt omringd door de besneeuwde toppen van de Kitzbüheler Alpen. Dankzij de boodschappenservice worden de broodjes voor de deur van het 5 sterrenappartement bezorgd. Ideaal
om de actieve dag mee te beginnen. Zoek daarna de 24 kilometer aan pistes van skigebied Markbachjoch/Lanerköpfl – Niederau op waar zelfs heuse kleuterspeelbanen te vinden zijn. Dit is dé plek voor een wintersport met de kinderen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.