Winterbanden eraf of niet dat is de vraag. Zowel op korte als op lange termijn valt er nog sneeuw in Europa. Vanavond bijvoorbeeld in de Ardennen en later in Midden-Duitsland. Ook de Alpen drie dagen lang een paar centimeter met een sneeuwgrens die van 1200 naar 800m daalt.

Lekker gemakkelijk weer ff bijpraten op video!

En zo ziet dat er hier lokaal in Zell am See Kaprun uit! En rara wat gaan we maandag meteen doen?

Vliegen met mijn splinternieuwe Niviuk Takoo 5 tandemscherm met mij als gelukkige piloot en een gelukkige passagier die de testvluchten mee mag maken. het scherm is gesponsord door de Amsterdamse cryptobeurs Bitvavo! Daar ben ik als Bitcoin maximalist natuurlijk erg trots op!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Michel · 8 april 2022 op 14:50

Leuk weer eens een video, ik mag nog naar val Thorens met het gezin, Dutch week vanaf 30 april, met zo te zien verse sneeuw 🙂

Dirk Pothof · 8 april 2022 op 17:49

top! leuk weer.

Gesloten voor reacties.