Tiende of derde dat is de vraag. Roderik Sillevis heeft alles en iedereen verbluft met een podiumplaats op de Weisse Rausch in St. Anton am Arlberg. Derde in zijn leeftijdscategorie 30+. Ik had het echt niet gedacht. Ik gunde hem mijn plek omdat ik weet dat hij beestachtig skiet. Maar zonder langlaufstokken en super G ski’s gaf ik hem toch geen kans. Nu is evident dat hij met het juiste materiaal en de juiste voorbereiding verder kan doordringen in de top 10 overall.

Hier over deze bulten kroop Roderik naar zijn verdiende tiende plek. Als je in de kopgroep bij die bukten aankomt dan moet je als een ijsklimmer naar boven met je ski’s als pikkel. Dat vond Roderik juist wel fijn want hij was toen al zo verzuurd dat hij amper meer kon lopen. Als je zijn verslag leest deze week hebben we er video bij van hoe totaal kapot de besten met tijden vanaf 9 minuten over de finish gingen. Roderik 10 en een half.

Nadat hij weer kon staan en lopen…. kijk je dan heel blij. Wat een prestatie. En wat een event. De winnaar Dominik Schranz is een local hier in St. Anton die met een flink bloedende wond in de arm over de finish ging. Hij had een stok gebroken op de Kandahar buckelpiste. En de afgebroken stok had zijn pak doorboord. Begrijpelijk dat de organisatie van het event geen foto’s daarvan verspreid. Verder was er een arm uit de kom en dat was het. O ja en een journalist maakte met hoge snelheid een klapper. Helm af. Met gezicht over de piste geschoven. Lelijke blauwe plekken. 552 deelnemers kwamen ongeschonden over de finish en hebben weer een dag écht geleefd!

Categorieën: Events

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.