Tiende of derde dat is de vraag. Roderik Sillevis heeft alles en iedereen verbluft met een podiumplaats op de Weisse Rausch in St. Anton am Arlberg. Derde in zijn leeftijdscategorie 30+. Ik had het echt niet gedacht. Ik gunde hem mijn plek omdat ik weet dat hij beestachtig skiet. Maar zonder langlaufstokken en super G ski’s gaf ik hem toch geen kans. Nu is evident dat hij met het juiste materiaal en de juiste voorbereiding verder kan doordringen in de top 10 overall.

Hier over deze bulten kroop Roderik naar zijn verdiende tiende plek. Als je in de kopgroep bij die bukten aankomt dan moet je als een ijsklimmer naar boven met je ski’s als pikkel. Dat vond Roderik juist wel fijn want hij was toen al zo verzuurd dat hij amper meer kon lopen. Als je zijn verslag leest deze week hebben we er video bij van hoe totaal kapot de besten met tijden vanaf 9 minuten over de finish gingen. Roderik 10 en een half.

Nadat hij weer kon staan en lopen…. kijk je dan heel blij. Wat een prestatie. En wat een event. De winnaar Dominik Schranz is een local hier in St. Anton die met een flink bloedende wond in de arm over de finish ging. Hij had een stok gebroken op de Kandahar buckelpiste. En de afgebroken stok had zijn pak doorboord. Begrijpelijk dat de organisatie van het event geen foto’s daarvan verspreid. Verder was er een arm uit de kom en dat was het. O ja en een journalist maakte met hoge snelheid een klapper. Helm af. Met gezicht over de piste geschoven. Lelijke blauwe plekken. 552 deelnemers kwamen ongeschonden over de finish en hebben weer een dag écht geleefd!

Categorieën: Events

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.